Lasersko lečenje gljivica na noktima

Gljivice na noktima su uobičajeni problem koji pogađa veliki broj ljudi. One se javljaju kada gljivice prodiru ispod noktiju i počinju da rastu, što dovodi do promena u boji, teksturi i obliku nokta. Ova infekcija noktiju je uglavnom kozmetički problem, ali može da uzrokuje i bol i nelagodu. Mnogi ljudi pokušavaju da leče gljivice na noktima samostalno, koristeći različite proizvode za negu noktiju, ali takve metode često nisu dovoljno efikasne. U tom slučaju, lečenje laserom može da bude efikasnije rešenje.

Clear Nails tretman laserom Candela Nordlys ND YAG

Clear Nails tretman je tretman laserom Candela Nordlys ND YAG koji se koristi za lečenje gljivica na noktima. Ovaj tretman se izvodi u medicinskoj ustanovi i koristi se za uništavanje gljivica ispod noktiju bez oštećenja nokta ili kože. Clear Nails tretman se pokazao kao efikasan i siguran način lečenja gljivica na noktima.

Candela Nordlys ND YAG laser koristi se u medicini i estetskoj hirurgiji za različite tretmane kože. Ovaj laser proizvodi visokintenzivnu svetlost koja prodire u tkiva i uništava ciljane ćelije, bez oštećenja okolnog tkiva. Clear Nails tretman koristi ovaj laser za uništavanje gljivica ispod noktiju.

Postupak Clear Nails tretmana

Clear Nails tretman se sastoji od nekoliko koraka. Prvi korak je pregled nokta kako bi se utvrdilo da li je infekcija noktiju uzrokovana gljivicama ili nekim drugim uzrokom. Ako se utvrdi da je infekcija noktiju uzrokovana gljivicama, lekar će preporučiti Clear Nails tretman.

Sledeći korak je priprema nokta za tretman. To uključuje skraćivanje i čišćenje nokta kako bi se uklonili delovi nokta koji su zaraženi gljivicama. Zatim se na nokat nanosi gel koji sadrži fotosenzibilizator. Ovaj gel pomaže laseru da prodre u nokat i cilja gljivice ispod nokta.

Nakon što se gel nanese, lekar koristi Candela Nordlys ND YAG laser da usmeri visokoenergetsku svetlost na nokat. Ova svetlost uništava gljivice ispod nokta, bez oštećenja nokta ili kože. Tretman obično traje oko 30 minuta, u zavisnosti od veličine nokta i obima infekcije.

Nakon završetka tretmana, pacijent može odmah da se vrati svojim svakodnevnim aktivnostima, jer Clear Nails tretman ne zahteva nikakvu anesteziju ili period oporavka. Međutim, preporučuje se izbegavanje nošenja zatvorenih cipela i čarapa tokom prvih nekoliko dana nakon tretmana, kako bi se sprečila ponovna infekcija.

U većini slučajeva, jedan tretman je dovoljan za uništavanje gljivica ispod nokta. Međutim, u nekim slučajevima, može biti potrebno više tretmana, u zavisnosti od obima infekcije. Lekar će preporučiti broj tretmana nakon pregleda nokta.

Prednosti Clear Nails tretmana

Postoje mnoge prednosti Clear Nails tretmana u odnosu na druge metode lečenja gljivica na noktima. Evo nekoliko glavnih prednosti:

  1. Efikasnost – Clear Nails tretman je pokazao visoku efikasnost u lečenju gljivica na noktima. Laser uništava gljivice ispod nokta, bez oštećenja nokta ili kože.
  2. Bezbednost – Clear Nails tretman je bezbedan za korišćenje i ne zahteva nikakvu anesteziju ili period oporavka. Pacijenti se mogu odmah vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima nakon tretmana.
  3. Brzina – Clear Nails tretman traje oko 30 minuta, što ga čini brzim i efikasnim tretmanom.
  4. Poboljšanje izgleda noktiju – Clear Nails tretman može da poboljša izgled noktiju, uklanjajući zamućenje, promene u boji i teksturi.
  5. Smanjenje rizika od ponovne infekcije – Clear Nails tretman smanjuje rizik od ponovne infekcije, jer uništava gljivice ispod nokta.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest