Koliko je efikasna laserska epilacija

Laserska epilacija Alma Soprano Titanijum laserom je jedna od najpopularnijih metoda trajnog uklanjanja dlačica. Ova tehnologija koristi laser koji emituje svetlost visoke energije koja prodire u kožu i oštećuje folikule dlačica. To znači da dlačice neće ponovo rasti iz tih folikula, što vodi ka trajnom uklanjanju dlačica.

U ovom tekstu ćemo razmotriti koliko tretmana je potrebno, kao i da li su rezultati zaista trajni.

Koliko je tretmana potrebno?

Broj tretmana potrebnih za maksimalan rezultat varira od osobe do osobe.

Međutim, većina klijenata obično zahteva između 6 i 8 tretmana da bi postigli željeni efekat.

Razlog zašto je potrebno toliko tretmana je što su dlačice u različitim fazama rasta, a samo dlačice koje su u fazi aktivnog rasta mogu biti trajno uklonjene. Prema tome, tretmani se moraju sprovoditi u intervalima od 4-8 nedelja da bi se osiguralo da se tretira sve dlačice u fazi aktivnog rasta.

Faze rasta dlačica i zašto je potrebno više tretmana.

Kao što smo pomenuli, dlačice prolaze kroz tri faze rasta: anagen, katagen i telogen. Faza anagena je faza aktivnog rasta, kada se folikul proširuje i dlačica se pojavljuje na površini kože.

Faza katagena je faza pripreme za mirovanje, dok faza telogena predstavlja mirovanje folikula i odbacivanje dlačice. Samo dlačice u fazi anagena mogu biti trajno uklonjene laserskom epilacijom.

Studije su pokazale da dlačice na telu i licu prolaze kroz različite faze rasta, što znači da se tretmani moraju ponavljati u odgovarajućim intervalima da bi se postigao maksimalni efekat.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest