Podizanje kapaka bez operacije

Nehirurško podizanje kapaka, bez operacije

Nehirurško podizanje očnih kapaka i obrva

Podizanje kapaka predstavlja možda najčešću operaciju u oblasti estetike i plastične hirurgije.

Mi smo ordinacija koja se bavi operacijom kapaka najviše u Srbiji i na Balkanu sa bazom od nekoliko hiljada zadovoljnih pacijenata.

I smatramo da možemo da Vam pružimo odgovore na odredjena pitanja.

Najčešće pitanje koje dobijamo od pacijenata je da li se očni kapci mogu podići bez operacije?

Da biste dobili definitivan odgovor na ovo pitanje pročitajte tekst do kraja.

Naime, koža očnih kapaka je najtanja na našem telu, veoma je fine strukture i prvo se efekti starenje vide na koži očnih kapaka.

To su problemi kako u vidu finih bora, poput zgužvanog papira, tako i u vidu spuštanja, i stvaranja viška kože očnih kapaka.

Bore smejalice su prva stvar koju većina pacijenata primeti, a kasnije pacijenti navode da imaju tužan i umoran izgled lica, i da izgledaju pospano.

Zajedno sa spuštenim kapcima, dolazi do spuštanja celog slepoočnog dela, kao i obrva što dodatno pogoršava stanje.

Veoma često pacijenti traže upravo rešenje da podignu obve i kapke nehirurškim putem.

I tada im se nude rayličita rešenja u vidu niti za podizanje, botoksa i filera ili plazma podizanje kapaka, odnosno laserskog podizanja kapaka.

Ali hajde da svaku od ovih metoda rasčlanimo i objasnimo ponaosob.

Podizanje kapaka i obrva hijaluronom i botoksom

Da bismo razumeli zašto uopšte hijaluronski fileri mogu da pomognu kod podizanja obrva, najbolje bi bilo da razmislimo šta se dogadja u ovoj regiji.

Naime, ako pogledate sliku bilo koje osobe koja je starija od 60 godina, veoma često ćete da vidite udubljene slepoočnice.

Do ovog procesa dolazi, jer se topi masno tkivo u ovoj regiji, a dolazi do  procesa osteoporoze, te samim tim „rupa u slepoočnici“ postaje sve više izražena.

MD kodovi

Ovde se nalazi veoma bitan MD kod. Do sada smo dosta pisali o md kodovima i ovoga puta ćemo se orijentisati samo na specifičan kod slepoočne regije takozvani T1 i T2 md kod.

Plasiranjem hijalurona u slepoočnu regiju dolazi do popunjavanja udubljenja i samim tim pružanja veće potpore kako spoljašnjem delu obrve tako i gornjem kapku.

Na taj način obrve mogu da izgledaju za otprilike 1,5-2mm podignutije u spoljašnjem delu.

Samim tim, dolazi do povlačenja spoljašnjeg dela očnog kapka,te samim tim oko izgleda zakošenije i podignutije.

Medjutim, treba zapamtiti da ukoliko Vam neko ponudi samo ovu metodu podizanja kapaka, nećete u potpunosti biti zadovoljni ako su Vam očni kapci i obrve spušteni u značajnoj meri.

Ukoliko imate značajan pad očnih kapaka, veći od 2mm gotovo sigurno nećete biti zadovoljni.

Dakle , ako ste rodjeni sa spuštenijim očnim kapcima, ili imate više od 30 godina, ne može se ovom metodom podići značajnije koža očnih kapaka.

Botoks se koristi takodje, u ovoj regiji da se podignu obrve i zaista je odlična metoda.

Medjutim, napominjem da je botoks najbolje koristiti i moguće koristiti za podizanje do 2mm i eventualno ujeddnačavanje obrva.

Ukoliko imate veoma spuštenu kožu očnih kapaka preko 2mm, a to je slučaj u preko 99 posto pacijenata, onda je hirurško podizanje kapaka, i podizanje obrva jedino adekvatno rešenje.

Pacijenti često kažu, nemam vremena za dugotrajan oporavak posle operacije, i botoks i hijaluron su zaista odlična rešenja. 

Ako je ovo i kod Vas slučaj, svakako možete probati sa ovim metodama podizanja kapaka, ali svakako treba biti oprezan i detaljno porazgovarati sa svojim lekarom pre donošenja bilo kakve odluke.

Nehirurško podizanje kapaka (podizanje kapaka bez operacije)

Plazma podizanje kapaka

Ovo je metoda koji je zaista doživela veliku ekspanziju u našoj zemlji.

Ovom prilikom nećemo do detalja pričati o manama plazma podizanja kapaka, već ćemo Vam prezentovati jedno naše istraživanje.

Vi možete sami da donesete zaključak.

Pacijentima se nudi podizanje kapaka Plexr aparatom i rešenje da svoje kapke podignu bez noža.

Tokom 2019. godine samo, imali smo 158 pacijenata koji su probali svoje kapke da podignu na ovaj način, u drugim ordinacijama,  i svi do jednog bili su nezadovoljni.

Svi do jednog od navedenih 158 pacijenata smo operisali našim autorskim tehnikama, i nakon dve nedelje SVI do jednog su naveli da su postigli ono što žele.

Svi do jednog su se pokajali, da dobro ste pročitali svih 158 pacijenata se pokajalo što je uopšte probalo da svoje kapke podigne plazma penom.

Ovde bih se ogradio od jedne stvari, a to je CO2 frakcionisani laser koji se koristi u sinergiji prilikom operacije kapaka.

Ovde možete da pročitate nešto više o pravoj laserskoj operaciji kapaka.

Laserska operacija kapaka je potpuno drugačja metoda, gde se laser koristi kao dodatno sredstvo. Ukoliko želite, možete da pogledate i video o plazma podizanju kapaka u kome dr Stojićević detaljno priča o ovoj temi.

Na youtube kanalu dr Stojićvića i dr Nedeljkovića imate dosta videa na temu operacije podizanja kapaka, pa izvolite pogledajte.

Niti kod podizanja kapaka

Ovo je takodje metoda koja se nudi pacijentima, kako za podizanje obrva, tako i za podizanje kapa.

Medjutim, za postizanje takozvanog „cat eye“ efekta, odnosno za postizanje izgleda mačkastih očiju, niti zasta nisu adekvatne.

Nećemo se dugo zadržavati na ovoj metodi.

Ukratko, trajanje rezultata je maksimalno mesec dana, sa ogromnim procentima asimetrije u regiji obrva i u samim kapcima.

Medjutim, kako rezultati traju samo mesec dana, stanje se popravlja samo od sebe, bez drugih procedura.

Mislim da na ovu metodu ne treba trošiti ni vreme ni novac. I najiskrenij, mislim da sve moje kolege koje ovu metodu preporučuju samo dovode pacijente u zabludu.

Eto, to su neke najtraženije metode podizanja kapaka bez operacije.

Iskreno se nadam da sam Vam pomogao ukoliko ste imali nedoumice, i ako imate dodatna pitanja, dr Nedeljković i ja Vam stojimo na raspolaganju.

Ukoliko želite da kontaktirate dr Dragana Stojićevića, možete uraditi slanjem poruke na viber, ili whatsapp ili pozivom na telefon +38169 2161 336

Ukoliko želite da kontaktirate dr Djordja Nedeljkovića, možete uraditi slanjem poruke na viber, ili whatsapp ili pozivom na telefon +38164 2555 252

Takodje, možete popuniti i kontakt formu na sajtu, i poslati direktnu poruku na email.

Sinonimi

neoperativno podizanje kapaka

nehirurško podizanje kapaka

operacija kapaka laserom

operacija kapaka bez noža

botoks podizanje obrva

cat eyes nitima

mačje oči nitima

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest