Da li je Miradry opasan i postoji li kompenzatorno znojenje

Miradry aparat je medicinski uređaj koji se koristi za trajno smanjenje znojenja ispod pazuha.

Uprkos tome što se koristi jaka energija u terapiji, nije opasan i ne uzrokuje značajne neželjene efekte.

Postoji nekoliko studija koje su proučavale dugoročne efekte Miradry terapije na smanjenje znojenja ispod pazuha. Jedna studija objavljena u časopisu Journal of Cosmetic Dermatology je sprovela istraživanje nad 120 pacijenata koji su se podvrgnuli Miradry terapiji. Rezultati su pokazali značajno smanjenje znojenja i neugodnih mirisa ispod pazuha nakon terapije. Takođe, studija je pokazala da nema kompenzatornog znojenja u drugim delovima tela nakon terapije.

Druga studija objavljena u časopisu Dermatologic Surgery sprovela je istraživanje nad 31 pacijentom koji su se podvrgnuli Miradry terapiji i pratila njihove rezultate nakon jedne godine. Rezultati su pokazali da je terapija efikasna i dugoročno smanjuje znojenje ispod pazuha bez značajnog kompenzatornog znojenja u drugim delovima tela.

Uz to, kao i kod bilo koje druge medicinske procedure, postoji određeni rizik od neželjenih efekata, kao što su otok, crvenilo, modrice i privremeno smanjenje osećaja u predelu tretiranog područja. Međutim, ovi neželjeni efekti su obično blagi i privremeni, a rizik od ozbiljnih komplikacija je vrlo nizak.

U svakom slučaju, pre nego što se odlučite za Miradry terapiju, važno je razgovarati sa svojim lekarom i pažljivo razmotriti prednosti i nedostatke ove procedure.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest