Da li ostaje ožiljak posle uklanjanja tetovaže Candela Picoway laserom

uklanjanje, skidanje tetovaže, ožiljak

Tetovaže su postale sve popularnije u poslednjih nekoliko decenija i sada su sveprisutne u našem društvu. Iako je većina ljudi srećna sa svojim tetovažama, postoje i oni koji žele da ih uklone iz različitih razloga.

Možda su izabrali loš dizajn, boju ili su se jednostavno umorili od tetovaže. Bez obzira na razlog, uklanjanje tetovaže je proces koji zahteva pažljivo razmatranje i razumevanje.

Candela Picoway laser je jedna od najnovijih tehnologija koja se koristi za uklanjanje tetovaža. Ovaj laser je dizajniran da bude efikasan u uklanjanju svih vrsta tetovaža, bez obzira na veličinu i boju. Ali, jedno od najčešćih pitanja koje se postavlja je da li će ostati ožiljak nakon uklanjanja tetovaže Candela Picoway laserom.

U ovom tekstu ćemo detaljno objasniti kako funkcioniše uklanjanje tetovaže Candela Picoway laserom i da li postoji mogućnost ožiljka nakon tretmana.

Šta je Candela Picoway laser?

Candela Picoway laser je jedan od najnovijih lasera koji se koriste za uklanjanje tetovaža. Ovaj laser koristi tehnologiju pikosekundnog impulsa da bi uništio pigment tetovaže. Pikosekundni impulsi su kratki pulsni talasi koji deluju na pigment tetovaže i uništavaju ga.

Ovaj laser ima sposobnost da prodre duboko u kožu, što mu omogućava da uništi pigment tetovaže na svim dubinama. Osim toga, Candela Picoway laser koristi dva različita talasna dužine kako bi uništio pigment tetovaže. Kombinacija ovih dveju talasnih dužina omogućava laseru da ukloni širok spektar boja.

Kako funkcioniše uklanjanje tetovaže Candela Picoway laserom?

Uklanjanje tetovaže Candela Picoway laserom je bezbolan proces koji traje n ekoliko minuta zavisno od veličine tetovaže.

Pre tretmana, lekar će pregledati tetovažu i proceniti koliko tretmana će biti potrebno za potpuno uklanjanje tetovaže.

Tokom tretmana, laser će biti usmeren na tetovažu. Pikosekundni impulsi koje proizvodi laser će uništiti pigment tetovaže. Za razliku od drugih lasera, Candela Picoway laser emituje talasne dužine koje su apsorbirane samo od strane pigmenta tetovaže. Ovo znači da se laser fokusira isključivo na pigment tetovaže, a ne oštećuje okolno tkivo. Nakon usitnjavanja pigmenta od strane Candela Picoway laser, ostavljamo Vaš organizam da uništi pigment u smislu da pošalje ćelije koje se zovu makrofagi i koje isti eiliminišu.

Kada se pigment tetovaže uništi, telo ga prirodno izbacuje kroz limfni sistem. Ovaj proces može trajati nekoliko sedmica do nekoliko meseci, u zavisnosti od veličine tetovaže i brzine metabolizma osobe koja se podvrgava tretmanu.

Koliko tretmana je potrebno?

Broj tretmana potreban za potpuno uklanjanje tetovaže zavisi od nekoliko faktora, uključujući veličinu tetovaže, boju, starost, tip kože i dubinu tetovaže. U većini slučajeva, potrebno je najmanje 3-4 tretmana da bi se tetovaža potpuno uklonila.

Nakon svakog tretmana, tetovaža će izgledati bleđe. Ovo je zato što se pigment tetovaže polako uništava i telo ga izbacuje. Potrebno je sačekati nekoliko sedmica između svakog tretmana kako bi se telo oporavilo i dozvolilo da se pigment tetovaže potpuno izbaci.

Da li postoji mogućnost ožiljka nakon uklanjanja tetovaže Candela Picoway laserom?

Postoji mala mogućnost da ostane ožiljak nakon uklanjanja tetovaže Candela Picoway laserom, ali je ova mogućnost izuzetno retka. Candela Picoway laser je jedan od najsigurnijih i najefikasnijih lasera koji se koriste za uklanjanje tetovaža.

Ovaj laser se fokusira samo na pigment tetovaže i ne oštećuje okolno tkivo. To znači da neće biti oštećenja kože i da je rizik od ožiljka minimalan.

Međutim, postoje određeni faktori koji mogu povećati rizik od ožiljka nakon uklanjanja tetovaže Candela Picoway laserom. To uključuje:

  • Nepoštovanje uputstava lekara: Ukoliko se ne poštuju uputstva lekara u vezi sa postupkom nakon tretmana, kao što je izbegavanje sunčanja i korišćenje hidratantnih krema, to može dovesti do ožiljaka.
  • Loša briga o rani: Ako se rana koja nastaje nakon tretmana ne tretira pravilno, to može dovesti do ožiljka.
  • Osetljivost kože: Osobe sa osetljivom kožom su podložnije ožiljcima, bez obzira na to koji laser se koristi za uklanjanje tetovaže.

Rizik kod uklanjanja tetovaže Candela Picoway laserom je veoma mali. Ovaj laser je dizajniran tako da minimalizuje oštećenja kože i da se fokusira isključivo na pigment tetovaže. To znači da je rizik od ožiljka manji nego kod drugih metoda uklanjanja tetovaža, kao što su hirurško uklanjanje ili korišćenje drugih lasera.

Kako izbeći ožiljke nakon uklanjanja tetovaže Candela Picoway laserom?

Iako je rizik od ožiljka nakon uklanjanja tetovaže Candela Picoway laserom mali, postoje neke stvari koje možete učiniti kako biste smanjili ovaj rizik.

  1. Pratite uputstva lekara. Vaš lekar će vam dati uputstva u vezi sa negom kože nakon tretmana. Ukoliko se pridržavate ovih uputstava, smanjujete rizik od ožiljaka.
  2. Izbeći sunce. Ukoliko ste nedavno bili na tretmanu, vaša koža je osetljivija nego inače. Izlaganje suncu može dovesti do oštećenja kože, što može povećati rizik od ožiljka. Stoga izbegavajte sunce i koristite zaštitnu odeću i kreme za sunčanje.
  3. Vodite računa o rani. Nakon tretmana, na koži će se pojaviti mala rana. Potrebno je da vodite računa o njoj kako biste izbegli ožiljke. Redovno perite ranu sapunom i vodom, a zatim je sušite tapkanjem mekanog peškira. Ne trljajte ranu jer to može oštetiti kožu.
  4. Koristite hidratantnu kremu. Hidratantne kreme mogu pomoći u sprečavanju ožiljaka tako što hidriraju kožu i sprečavaju isušivanje. Koristite kremu koju vam preporuči lekar.
  5. Izbegavajte pušenje i alkohol. Pušenje i alkohol mogu usporiti proces zarastanja rane i oštetiti kožu. Stoga je najbolje izbegavati ih dok se vaša koža ne oporavi.

Zaključak

Uklanjanje tetovaže Candela Picoway laserom je jedna od najsigurnijih i najefikasnijih metoda uklanjanja tetovaža. Ovaj laser se fokusira isključivo na pigment tetovaže, a ne oštećuje okolno tkivo, što minimizuje rizik od ožiljaka.

Ordinacija SN MEDIK je jedna od retkih ordinacija koja poseduje Candela Picoway laser i ako Vas zanima uklanjanje istog, pozovite 0113390 614

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest