Kapilari na nogama uklanjanje – Candela Nordlys ND Yag

Uklanjanje kapilara sa nogu laserom Candela ND YAG na Nordlys laseru – sve što treba da znate

Uklanjanje kapilara sa nogu je jedna od najčešćih estetskih procedura koja se koristi za poboljšanje izgleda kože. Kapilari na nogama su tanke, crvene ili plave linije koje se pojavljuju ispod površine kože i mogu biti neugledne i frustrirajuće.

Laser Candela ND YAG na Nordlys laseru je jedna od najefikasnijih tehnologija koja se koristi za uklanjanje kapilara sa nogu. U ovom tekstu, saznajte sve što treba da znate o ovoj tehnologiji, mehanizmu delovanja, prednostima i rizicima tretmana.

Šta su kapilari na nogama?

Kapilari su mali, tanki krvni sudovi koji se nalaze ispod površine kože.

Kada kapilari postanu preveliki ili oštećeni, mogu se pojaviti kao vidljive linije ispod kože, obično na nogama ili licu. U nekim slučajevima, kapilari na nogama mogu biti simptom ozbiljnijeg zdravstvenog problema, pa se preporučuje konsultacija sa lekarom pre tretmana.

Mehanizam delovanja Candela ND YAG lasera

Candela ND YAG laser koristi tehnologiju koja se naziva selektivna fototermoliza za uklanjanje kapilara sa nogu. Ovaj laser emituje snažan, usmeren snop svetlosti koji se apsorbuje u pigmentima u krvi, što dovodi do koagulacije kapilara i njihovog uništavanja. Ova tehnologija je bezbolna i neinvazivna, i ne ostavlja tragove na koži.

Prednosti Candela ND YAG lasera

Candela ND YAG laser na Nordlys laseru ima brojne prednosti u odnosu na druge tehnologije za uklanjanje kapilara sa nogu. Neki od najznačajnijih prednosti uključuju:

  1. Bezbednost – Candela ND YAG laser je bezbedan za sve tipove kože, uključujući tamniju kožu, što ga čini popularnim izborom za pacijente koji imaju osetljivu kožu.
  2. Efikasnost – Candela ND YAG laser je efikasan u uklanjanju kapilara različitih veličina i dubina, što omogućava precizno ciljanje problema.
  3. Brzi rezultati – Većina pacijenata vidi poboljšanje nakon samo jednog tretmana, što znači da je tretman brz i efikasan. MEdjutim za postizanje punog efekta, mora da se napravi kontrolni pregled i ponovni tretman dva do tri puta u razmaku od 6 do 8 nedelja
  4. Bezbolnost – Candela ND YAG laser je relativno bezbolan, što ga čini popularnim izborom za pacijente koji ne žele da osećaju bol tokom

Oporavak nakon ovog laserskog tretmana je veoma brz, medjutim kod osetljivih pacijenata na mestu tretiranja mogu da se pojave hematomi koji traju do par nedelja, i savetuje se da se pacijenti ne izlažu suncu mesec dana uz mere zaštite krema SPF faktor 30.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest