Kako ukloniti podočnjake

Kako ukloniti podočnjake?

Kako ukloniti podočnjake?

Kako ukloniti podočnjake i da li uopšte može da se uklone podočnjaci mnogo zavisi od kliničkog nalaza i stanja lica pre svake korekcije.

Mnogo je modusa i načina koji se koriste u borbi protiv podočnjaka, od dermatoloških rešenja, preko injektibilnih tehnika do hirurgije.

Pre svake moguće korekcije neophodno je prvo napraviti dobar pregled lekara da bi se ustanovilo sa kakvim tipom podočnjaka se “borimo”.

Svakako ćevo izdvojiti tri osnovna klinička problema sa kojima se mi svakodnevno srećemo u svakodnevnom radu.

  1. vrećasti, kesasti podočnjaci
  2. upali podočnjaci, izražena suzna brazda-tear trough
  3. kombinovani tip, kombinacija predhodna dva

Pravi vrećasti, kesasti podočnjaci su one koje vrlo lako prepoznamo u i svakodnevnom životu.

To su velike, podbule kese ispod donjih očnih kapka koji mogu da prekrivaju iste i šire se ispod njih.

Takvi podočnjaci su svakako problemtični i za njih je jedino prvo rešenje hirurgija-hirurško uklanjanje podočnjaka.

Tip dva podočnjaka i tip tri podočnjaci su oni koje je moguće rešavati injektibilnim metodama tj hijaluronskim filerima.

Upali podočnjaci su oni koje prepoznajemo po tome da postoji upalost ispod oka, suzna brazda, tear trough sa tamnije preobojenošću kože.

Ovakvi podočnjaci se ne rešavju hiruškim putem već hijaluronskim filerima.

Kombinovani tip podočnjaka je logično kombinacija dva predhodna.Kako uklonti podočnjake

Kod njih postoji prolaps masti iz dubine koji pravi blago vrećasti izgled podočnjaka, ali u isto vreme sa unutrašnje strane oka postoji izražena suzna brazda.

Nekada je jako teško naći pravi modus za rešavanje ovakvih podočnjaka.

Ovde se najbolji modus tehnike rešavanja određuje na pregledu pre intervencije.

U slučaju većeg proplasa masti predlaže se prvo operacija pa nakon oporavka od operacije hijaluronski fileri.

U slučaju manjeg prolapsa kreće se sa hijaluronskim filerima koji uspešno vrše oporavak ove regije, s tim što se nikada ne isključuje mogućnost operacije u godinama koji slede i to se jasno mora naglasiti pacijentima.

Korekcija podočnjaka hijaluronskim filerima?

Korekcija podočnjaka sa hijaluronskim filerima je jedna od procedura koja se u našoj ordinaciji najčešće radi.

Uz povećanje usana i nehiruršku korekciju nosa to je prva sledeća procedura koja je najtraženija. Uklanjanje umornog izgleda lica je izgleda imperativ u 21. veku.

Više o hijaluronskim filerima možete pročitati ovde.

Na koji način mi “uklanjamo” podočnake i umorni izgled lica?

U tu svrhu koristimo najpopularnije hijaluronske filere Juvederm i tehnike koje daju prirodni izgled lica bez prenaduvanosti i otečenog izgleda lica.Kako ukloniti podočnjake

Koristimo tehnike prema čuvenim MD kodovima gde je svaki korak injektovanja hijaluronske kiseline tačno definisan i zna se zašto služi.

To sve vam mi svakako  objašnjavamo neposredno pre korekcije i u toku same korekcije podočnjaka. Ovakav pristup radu nam omogućava da naši rezultati budu 100% prirodni, a da vaša okolina primeti da ste samo odmorni, ali i ne “naduvani” filerima.

U skoro 90% slučajeva korekcija ide zajedno sa korekcijom srednjeg masiva lica, pa dobijete ne samo osveženje i korekciju podočnjaka nego i lica u globalu.

Za uklanjanje podočnjaka retko kada koristimo samo 1 ml filera hijaluronske kiseline. Kratko ću vam objasniti I zašto?

Naime 1 ml hijaluronske kiseline je sasvim dovoljno za mlađe osobe kojima su okolne strukture kože i lica očuvane, sa dobrim masivima lica i unutrašnje masti, tako da je korekcija sa samo 1 filerom i moguća.

Taj filer ima šta da “drži” ( drže ga okolne strukture lica ) i on se uklapa sa licem u celosti.

Kod osoba koje nemaju dobre kompartmante masti, koje su izgubile potporne strukture lica, pa i sami kažu da im lice pada na dole, neophodno je više ml hijalurona.

Koliko? To određujemo na pregledu pre korekcije, ali računajte da se sa najmanje 2 ili 3 ml vrši tada osvežavanje srednjeg masiva lica i samih podočnjaka. Ako nema dobrih struktura u okolini podočnjaka morate i njih srediti i jedino tako ćete u celosti biti zadovoljni i korekcijom podočnjaka. Sve ovo možete videti u brojnim primerima na slikama, kako na našem sajtu tako i na našim Instagram profilima.

Takodje, pogledajte i naš youtube nalog za više snimaka transformacija.

Kako ukloniti podočnjake, koja tehnika?

Za korekciju podočnjaka isključivo koristimo kanilu kao najsigurnije i najpreciznije rešenje za korekciju podočnjaka. Iglu nikada ne koristimo za podočnjake!

Da li boli korekcija podočnjaka?

U svrhu preveniranja bola stavljamo kremu za anesteziju, ali verujte nam da korekcija ne boli i bez nje. Možda u nekim delovima rada osetite neke senzacije kao posledica rada, ali bola nema.

Dobra stvar je i što sami Juvederm fileri u sebi sadrže lidokain, lokalni anestetik pa je to prednost plus.

Da rezmiramo. Nema bola ni u jednom segmentu rada bilo da se koriguje sam podočnjak, bilo da se rade i struktrure srednjeg masiva lica.

Koliko traje korekcija podočnjaka hijaluronskim filerima?

Korekcija  u celosti i leve i desne strane traje između 15 i 30 minuta. Sve zavisi da li se radi sam podočnjak ili i srednji masiv lica.

Da li postoje kontraindikacije za korekciju podočnjaka?

Kao i za svaku primenu hijaluronskih filera i ovde važe opšta pravila i uputstva.

Ukoliko imate neku alergiju na hranu i lekove obavezno nam to prijavite pre rada da popričamo o istoj i utvrdimo da li postoje ograničenja.

U svakom slučaju hijaluronska kiselina kao takva je prirodna supstanca koja normalno postoji u našem telu tako da alergije ne postoje u tom smislu kao takve.

Korekcije se ne rade naravno ako ste nešto akutno bolesni, ako imate povišenu temeraturu, nazeb ili neku respiratornu ili gastrointestinalnu infekciju. Korekcije filerima se ne rade u trudnoći i periodu dojenja.

Kako se ponašati nakon korekcije podočnjaka?

Odmah nakon korekcije se vraćate svakodnevnim aktivnostima.

Ne postoji period oporavka.

Blago crvenilo prolazi vrlo brzo. Modrica ako i slučajno nastane na nekom mestu prolazi u par dana kao i svaka druga modrica.

Svaki drugi otok je prolazan. Izbegavajte teretanu par dana, saunu i agresivne masaže lica zbog mogućnosti pomeranja filera, pijte dovoljno tečnosti i izbegavajte u prvim danima preterano slanu hranu.

Ukoliko imate bilo kakvu nedoumicu  bolje nas pitajte i ne radite stvari na svoju ruku. Kontrolni pregledi se nakon korigovanja podočnjaka i srednjeg masiva lica po potrebi prave nakon 2 do 3 nedelje od korekcije.

Kako ukloniti podočnjake i šta sa tamnom kožom?

Često pitanje i velika nedoumica je šta sa tamnom kožom podočnjaka.

Do sada niko i nigde nije našao pravo i trajno rešenje za tamnu kožu podočnjaka. Ni jedan tretman je ne može ukloniti i izbledeti.

Ni fileri hijalurona ne blede kožu. Oni služe za uklanjanje umornog izgleda lica, a ne i tamne kože.

Nakon korekcije podočnjaka hijaluronskim filerima posebno suzne brazde svakako koža izgleda lepše i bolje i manje tamno, ali se u celosti prebojenost ne uklanja. To je sve posle igra senki. Svakako ćemo vam pre tretmana objasniti ove pojedinosti uživo.

Ipak postoje određeni tretmani koji samu  kožu podočnjaka mogu osvežiti da ona izgleda bolje.

Namerno kažem bolje, jer magično rešenje ne postoji.

Svakako se za regiju podočnjaka savetuju odmor, dobra kućna krema i nega, a od tretmana poboljšavanja kože regije podočnjaka koriste se PRP i mezoterapija. Za sitne bore ispod očiju se koristi i frakcionisani CO2 laser.

Ukoliko želite da kontaktirate dr Dragana Stojićevića, možete uraditi slanjem poruke na viber, ili whatsapp ili pozivom na telefon +38169 2161 336

Ukoliko želite da kontaktirate dr Djordja Nedeljkovića, možete uraditi slanjem poruke na viber, ili whatsapp ili pozivom na telefon +38164 2555 252

Takodje, možete popuniti i kontakt formu na sajtu, i poslati direktnu poruku na email.