Uklanjanje ožiljaka od akni kombinacijom Morfeus 8 tretmana i frakcionisanog CO2 lasera

Uklanjanje ožiljaka od akni kombinacijom Morfeus 8 tretmana i frakcionisanog CO2 lasera

Akne mogu ostaviti dugotrajne ožiljke na koži, što može biti estetski neugodno i smanjiti samopouzdanje. Srećom, postoji nekoliko tretmana koji se mogu koristiti za uklanjanje ožiljaka od akni.

Jedna od najefikasnijih kombinacija tretmana za ovaj problem je Morfeus 8 tretman i frakcionisani CO2 laser.

Na žalost, ožiljci od akni su veoma kompleksan problem za lečenje i jedna samostalna procedura najčešće nije dovoljna za njihovo adekvatno lečenje.

Šta je Morfeus 8 tretman?

Morfeus 8 tretman je neinvazivna procedura koja koristi radio-frekvenciju i mikro-iglice kako bi prodrla u dublje slojeve kože. Ovaj tretman se koristi za podizanje kože, smanjenje pora i ublažavanje finih linija. Takođe može biti koristan za tretiranje ožiljaka od akni.

Šta je frakcionisani CO2 laser?

Frakcionisani CO2 laser je invazivna procedura koja koristi visokoenergetski laser za uklanjanje ožiljaka na koži. Ovaj tretman je popularan jer može ukloniti duboke ožiljke i poboljšati teksturu kože.

Zašto je dobro kombinovati Morfeus 8 tretman i frakcionisani CO2 laser?

Kombinovanje Morfeus 8 tretmana i frakcionisanog CO2 lasera može biti veoma efikasno za uklanjanje ožiljaka od akni. Kada se ova dva tretmana kombinuju, postiže se sinergijski efekat, što znači da su zajedno efikasniji nego kada se koriste samostalno.

Morfeus 8 tretman pomaže u podizanju tonusa kože i poboljšanju teksture, što može smanjiti vidljivost ožiljaka. Takođe, ovaj tretman može pomoći u pripremi kože za frakcionisani CO2 laser tretman, što pomaže u smanjenju neželjenih efekata.

Morfeus 8 prodire iglicama u kožu oko 4mm, što priprema najdublje slojeve kože za sintezu novog kolagena.

Frakcionisani CO2 laser tretman može prodreti duboko u kožu i ukloniti čak i najdublje ožiljke.

Ovaj tretman takođe stimuliše proizvodnju kolagena u koži, što pomaže u poboljšanju teksture i elastičnosti kože.

CO2 laser iako prodire duboko u kožu, deluje najbolje na površinu kože i glača našu kožu uklanjanjem ožiljaka od akni.

Zaključak

Uklanjanje ožiljaka od akni može biti težak proces, ali kombinacija Morfeus 8 tretmana i frakcionisanog CO2 lasera može biti efikasna opcija za postizanje glatke, zdrave kože. Kada se ova dva tretmana kombinuju, postiže se sinergijski efekat i mnogo se postižu bolji rezultati nego samo sa jednim od ova dva tretmana.

Najbolje je uraditi prvo jedan do dva tretmana morfeus 8 aparatom, pa nakon toga uraditi jedan do dva tretmana frakcionisanim co2 laserom.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest