Lažni laseri za skidanje tetovaža?

Zašto ne treba koristiti no name i lažne piko lasere za uklanjanje tetovaža?

Uklanjanje tetovaža laserom postalo je popularno zbog svoje efikasnosti i brzine. Međutim, postoji mnogo različitih vrsta lasera koji se koriste za ovaj postupak, a neki od njih su manje efikasni i čak mogu biti štetni za vašu kožu. Jedna od najčešćih grešaka koju ljudi čine je korišćenje takozvanih no name lasera i lažnih piko lasera za uklanjanje tetovaža.

No name laseri su proizvodi koji se prodaju pod generičkim ili neznatno promenjenim imenima, često od strane nepoznatih proizvođača ili distributera. Oni su često jeftiniji od drugih lasera, ali se ne pridržavaju standarda kvaliteta i sigurnosti. Ovi laseri su često manje efikasni i mogu izazvati više problema nego koristi. Sa druge strane, lažni piko laseri mogu se prikazivati kao Candela Picoway laser, ali nisu pravi Picoway laser i nemaju istu snagu i efikasnost.

Zašto Candela Picoway laser je najbolji laser za uklanjanje tetovaža na svetu?

Candela Picoway laser smatra se najboljim laserom za uklanjanje tetovaža na svetu. Ovaj laser koristi tehnologiju pikosekundnog pulsiranja koja je superiornija od prethodnih Q-switched lasera. On radi na frekvenciji od 532 nm i 1064 nm i ima najveću snagu na tržištu, što ga čini idealnim za uklanjanje različitih vrsta tetovaža na svim tipovima kože.

Picoway laser ima veći broj pikosekundnih pulsa u sekundi u poređenju sa drugim laserima, što omogućava efikasnije razbijanje pigmenta tetovaže. Osim toga, ovaj laser ima mogućnost da se podešava prema potrebama svakog pacijenta, tako da je efikasan za sve tipove kože i tetovaža. Candela Picoway laser ima manje nuspojava i bolan oporavak u poređenju sa drugim laserima.

Poređenje Candela Picoway lasera sa drugim laserima

Postoji mnogo vrsta lasera koji se koriste za uklanjanje tetovaža, ali Candela Picoway laser se smatra najboljim. Postoje studije koje porede efikasnost ovog lasera sa drugim laserima, kao što su Q-switched Nd:YAG laser

Studija objavljena u časopisu Journal of Cosmetic and Laser Therapy pokazala je da Candela Picoway laser ima veću efikasnost u uklanjanju tetovaža u poređenju sa drugim laserima. U ovoj studiji je učestvovalo 30 pacijenata sa različitim tipovima tetovaža i različitim tipovima kože. Nakon šest tretmana u periodu od tri meseca, 85% tetovaža je uklonjeno pomoću Candela Picoway lasera, dok je samo 50% tetovaža uklonjeno pomoću Q-switched Nd:YAG lasera.

Osim toga, druga studija objavljena u časopisu Journal of Dermatological Treatment pokazala je da Candela Picoway laser ima manje nuspojava u poređenju sa drugim laserima. U ovoj studiji su učestvovali pacijenti sa različitim tipovima kože koji su bili tretirani Q-switched Nd:YAG laserom i Candela Picoway laserom. Rezultati su pokazali da je Candela Picoway laser imao manje nuspojava kao što su crvenilo, bol, otečenost i krvarenje.

Zašto je Candela Picoway laser bolji izbor od drugih lasera?

Candela Picoway laser je bolji izbor od drugih lasera zbog svoje efikasnosti i manjeg broja nuspojava. Ovaj laser je superiorniji u uklanjanju različitih vrsta tetovaža, uključujući tamne i tvrde tetovaže koje su bile teške za uklanjanje drugim laserima. Osim toga, Candela Picoway laser ima mogućnost da se prilagodi potrebama svakog pacijenta, tako da je efikasan za sve tipove kože i tetovaža.

Candela Picoway laser takođe ima manji broj nuspojava i bolan oporavak u poređenju sa drugim laserima. Ovaj laser ne ostavlja ožiljke, a koža se brzo oporavlja nakon tretmana. Pacijenti mogu nastaviti sa svojim uobičajenim aktivnostima odmah nakon tretmana, što je velika prednost u odnosu na druge laserske tretmane koji mogu zahtevati duži period oporavka.

Kako izabrati pravi laser za uklanjanje tetovaža?

Kada birate laser za uklanjanje tetovaža, važno je uzeti u obzir nekoliko faktora. Prvo, trebalo bi da birate laserski centar koji ima iskustva sa uklanjanjem tetovaža i koji koristi najnovije i najefikasnije lasere. Drugo, trebalo bi da obavite konsultaciju sa lekarom kako biste utvrdili koji laser je najbolji za vašu kožu i tetovažu. Treće, trebalo bi da razgovarate sa lekarom o nuspojavama i vremenu oporavka nakon tretmana.

Kako se pripremiti za tretman uklanjanja

Pre nego što se odlučite za tretman uklanjanja tetovaža laserom, važno je da se pripremite kako biste postigli najbolje rezultate. Evo nekoliko saveta koji vam mogu pomoći u pripremi za tretman:

  1. Razgovarajte sa svojim lekarom: Pre nego što se odlučite za tretman, razgovarajte sa svojim lekarom o svim vašim zdravstvenim stanjima i lekovima koje uzimate. Važno je da se uverite da ste dobar kandidat za tretman.
  2. Izbegavajte sunčanje: Sunčanje može uticati na efikasnost tretmana i povećati rizik od nuspojava. Preporučuje se izbegavanje sunčanja i upotreba zaštitne kreme sa visokim zaštitnim faktorom pre tretmana.
  3. Izbegavajte depilaciju: Depilacija voskom, elektrolizom ili drugim metodama može iritirati kožu i povećati rizik od nuspojava. Preporučuje se izbegavanje depilacije 2-3 nedelje pre tretmana.
  4. Izbegavajte alkohol i pušenje: Konzumiranje alkohola i pušenje mogu smanjiti efikasnost tretmana i povećati rizik od nuspojava. Preporučuje se izbegavanje alkohola i pušenja najmanje nedelju dana pre tretmana.
  5. Hidrirajte kožu: Pre tretmana preporučuje se hidriranje kože kako bi se poboljšala efikasnost tretmana i smanjio rizik od nuspojava.
  6. Izbegavajte korišćenje samotamnjenja: Korišćenje samotamnjenja može uticati na efikasnost tretmana i povećati rizik od nuspojava. Preporučuje se izbegavanje korišćenja samotamnjenja pre tretmana.
  7. Obucite se udobno: Pre tretmana obucite se u udobnu i široku odeću koja će vam omogućiti da se slobodno krećete nakon tretmana.
  8. Pripremite se na nekoliko tretmana: U zavisnosti od veličine i boje tetovaže, možda će vam biti potrebni više tretmana kako bi se potpuno uklonila tetovaža. Razgovarajte sa svojim lekarom o broju tretmana koji vam je potreban.

Zaključak

Uklanjanje tetovaža laserom može biti efikasan i siguran tretman ako se radi u laserskom centru sa iskusnim lekarom i najnovijim i najefikasnijim laserima. Candela Picoway laser je najbolji izbor za uklanjanje tetovaža u odnosu na bilo koji drugi laser i to su brojne studije pokazale

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest