VBeam Pulse Dye laser i Candela IPL u lečenju rozacee

Kombinovanje VBEAM pulse dye laser i Candela Nordlys IPL lasera u lečenju rozacee: Zašto je ova terapija sve popularnija?

Rozacea je hronično stanje kože koje se karakteriše crvenilom, ispucalim kapilarima i aknama na licu.

Ova dermatološka bolest se često pogrešno dijagnostikuje kao akne, ali je veoma bitno prepoznati razlike između ova dva stanja jer se različito leče.

Kod pacijenata koji boluju od rozacee, koža postaje osetljivija i reaguje na različite spoljne faktore kao što su sunčeva svetlost, toplota, stres, alkohol i pikantna hrana. Iako ne postoji lek za ovu bolest, postoje mnogi tretmani koji mogu pomoći u ublažavanju simptoma. Jedna od najefikasnijih terapija za lečenje rozacee su laseri.

VBEAM pulse dye laser i Candela Nordlys IPL laser su dva od najpopularnijih lasera koji se koriste u terapiji rozacee.

Dok VBEAM laser cilja na krvne sudove u koži i smanjuje crvenilo i ispucale kapilare, Candela Nordlys IPL laser koristi širok spektar svetlosti koji se selektivno apsorbuje u koži, smanjujući crvenilo i poboljšavajući teksturu kože.

Kombinovanjem ova dva lasera, dermatolozi su uspeli da postignu izvanredne rezultate u lečenju rozacee. Kombinovana terapija pomaže u smanjenju crvenila i ispucalih kapilara, poboljšava teksturu kože, smanjuje vidljivost akni i poboljšava njen kvalitet.

Osim toga, kombinacija VBEAM pulse dye lasera i Candela Nordlys IPL lasera je bezbolna i brza, a pacijenti mogu nastaviti sa svojim uobičajenim aktivnostima odmah nakon tretmana.

Delovanje VBEAM pulse dye lasera u lečenju rozacee

VBEAM pulse dye laser se koristi u lečenju rozacee jer selektivno cilja na krvne sudove koji uzrokuju crvenilo i ispucale kapilare.

Ovaj laser koristi pulsirajući sistem da bi isporučio svetlost određene talasne dužine koja se selektivno apsorbuje u crvenim krvnim zrncima.

Kada se svetlost apsorbuje, krvni sudovi se zagrevaju, a toplina uzrokuje zgrušavanje krvnih ćelija, što dovodi do njihovog zatvaranja.

Takodje, Vbeam laser ima sistem hladjenja koji omogućava bezbolne i sigurne tretmane.

Osim toga, VBEAM pulse dye laser stimuliše proizvodnju kolagena u koži, što dovodi do poboljšanja teksture kože i smanjenja vidljivih ožiljaka od akni i pora na koži.

Delovanje Candela ILP lasera u lečenju rozacee

Candela Nordlys IPL laser je takođe vrlo efikasan u lečenju rozacee. Ovaj laser koristi širok spektar svetlosti koji se selektivno apsorbuje u koži, što dovodi do smanjenja crvenila i poboljšanja teksture kože. Candela Nordlys IPL laser takođe deluje na smanjenje vidljivosti akni.

Kada se svetlost apsorbuje u koži, ona stimuliše proizvodnju kolagena i elastina, što dovodi do poboljšanja teksture kože. Takođe, Candela Nordlys IPL laser može smanjiti vidljivost akni tako što smanjuje crvenilo i upalu na koži.

Kombinovanje ova dva lasera ima sinergistički efekat, odnosno postižu se brži i bolji rezultati od svakog ovog tretmana pojadinačno

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest