Dual plain tehnika operacije grudi

Dual plain tehnika je jedna od najpopularnijih metoda za povećanje i oblikovanje grudi.

Ova metoda podrazumeva kombinovanje submuskularne i supramuskularne tehnike kako bi se postigao prirodan izgled i osećaj grudi. U nastavku ćemo detaljno opisati pripremu, operaciju i oporavak nakon operacije grudi dual plain tehnikom.

Priprema za operaciju grudi dual plain tehnikom

Pre operacije, pacijentkinja će se susresti sa plastičnim hirurgom kako bi se procenio njen zdravstveni status i obavila procena da li je dual plain tehnika najbolja opcija za nju.

Takođe će se obaviti pregled grudi kako bi se utvrdio trenutni oblik i veličina grudi i kako bi se razgovaralo o željama pacijentkinje u pogledu veličine i oblika grudi nakon operacije.

Pre operacije, pacijentkinja će morati da se suzdrži od uzimanja bilo kakvih lekova koji mogu uticati na krvarenje, poput aspirina i ibuprofena.

Takođe će se obaviti testovi krvi i urina kako bi se proverilo zdravstveno stanje pacijentkinje pre operacije.

Operacija grudi dual plain tehnikom

Operacija grudi dual plain tehnikom obično se izvodi pod opštom anestezijom i traje između jednog i dva sata. Postoji nekoliko koraka u procesu operacije dual plain tehnikom:

  1. Incizija: Plastični hirurg će napraviti inciziju u donjem delu dojke, u pregibu ispod dojke ili oko bradavice. Ova incizija će biti sakrivena na diskretan način kako bi se smanjili vidljivi tragovi nakon operacije.
  2. Podizanje mišića: Plastični hirurg će odvojiti mišić od dojke kako bi stvorio prostor za implante. Ovo se obično radi sa gornjim delom mišića kako bi se smanjio rizik od kretanja implantata.
  3. Stavljanje implantata: Nakon što je mišić podignut, plastični hirurg će postaviti implantate ispod mišića. U supramuskularnoj tehnici implantati se postavljaju ispod mlečne žlezde, dok se u submuskularnoj tehnici implantati postavljaju ispod mišića.
  4. Zatvaranje incizije: Nakon što su implantati postavljeni, plastični hirurg će zatvoriti inciziju i staviti drenažu radi sprečavanja nakupljanja tečnosti ispod kože.

Ukoliko želite da zakažete pregled kod specijaliste plastične hirurgije u ordinaciji SN MEDIK, pozovite 011 3390 614

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest