Lasersko lečenje strija

Uklanjanje strija je dugotrajan proces koji zahteva strpljenje i doslednost u tretmanu. Međutim, napredne tehnologije u estetskoj medicini kao što su Morfeus 8 aparat i Frax 1550 laser na Candela Nordlys aparatu mogu značajno pomoći u redukciji strija.

Šta su strije?

Strije su linije koje se javljaju na koži kada se koža istegne preko svoje granice. To se obično događa tokom brzog dobijanja ili gubitka težine, trudnoće ili brzog rasta u adolescenciji. Strije se mogu pojaviti na bilo kom delu tela, ali su najčešće prisutne na stomaku, butinama, grudima, zadnjici i nadlakticama.

Kombinovani tretman Morfeus 8 aparatom i Frax 1550 laserom na Candela Nordlys aparatu

Morfeus 8 aparat kombinuje radio-frekvenciju i mikroiglice kako bi se stimulišao rast novog kolagena u koži i poboljšala tekstura kože. Sa druge strane, Frax 1550 laser koristi frakcioniranu tehnologiju da prodre u kožu i ciljano ukloni oštećene ćelije, što dovodi do rasta novog i zdravog tkiva. Kada se ove dve tehnologije kombinuju, može se postići značajno poboljšanje u vidljivosti strija.

Kombinacija je najbolja ukoliko se tretmani razdvoje sa razmakom od 4 nedelje.

Kako funkcioniše tretman?

Pre tretmana, lekar će pažljivo pregledati vaše strije i proceniti da li ste dobar kandidat za ovaj tretman. Tretman se obično sastoji od Morfeus 8 aparata koji se koristi da se stimuliše rast novog kolagena u koži, a zatim sledi tretman sa Frax 1550 laserom na Candela Nordlys aparatu da se ukloni oštećeno tkivo i podstakne rast novog i zdravog tkiva.

Tretman je obično bezbolan i traje između 30-60 minuta, u zavisnosti od veličine tretiranog područja. Moguće je da će vam biti ponuđena lokalna anestezija ili sedacija kako biste bili što udobniji tokom tretmana.

Oporavak nakon ovih tretmana

Nakon tretmana, može se očekivati da će koža biti crvena i otečena. Ovo je normalna reakcija kože na tretman i obično traje nekoliko dana. Lečenje kože hidratantnim kremama i izbegavanje sunčeve svetlosti može pomoći u smanjenju crvenila i ublažavanju otekline.

Rezultati

Vidljivi rezultati mogu se očekivati nakon nekoliko nedelja, ali potrebno je više tretmana kako bi rezultati bili optimalni za svakog pacijenta

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest