Hijaluron za podočnjake

Hijaluron za podočnjake, kako, kada i zašto

Hijaluron za podočnjake, kako, kada i zašto

Podočnjaci su uvek bili podsednik umornog izgleda.

Jednostavno, niko od nas ne voli da ima podočnjake, niko ne voli da izgleda umorno, nenaspavano i bolesno.

Ranijih godina, plastična hirurgija je poznavala samo operaciju za uklanjanje podočnjaka, odnosno donju blefaroplastiku, tokom koje je vadjeno masno jastuče iz podočnjaka i vršila se korekcija takozvanih kesica.

Medjutim, razvoj tehnologije i estetske medicine uopšte omogućio je da u današnje vreme imamo korekcije podočnjaka hijaluronskim filerima.

U pitanju je efikasna, bezbedna i brza metoda koji daje visok stepen zadovoljstva pacijentima.

Naime, područje oko očiju je veoma osetljivo, koža je veoma tanka i upravo se prvi efekti starenja vide u ovoj regiji.

Ukoliko i VI skrivate svoje tamne kolutove skupim korektorima i maštate da se jedno jutro probudite bez podočnjaka i da ne morate da ih sakrivate, sledeći tekst je za Vas i savetujem da ga pročitate do kraja.

podočnjaci fileri

Šta je uopšte uzrok nastanka podočnjaka?

Dok smo mladji veoma često imamo jedrinu u našim obrazima i veoma malo izražene podočnjake.

Doduše, sigurno ima pacijenata koji imaju jasnu genetiku ka podočnjacima bilo u smislu tamnih kolutova na podočnjacima i kapcima, bilo u smislu kesica i kod njih se već na slikama uz ranog detinjstva, ili iz školskih dana ovim problemi na podočnjacima vide.

Medjutim, svakako se problem podočnjaka javlja nešto kasnije oko 2ote godine života, jer se dešavaju različine promene kako u obrazu, tako i u tkivu samog podočnjaka.

Šta se to dešava konkretno pa se podočnjaci pogoršavaju

Dešava se prevashodno gubitak, odnosno resorpcija masnih jastučića u ztakozvanoj malarnoj regiji, odnosno u delu jagodice i obrza, zato pacijenti kažu da izgledaju ispijeno.

Pored ovog procesa gubitka masnih tkiva dešava se i gubitak elastičnosti tkiva, kako na ligamentima tako i na koži.

Upravo ova dva procesa doprinose da koža podočnjaka izgleda razvučeno, ali doprinose i pojavi masnih jastučića koji postaju nešto izraženiji, jer ligamenti predstavljaju branu koja sprečava mast da krene put napred.

Ne treba zaboraviti da na pogoršanje naših podočnjaka svakako utiče stres, nedovoljno sna, loša ishrana , pušenje i brojni drugi faktori, a o svakom od ovih faktora ćemo detaljno pisati u nekom od narednih tekstova.

podočnjaci

Tamni, crni ili ljubičasti podočnjaci

Boja nam na žalost ne govori mnogo o uzroku problema. 

Postoji jedan trik doduše.

Podignite svoj gornji očni kapak i pogledajte da li je i on tamnije braonkasto do crnkasto prebojen.

Ukoliko je to slučaj, u pitanju je jasna genetska predispozicija ka tamnim podočnjacima.

Sa druge strane, ukoliko postoji tamna odnosno plavičasta prebojenost samo u regiji donjih kapaka, odnosno podočnjaka, u pitanju su drugi problem, odnosno najčešće izražena suzna brzda, ili postojanje masnog jastučeta.

Hijaluron za podočnjake

Hijaluron za podočnjake koji mi savetujemo je Juvedem Volbela.

U pitanju je hijaluronski filer idealne gustine za regiju podočnjaka. Ono što je bitno to je da Juvedem Volbella kada se pravilno plasira u regiju podočnjaka po MD kodovima ne može da izazove otoke, ili pojavu takozvane bananice.

Sa druge strane tehnologija ukrštanja Juvedem Volbelle omogućava zaista dugotrajne efekte u regiji podočnjaka od 12 do 18 meseci.

U ovom tekstu nećemo da pričamo o tome koliko je upotreba kanile obavezna prilikom korekcije podočnjaka, a igle zabranjena.

Za više informacija, svakako savetujemo da pozovete i zakažete pregled.

Ukoliko želite da kontaktirate dr Dragana Stojićevića, možete uraditi slanjem poruke na viber, ili whatsapp ili pozivom na telefon +38169 2161 336.

Instagram profil dr Dragana Stojićevića je na linku ovde.

Ukoliko želite da kontaktirate dr Djordja Nedeljkovića, možete uraditi slanjem poruke na viber, ili whatsapp ili pozivom na telefon +38164 2555 252

Instagram profil dr Djordja Nedeljkovića je na linku ovde.

Takodje, možete popuniti i kontakt formu na sajtu, i poslati direktnu poruku na email ukoliko Vam je tako lakše.

A, da li ste znali da nas moćete kontaktirati i putem Chat ikonice u donjem desnom uglu sajta?