Oporavak po danima od operacija uvećanja grudi

Uvećanje grudi silikonskim implantima je jedna od najčešćih kozmetičkih operacija danas. Kada se odlučite za ovu operaciju, važno je biti svestan procesa oporavka nakon operacije. Oporavak nakon uvećanja grudi silikonskim implantima obično traje nekoliko nedelja, a u tom periodu postoji nekoliko stvari koje treba imati na umu.

Prvih nekoliko sati nakon operacije

Nakon što se probudite iz anestezije, vaši će se grudi verovatno osećati otečeno i bolno. Odmah nakon operacije, obično se postavlja gaza ili grudnjak kako bi se ublažila bol i smanjio otok. U ovoj ranoj fazi oporavka, važno je odmarati se i izbegavati bilo kakve fizičke aktivnosti. Takođe, trebali biste piti dovoljno tečnosti kako biste se hidrirali i pomogli telu da se oporavi.

Prvi dan nakon operacije

Prvi dan nakon operacije može biti prilično bolan, a otečenost će biti još izraženija nego prethodnog dana. U ovom trenutku, možete očekivati da ćete se osećati umorno i malaksalo, a u nekim slučajevima može se javiti i mučnina. Kako bi se smanjio otok, trebali biste držati grudi podignute i izbegavati bilo kakvo podizanje ili nošenje teških predmeta. Takođe, važno je izbegavati bilo kakve aktivnosti koje bi mogle povećati krvni pritisak, poput vežbanja ili seksa.

Nekoliko dana nakon operacije

U narednim danima, osećaćete se sve bolje i otečenost će postupno opadati. Međutim, vaša će koža još uvek biti osetljiva na dodir, a vaše grudi će možda izgledati neujednačeno ili simetrično. U ovoj fazi oporavka, važno je nastaviti izbegavati bilo kakve fizičke aktivnosti i izbegavati podizanje teških predmeta. Takođe, trebali biste izbegavati bilo kakve aktivnosti koje bi mogle dovesti do znojenja ili iritacije kože oko vaših grudi.

Nakon nedelju dana

Nakon nedelju dana, oteklina će se verovatno smanjiti i bol će se smanjiti. Možda ćete još uvek osećati malo nelagode, ali većina žena se u ovoj fazi oporavka oseća prilično dobro. Možete krenuti sa laganim šetnjama, ali bez preteranog naprezanja.

Druga nedelja nakon operacije

Druga nedelja nakon operacije je važna jer je to vreme kada se većina žena vraća svojim uobičajenim aktivnostima. Međutim, važno je i dalje biti pažljiv i izbegavati preterane napore. Takođe, u ovom periodu možete očekivati da će se otekline i bol smanjivati, a vaša koža će se postupno vraćati u normalu. Hirurg može odobriti nošenje grudnjaka koji će podržati grudi i pomoći u zaceljenju.

Treća nedelja nakon operacije

Treća nedelja nakon operacije je vreme kada se većina žena počinje osećati potpuno oporavljeno. U ovom periodu, možete početi da se vraćate većim fizičkim naporima, ali i dalje je važno izbegavati preterano naprezanje. Možda ćete početi da primećujete da su vaše grudi sve manje osetljive i da se oporavljaju brže.

Četvrta nedelja nakon operacije

Četvrta nedelja nakon operacije je vreme kada većina žena može da se vrati svojim uobičajenim aktivnostima, uključujući vežbanje.

Ukoliko želite da zakažete pregled u ordinaciji SN MEDIK, pozovite 0113390 614

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest