Candela Vbeam laser

Candela Vbeam laser je jedan od najefikasnijih i najpopularnijih lasera za lečenje različitih vaskularnih problema, uključujući i urođene malformacije kao što je port wine stain. Ovaj laser je pravi izbor za sve koji žele da se reše vidljivih kapilara, proširenih vena, krvnih sudova, ružičastih mrlja i sličnih problema koji se mogu pojaviti na koži.

Kako Vbeam laser funkcioniše?

Candela Vbeam laser koristi pulsirajuću tehnologiju koja emituje kratke svetlosne pulseve visokog intenziteta. Ovi pulsevi prodru u kožu i selektivno zagreju ciljne krvne sudove, uzrokujući da se zatvore i unište. Krvni sudovi se potom apsorbuju u telu, a koža se regeneriše i postaje zdravija i glatka.

Lečenje port wine staina

Port wine stain je urođena malformacija krvnih sudova koja se obično javlja na licu i vratu. Ova malformacija je trajna i neće nestati sama od sebe, ali Vbeam laser može pomoći u značajnom poboljšanju izgleda kože. Laser deluje na krvne sudove koji su prošireni i oštećeni, uništavajući ih i smanjujući vidljivost malformacije. Tretman se obično sastoji od nekoliko sesija, u zavisnosti od veličine i dubine malformacije.

Oporavak nakon tretmana

Oporavak nakon tretmana Candela Vbeam laserom je relativno brz i neinvazivan. Koža će biti malo crvena i otečena u prvih nekoliko sati nakon tretmana, ali to će se brzo smiriti. U zavisnosti od vrste tretmana, može se javiti blago guljenje kože, koje se obično može ublažiti korišćenjem hidratantne kreme. U većini slučajeva, pacijenti se mogu vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima odmah nakon tretmana.

Kod odredjenih stanja prilikom tretmana može da dodje do pojave purpure, odnosno do pojave modrica koje traju po par dana i potpuno su normalna stvar kod ovog lasera. Ovo stranje može da bude veoma frustrirajuće za pacijenta, ali je ovaj laser neprevazidjen u svojoj efikasnosti.

Zaključak

Candela Vbeam laser je efikasan i siguran način za lečenje vaskularnih problema i urođenih malformacija kao što je port wine stain. Zahvaljujući pulsirajućoj tehnologiji, ovaj laser selektivno deluje na oštećene krvne sudove, bez oštećenja okolnog tkiva. Oporavak nakon tretmana je brz i jednostavan, tako da pacijenti mogu brzo videti rezultate. Ako imate neki od ovih problema, Candela Vbeam laser može biti idealno rešenje za vas.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest