Silikonski implanti, gde se postavljaju

Anatomija, gde se postavlja implant

Silikonski implanti mogu da se postave na više lokacija.

Postoje dve najčešće opcije za ubacivanje, odnosno za plasiranje silikonskog i implantata?

Jedna je subglandularna to znači da se silikonski implantat stavlja ispod žlezdanog tkiva dojke, a druga je submuskularna,  što znači da se silikonski implantat stavlja ispod mišića.

Postupak kada se silikonski implantat stavlja iznad mišića, a ispod žlezdanog tkiva oporavak je najčešće veoma brz i znatno brži u odnosu na to kada se silikonskim implantat stavlja ispod mišića.

U postoperativnom toku, može biti mnogo manje bolova i neprijatnosti nego kada se silikonski implantat stavlja ispod mišića, međutim nezgodna stvar kod ove postavke je da implantat moze da se oseti pod kozeom, ili  da se vidi kroz kožu koliko je ona ekstremno tanka.

Lokacija ispod mišića takozvana submuskulaturno plasiranje i znači da se silikonski implantat delimično nalazi ispod velikog grudnog mišića koji se naziva musculus pectoralis major.

Ova lokacija znači da će u postoperativnom toku biti više bolova i on će trajati nešto duže nego kada se silikonski implantat nalazi ispod žleyde i postoji manja sansa za pomeranjem implanta.

Prema tome, pre nego što se odlučite za jednu, ili drugu lokaciju potrebno je da dođete na pregled kod svog doktora kako biste se detaljno dogovorili o svim opcijama.

Ukoliko želite da kontaktirate dr Dragana Stojićevića, možete uraditi slanjem poruke na viber, ili whatsapp ili pozivom na telefon +38169 2161 336

Ukoliko želite da kontaktirate dr Djordja Nedeljkovića, možete uraditi slanjem poruke na viber, ili whatsapp ili pozivom na telefon +38164 2555 252

Takodje, možete popuniti i kontakt formu na sajtu, i poslati direktnu poruku na email.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest