Botoks pazuha protiv znojenja

Botoks pazuha

Botoks pazuha je popularan tretman koji se koristi za smanjenje prekomernog znojenja. Ovaj tretman je postao sve popularniji u poslednjih nekoliko godina, jer pruža brzo i efikasno rešenje za ovaj problem. U ovom tekstu, otkrićemo sve što treba da znate o botoksu pazuha protiv znojenja.

Šta je botoks pazuha?

Botoks je hemijski spoj koji se koristi za smanjenje kontrakcija mišića i time umanjuje znakove starenja, kao što su bore.

Botoks pazuha je tretman koji koristi ovaj hemijski spoj kako bi se smanjilo prekomerno znojenje ispod pazuha.

Kada se botoks ubrizga u oblast ispod pazuha, on blokira signale koje nervi šalju znojnim žlezdama, što smanjuje proizvodnju znoja.

Kako se izvodi tretman botoksa pazuha?

Tretman obično traje oko 20 minuta i ne zahteva nikakvu anesteziju.

Tokom tretmana, doktor će koristiti tanke igle kako bi ubrizgao botoks u oblast ispod pazuha.

Pacijenti obično osećaju samo blagi bol, ili peckanje tokom ubrizgavanja. Nakon tretmana, pacijenti mogu da se vrate u svoje uobičajene aktivnosti.

Koliko je efikasan tretman botoksa pazuha protiv znojenja?

Tretman botoksa pazuha je vrlo efikasan u smanjenju prekomernog znojenja. U studijama je pokazano da botoks može smanjiti količinu znoja koju proizvode znojne žlezde za 80-90%. Efekti tretmana obično traju između 6 i 12 meseci, nakon čega se tretman može ponoviti.

Da li postoje neželjeni efekti tretmana botoksa pazuha?

Kao i svaki drugi medicinski tretman, tretman botoksa pazuha može imati neželjene efekte.

Najčešći neželjeni efekti uključuju bol, otok i modrice na mestu ubrizgavanja. Manje uobičajeni neželjeni efekti uključuju glavobolju, mučninu i vrtoglavicu.

U retkim slučajevima, pacijenti mogu doživeti privremenu slabost mišića u oblasti pazuha.

Ko bi trebalo da izbegava tretman botoksa pazuha?

Tretman botoksa pazuha nije preporučljiv za neke pacijente.

Na primer, trudnice i dojilje bi trebalo da izbegavaju ovaj tretman, jer nije poznato da li botoks može da šteti fetusu ili novorođenčetu. Pacijenti koji imaju istoriju alergijskih reakcija na botoks takođe bi trebalo da izbegavaju ovaj tretman.

Koje su alternativne opcije za tretman prekomernog znojenja?

Postoje i druge opcije za tretman prekomernog znojenja koje se mogu razmotriti.

Na primer, postoji i tretman koji rešava prekomerno znojenje ispod pazuha bez hirurgije, a zove se Miradry i u Srbiji i regionu dostypan je jedino u ordinaciji SN MEDIK.

Zaključak

Tretman botoksa pazuha može biti efikasan i brz način da se smanji prekomerno znojenje ispod pazuha. Međutim, kao i kod svakog medicinskog tretmana, važno je razgovarati sa svojim doktorom i razmotriti sve opcije pre nego što se odlučite za ovaj tretman. Uz pravilno obrazovanje i savetovanje, pacijenti mogu doneti informisane odluke o svom zdravlju i lepoti.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest