7 najvažnijih stvari o CO2 laseru

co2 laser

CO2 frakcionisani laser je vrsta kožnog tretmana koja se koristi za rešavanje raznih problema sa kožom. Ovaj tretman koristi CO2 laser koji emituje kratke pulsirajuće zrake svetlosti kako bi uklonio oštećenu kožu i podstakao regeneraciju novih ćelija kože. U ovom tekstu ćemo istaći sedam najvažnijih stvari koje treba znati o CO2 frakcionisanom laseru.

  1. Kako funkcioniše CO2 frakcionisani laser? CO2 frakcionisani laser koristi tehnologiju frakcionisanja kako bi uklonio oštećenu kožu i podstakao regeneraciju novih ćelija kože. Laser emituje pulsirajuće zrake svetlosti koja se apsorbuju u vodi i drugim supstancama u koži, što dovodi do isparavanja oštećene kože.
  2. Koje su prednosti CO2 frakcionisanog lasera? CO2 frakcionisani laser je jedan od najefikasnijih tretmana za rešavanje raznih kožnih problema. Ovaj tretman je efikasan za rešavanje problema poput bora, ožiljaka, pigmentacija i neujednačenog tena. Osim toga, tretman je brz i bezbolan, a oporavak je obično brz.
  3. Kako se pripremiti za tretman? Pre tretmana, važno je da se konsultujete sa stručnjakom kako biste utvrdili da li ste kandidat za tretman. Pre tretmana, potrebno je da pripremite kožu i da izbegavate sunčanje i korišćenje proizvoda za negu kože koji mogu iritirati kožu.
  4. Kako izgleda sam tretman? Tretman traje od nekoliko minuta do nekoliko sati, u zavisnosti od područja koje se tretira. Tretman može biti malo neugodan, ali obično nije bolan. Nakon tretmana, koža će biti crvena i otečena, ali to obično traje samo nekoliko dana.
  5. Kako izgleda oporavak nakon tretmana? Oporavak nakon tretmana CO2 frakcionisanim laserom obično traje oko sedam do deset dana. Važno je izbegavati sunčanje i korišćenje proizvoda za negu kože koji mogu iritirati kožu. U većini slučajeva, možete se vratiti normalnim aktivnostima u roku od nekoliko dana nakon tretmana.
  6. Kada se mogu očekivati rezultati? Rezultati se mogu videti odmah nakon tretmana, ali obično je potrebno nekoliko tretmana kako bi se postigli željeni rezultati. Rezultati su vidljivi u vidu smanjenja bora, ujednačavanja tena, smanjenja pigmentacija i poboljšanja opšteg izgleda kože.
  7. Koje su moguće komplikacije CO2 frakcionisanog lasera? Iako je CO2 frakcionisani laser efikasan tretman za kožu, postoje neke moguće komplikacije koje treba uzeti u obzir. Ove komplikacije mogu uključivati crvenilo, oticanje, ožiljke, infekcije i promene u pigmentaciji kože. Zato je važno da se konsultujete sa stručnjakom pre nego što se odlučite za ovaj tretman.

Ukoliko smatrate da ste kandidat za CO2 frakcionisani laser pozovite SN MEDIK na 011 3390 614

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest