Bore na vratu

Često zanemarena regija kako od strane pacijenata tako i od strane lekara u svetu antiaging medicine je regija vrata. Naime često se fokus stavlja isključivo na lice i regiju lica a retko na regiju vrata.

Ipak u toku svakog kliničkog pregleda pacijenata pregled mora uključivati i regiju vrata. Dobar plan i dobre intervencije u regiji lica moraju pratiti i regiju vrata da bi zadovoljstvo pacijenata bilo maksimalno. Narano ovo nije vezano za sve pacijente već na pojedinačne slučajeve kod koji je neophodno korekcije izvršiti u svim regijama.

Nakon pregleda od strane lekara  regije lica i pravljenja plana intervencije za lice prelazi se na vrat. Tu gledamo podbradak, regiju levo i desno od pobradka i neposredno ispod donje vilice, potom niže kompletnu regiju vrata do dekoltea. Nakon uvida u stanje vrata pravi se plan kojim bi se i ova regija maksimalno korigovala.

Kako i na koji način se vrši korekcija vrata?

Postoji nekoliko tretmana koje možemo korisiti u regiji vrata u zavisnosti od  stanja kože i potkože ove regije.

  1. Nekada je sasvim dovoljo uraditi korekciju u nivou brade i jawline linije kojom se zateže i regija neposredno ispod donje vilice i podbradka. Ova intervencije se uspešno obavlja filerima hijaluronske kiseline u nekoliko tačno određenih tačaka. Obično je potrebno 2 do 3 ml filera za ovakav tip korkecije. Intervencije je moguća kod pacijenata kod kojih postoji blago opuštanje kože neposredno ispod donje vilice i podbradka.
  1. Lipoliza podbradka je procedura koja se obavlja lipolitičkom supstancom koja razlaže masne ćelije ove regije. Obično se tretman ponavlja 2 do 3 puta do maksimalne moguće korekcije.
  1. Tretman poprečnih bora vrata se moće obaviti i malim dozama botoksa u tačno definisanim tačkama vrata. Iako spada u nespecifične botoks procedure uspešno se obavlja i primenjuje u rutinskom antiaging radu.
  1. Tretman bora vrata se može postići i nežnim filerima hijaluronske kiseline, koji se direktno aplikuju u bore, vrše zatezanje bora i rehidraciju kože vrata.
  1. Opuštena koža vrata se može zategnuti pomoću specijalnih niti, tipa Silluet soft niti ili COG niti
  1. Rehidracija kože dekoltea se obavlja specijalnim fielrima hijaluronske kiseline , to su nežni fileri, sa manjom koncentracijom hijaluronske kiseline koja se direktno aplikuje ispod kože. Ona vrši kako zatezanje kože  tako i dugotrajnu rehidraciju kože ove regije.
  1. Jedan od mogućih tretmana za regiju vrata je PRP tretman. Tretman sopstvenom krvlju kojim se u regiju vrata dovede sopstveni faktori krvi koji vrše oporavak kože ove regije. Obično je potrebno ponoviti 3 tretmana u razmaku od 4 do 6 nedelja a nakon toga pratiti lokalni nalaz. Naravno sve je to individulano i zavisi od pacijenta do pacijenta

Mogućnosti antiaging tretmana su velike i moguće je kombinovati nekoliko različitih tretmana koji će dati najbolji mogući efekat na vašoj koži.

Ukoliko ste zainteresovani za neki od tretmana slobodno nas kontaktirajte radi zakazivanja termina pregleda ili intervencije.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest