13 saveta ukoliko planirate uklanjanje tetovaže laserom

Uklanjanje tetovaže laserom je jedna od najpopularnijih metoda uklanjanja tetovaža.

Međutim, pre nego što se odlučite za ovaj tretman, važno je da znate neke stvari koje mogu pomoći u sprečavanju ožiljaka i drugih problema nakon uklanjanja tetovaže. U nastavku su navedeni saveti koji će vam pomoći da se pripremite za uklanjanje tetovaže laserom i da smanjite rizik od ožiljaka.

 1. Razgovarajte sa lekarom

Pre nego što se odlučite za uklanjanje tetovaže laserom, važno je da se konsultujete sa lekarom. On će vam dati savete u vezi sa najboljim tretmanom za vašu kožu i tetovažu. Takođe će vas upozoriti na moguće rizike i pomoći vam da se pripremite za tretman.

 1. Proučite različite vrste lasera

Postoje različite vrste lasera koji se koriste za uklanjanje tetovaže. Svaki laser ima svoje prednosti i nedostatke. Pre nego što se odlučite za tretman, proučite različite vrste lasera i razgovarajte sa svojimlekarom o najboljoj opciji za vašu kožu. U principu, laser Candela Picoway je trenutno najbolji laser za uklanjanje tetovaža

 1. Budite realni u vezi sa rezultatima

Uklanjanje tetovaže laserom može biti veoma efikasno, ali ne očekujte da će tetovaža nestati odmah. Potrebno je nekoliko tretmana da bi se postigao željeni rezultat. Budite strpljivi i realni u vezi sa rezultatima.

 1. Izaberite iskusnog profesionalca

Važno je da uklanjanje tetovaže vrši iskusan profesionalac koji ima iskustva u korišćenju lasera. Ne poveravajte svoju kožu bilo kome ko nema odgovarajuću obuku i iskustvo u uklanjanju tetovaža.

 1. Pripremite se za tretman

Pre tretmana, pripremite svoju kožu. Izbegavajte sunčanje, depilaciju i bilo kakvu drugu vrstu tretmana koji može oštetiti kožu. Takođe, nemojte koristiti kreme i losione na koži pre tretmana.

 1. Budite oprezni nakon tretmana

Nakon tretmana, važno je da budete oprezni. Izbegavajte sunce, tuširanje i vežbanje nekoliko dana nakon tretmana. Takođe, nemojte trljati kožu i izbegavajte nošenje uske odeće koja može oštetiti kožu.

 1. Koristite kremu za negu kože

Koristite kremu za negu kože nakon tretmana kako biste ublažili iritaciju kože i sprečili infekciju. Vaš lekar će Vam preporučiti kremu koja odgovara vašoj koži i stanju tetovaže.

 1. Izbegavajte alkohol i nikotin

Alkohol i nikotin mogu uticati na proces zarastanja kože i sprečiti vašu kožu da se brzo oporavi nakon tretmana. Zato izbegavajte konzumiranje alkohola i nikotina pre i posle tretmana.

 1. Izbegavajte korišćenje saune i bazena

Sauna i bazen mogu biti štetni za kožu nakon tretmana. Izbegavajte ove aktivnosti u periodu nakon tretmana kako biste sprečili infekciju kože.

 1. Ne trljajte kožu nakon tretmana

Trljanje kože nakon tretmana može oštetiti kožu i dovesti do ožiljaka. Zato nemojte trljati kožu nakon tretmana i izbegavajte nošenje uske odeće koja može iritirati kožu.

 1. Pratite uputstva lekara

Vaš dermatolog će vam dati uputstva kako da se brinete za kožu nakon tretmana. Važno je da pratite ova uputstva kako biste smanjili rizik od ožiljaka i drugih problema.

 1. Budite strpljivi

Uklanjanje tetovaže laserom može biti dug i postepen proces. Potrebno je nekoliko tretmana kako bi se postigao željeni rezultat. Budite strpljivi i ne očekujte da će tetovaža nestati odmah.

 1. Nemojte se ustručavati da postavljate pitanja

Ako imate bilo kakva pitanja u vezi sa uklanjanjem tetovaže laserom, ne ustručavajte se da ih postavite svom dermatologu. On će vam dati sve potrebne informacije i savete kako biste bili sigurni u tretman.

Zaključak

Uklanjanje tetovaže laserom je efikasna metoda uklanjanja tetovaža, ali zahteva pripremu i pažljivu negu kože nakon tretmana. Razgovarajte sa svojim dermatologom, proučite različite vrste lasera, izaberite iskusnog profesionalca i pripremite svoju kožu za tretman. Budite strpljivi i pridržavajte se uputstava lekara  kako biste smanjili rizik od ožiljaka i drugih problema nakon uklanjanja tetovaže laserom.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest