Primarna hiperhidroza – uzroci

Primarna hiperhidroza je znojenje gde su jednostavno znojne žlezde u prekomernoj aktivnosti. Njihov prekidač je uključen.

Najčešće se javlja samo ispod pazuha, na dlanovima, tabanima, i odredjenim delovima tela. Sekundarna hiperhidroza, sa druge strane, predstavlja znojenje celog tela.

Osobe koje imaju primarnu hiperhidrozu, znoje se iz žlezda koje se zovu ekrine znojne žlezde.

Ovih žlezda u našem telu ima oko 3 do 5 miliona i nalaze se na dlanovima, tabanima, i ispod pazuha.

Kada ste u pregrejanoj prostoriji, kada ste aktivni, kada ste emocionaolni, ili pod stresom, dolazi do aktivacije ovih žlezda i vi počinjete da se znojite. Znoj je idealna podloga za razvoj bakterija, i kada se one počnu razvijati dolazi do stvaranja onog neprijatnog mirisa.

Doktori nisu u potpunosti sigurni zašto se ovo javlja, ali postoji i jasna genetska predispozicija. Dakle, ako se postoji prekomerno znojenje kod Vašij roditelja, velika je šansa da se javi i kod Vas. Način nasledjivanja je poligenski, odnosno nisu jasno identifikovani geni koji izazivaju ovih problem.

Primarna hiperhidroza nije oboljenje. Jednostavno, Vaše znojne žlezde su aktivnije.

Vi ste zdrava osoba, ali jednostavno lokalizovano znojenje je pojačano i to je jednostavno tako.

Verovatno ste je do sada iskusili ako čitate ovaj tekst i to je potpuno razumljivo. Preko 90 posto opšte populacije koristi neki dezodorans, gotovo svakodnevno i to je zato što su ekrine znojne žlezde lokalizovane ispod pazuha u velikoj meri.

Do sada se nudli rešenje u vidu razločitih lekova, botoksa ispod pazuha, pa i hirurgije.

A. kako biste reagovali kada bismo Vam rekli da postoji medicinski laser, koji rešava problem znojenja ispod pazuha za ceo život nakon 1 do 2 tretmana.

I uz to je potpuno neškodljiv, efikasan, bezbedan, ispitan na ogromnom broju ispitanika, koristi se u Americi od 2014. godine. Sertifikovan je od strane FDA agencije i u našoj zemlji takodje.

I u regionu -jugoistočne Evrope, SN MEDIC je jedina ordinacija koja poseduje ovaj medicinski leaser.

Ako Vas zanima, da napravite pregled i raspitate se da li ste i Vi kandidat za ovakvu proceduru kontaktirajte nas pozivom na 011 3390 614 ili klikom na link ovde.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest