Lasersko uklanjanje tetovaža Picoway laserom

Tetovaže su popularne širom sveta, ali neke osobe se kasnije mogu predomisliti i želeti da uklone svoju tetovažu. Razlog tome može biti mnogo, od promene ukusa i stila, do profesionalnih i ličnih razloga. Srećom, postoji nekoliko opcija za uklanjanje tetovaža, a najefikasnija je upotreba lasera za uklanjanje tetovaža. Candela Picoway laser je jedan od najefikasnijih lasera za uklanjanje tetovaža na tržištu, a u ovom tekstu ćemo detaljno opisati proces uklanjanja tetovaža upotrebom ovog lasera.

Šta je Candela Picoway laser?

Candela Picoway laser je medicinski laser koji se koristi za uklanjanje tetovaža, a proizvodi ga kompanija Candela. On radi na principu emitovanja kratkih impulsa visokoenergijskog svetla, koji se usmeravaju na tetovažu. Ovi impulsi razbijaju čestice pigmenta u tetovaži na manje fragmente, koje zatim telo može prirodno eliminisati. Candela Picoway laser je poznat po tome što može ukloniti tetovaže različitih boja, uključujući crnu, plavu, zelenu i crvenu, kao i tetovaže na svim tipovima kože.

Kako se pripremiti za tretman?

Pre nego što se odlučite za tretman uklanjanja tetovaža Candela Picoway laserom, trebalo bi da se posavetujete sa lekarom ili stručnjakom za uklanjanje tetovaža. Oni će proceniti vašu kožu i tetovažu, i pružiti vam savete o tome da li je Candela Picoway laser najbolja opcija za vas.

Pre tretmana, trebalo bi da izbegavate sunčanje i koristite zaštitni faktor za sunce kako bi se izbegla oštećenja kože i smanjio rizik od opekotina. Takođe, trebalo bi da izbegavate upotrebu krema ili losiona koji sadrže retinol, jer oni mogu učiniti kožu osetljivijom na laser. Na dan tretmana, trebalo bi da izbegavate upotrebu bilo kakvih losiona ili kreme na području koje se tretira.

Kako izgleda tretman?

Tretman uklanjanja tetovaža Candela Picoway laserom obično traje nekoliko minuta do pola sata, zavisno od veličine tetovaže. Pre tretmana, može se primeniti lokalni anestetik kako bi se smanjio osećaj bola, ali to nije uvek neophodno.

Šta posle tretmana?

Posle tretmana može da se desi prolazni otok i crvenilo koje traje do par dana, i postepeno ćete primetiti da Vaša tetovaža izgleda sve bledja i bledja.

Kontrolni pregled se zakazuje za mesec dana.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest