Lečenje crvenih ožiljaka

Lečenje crvenih ožiljaka uz koriščenje etehnologije IPL (Intenzivna pulsirajuća svetlost) koja se koristi u Candela Nordlys laseru, može biti korisna u ovom slučaju.

U ovom tekstu ćemo detaljno objasniti kako se IPL tehnologija koristi u uklanjanju crvenila sa ožiljka nakon operacije.

Šta je IPL tehnologija?

IPL tehnologija koristi intenzivnu pulsirajuću svetlost koja prodire u kožu i cilja pigmentaciju. Kada se koristi za uklanjanje crvenila sa ožiljka, IPL tehnologija može pomoći u raspršivanju krvnih sudova koji su uzrok crvenila.

Kako Candela Nordlys IPL laser radi?

Candela Nordlys IPL laser je dizajniran da bude siguran i efikasan. Kod uklanjanja crvenila sa ožiljka nakon operacije, Nordlys emituje seriju pulsirajućih svetlosnih talasa koji prodiru u kožu. Svaki puls prodire duboko u kožu i zagreva krvne sudove koji uzrokuju crvenilo, a zatim se toplina koja se oslobađa apsorbuje u zidovima krvnih sudova.

To uzrokuje koagulaciju i smanjenje protoka krvi kroz krvne sudove koji su prethodno uzrokovali crvenilo. Kada se krvni sudovi koaguliraju, telo ih prirodno uklanja iz kože, što dovodi do uklanjanja crvenila.

Koliko traje proces uklanjanja crvenila sa ožiljka?

Proces uklanjanja crvenila sa ožiljka nakon operacije sa Candela Nordlys IPL laserom može trajati od nekoliko minuta do nekoliko sati. Dužina trajanja tretmana zavisi od veličine i dubine ožiljka. U nekim slučajevima, više tretmana može biti potrebno kako bi se postigli optimalni rezultati.

Koliko je tretman bolan?

Tretman uklanjanja crvenila sa ožiljka nakon operacije sa Candela Nordlys IPL laserom može biti neugodan, ali ne i bolan. Većina pacijenata opisuje osećaj kao blago peckanje ili zagrevanje kože. Ako je potrebno, pacijentima se može dati lokalna anestezija ili hlađenje kože kako bi se smanjila nelagoda.

Koliko je vremena potrebno za oporavak?

Oporavak nakon tretmana uklanjanja crvenila sa ožiljka nakon operacije sa Candela Nordlys IPL laserom varira od pacijenta do pacijenta. Većina pacijenata može se vratiti svim svojim aktivnostima istog dana

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest