Candela CO2 laser

Candela CO2 laser – revolucionarno rešenje za kožne probleme

Candela CO2 laser je napredni medicinski uređaj koji se koristi za tretiranje različitih kožnih problema. Ovaj laser koristi visokoenergetsku svetlost koja se usmerava na kožu i koja deluje na problematična područja. Osim što je veoma efikasan u tretmanu kožnih problema, Candela CO2 laser se izdvaja i po svojoj revolucionarnoj fusion tehnologiji koja garantuje još bolje rezultate.

Zašto je Candela CO2 laser bolji od drugih lasera?

Candela CO2 laser ima niz prednosti u odnosu na druge lasere koji se koriste u estetskoj medicini. Pre svega, ovo je jedan od najefikasnijih tretmana za otklanjanje kožnih problema kao što su akne, ožiljci, hiperpigmentacija, bore i sitne linije. Takođe, Candela CO2 laser koristi veoma precizne impulse svetlosti, što omogućava tretiranje samo problematičnih područja, bez oštećenja okolne kože.

Ono što ovaj laser posebno izdvaja je njegova fusion tehnologija. Ovaj način rada omogućava kombinovanje ablativnog i neablativnog modusa, što značajno pojačava efikasnost tretmana. Ablativni modus omogućava uklanjanje gornjih slojeva kože, dok neablativni modus podstiče stvaranje novog kolagena u dubljim slojevima kože. Kombinacija ova dva moda rada omogućava postizanje maksimalnih rezultata u tretmanu kožnih problema.

Kako Candela CO2 laser deluje?

Candela CO2 laser deluje tako što emituje visokoenergetsku svetlost koja se usmerava na kožu. Svetlost prodire u kožu i stvara mikro opekotine koje stimulišu stvaranje novog kolagena i elastina. Takođe, laser deluje na površinske slojeve kože, čime se uklanjaju površinski nedostaci kao što su hiperpigmentacija i sitne bore.

Candela CO2 laser ima i tzv. „fusion mode“, koji omogućava kombinovanje ablativnog i neablativnog moda rada. Ablativni modus omogućava uklanjanje gornjih slojeva kože, dok neablativni modus stimuliše stvaranje novog kolagena u dubljim slojevima kože. Zahvaljujući ovom načinu rada, Candela CO2 laser daje izvanredne rezultate u tretmanu kožnih problema.

Oporavak nakon CO2 lasera

CO2 laser je jedan od najefikasnijih tretmana za uklanjanje ožiljaka, fleka, bora i drugih nepravilnosti kože. Međutim, nakon tretmana, potrebno je određeno vreme za oporavak kože. Oporavak nakon tretmana CO2 laserom obično traje nekoliko dana, a u ovom tekstu ćemo detaljno opisati proces oporavka po danima.

Dan 1: Neposredno nakon tretmana, koža će biti crvena i otečena. Važno je izbegavati izlaganje suncu i koristiti hladne obloge kako bi se smanjio otok. Takođe, preporučuje se upotreba hidratantnih krema i krema koje sadrže umirujuće sastojke.

Dan 2-3: U ovom periodu, koža će postati još osetljivija i može se pojaviti krasta na tretiranim područjima. Takođe, koža će postati vrlo suva i perutati se. Važno je da izbegavate bilo kakvo trljanje ili grebanje kože, kako bi se izbegla oštećenja. Umesto toga, možete koristiti kreme koje će omekšati kožu i pomoći joj da se oporavi.

Dan 4-5: U ovom periodu, koža će početi da se regeneriše i počeće da se skida površinski sloj kože koji je tretiran laserom. Ovo je normalan proces i ne bi trebalo da brine. Važno je da se i dalje izbegava izlaganje suncu i da se koža vlaži i neguje kako bi se izbeglo dalje oštećenje.

Dan 6-7: Nakon 6-7 dana, koža će početi da se regeneriše i podmlađuje. U ovom periodu, možete nastaviti sa uobičajenim aktivnostima, ali je važno da se i dalje izbegava izlaganje suncu. Takođe, važno je da nastavite sa negom kože i korišćenjem hidratantnih krema.

Važno je napomenuti da će proces oporavka nakon tretmana CO2 laserom varirati od osobe do osobe i da će se različiti faktori kao što su starost, tip kože i veličina tretiranog područja uticati na trajanje procesa oporavka. Međutim, pridržavanje uputstava za negu kože i izbegavanje sunca će pomoći u bržem procesu oporavka i postizanju željenih rezultata.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest