Šta je Morfeus 8 tretman

Morfeus 8

Morfeus 8 

Morfeus 8 aparat je jedna od najinovativnijih estetskih tehnologija dostupnih na tržištu. Ovaj aparat ne samo da ublažava znake starenja kože, već pruža i mnoge druge pogodnosti. Koje su to pogodnosti i za šta se sve koristi Morpheus 8 saznaćete u tekstu ispod. Do tada prvo moram da vam objasnim zašto bas on u našoj ordinaciji.

Zašto smo odlučili da radimo sa Morpheus 8 aparatom?

Navikli ste već da u našoj ordinaciji pružamo samo kvalitetne i proverene medicinske tretmane. Nikada ne uvodimo novine u ordinaciju ako prvo dobro ne ispitamo sve prednosti i mane tehnike za dobrobit pacijenta. Tako je bilo i sa ovim aparatom.

Nakon dugog većanja i odlučivanja shvatili smo da je ovaj aparat dobar dodatak na sve ono što mi već radimo i što dugo postoji u SN Medik ordinaciji. Prepoznali smo par problema sa kojima se naši pacijenti suočavaju, a za koje im ovaj aparat može biti dobro rešenje.

Morpheus 8 možemo koristiti samostalno ili u kombinaciji sa drugim tretmanima što je ogromna prednost istog. Na ove načine ćemo postići još bolji efekat postojećih usluga iz oblasti antiaginga, hirurgije i celokupne estetske medicine.

Morpheus 8 je aparat koji kombinuje dve moćne stvari, mikroiglice i radiofrekfentnu energiju. Istovremenom upotrebom ova dva činioca delujemo na oštećenu kožu i oporavljamo je.

Ali ne samo to… Ova tehnologija, ne samo da deluje na površni sloj kože, već deluje i na dublje struktrure, potkožno tkivo i mast. Pitate se kako? Kombinacijom iglica i radiofrekfentne energije. Iglice omogućavaju prolaz do dubljeg sloja kože, a potom se radiofrekfentna energije putem njih sprovodi do dubljeg sloja i tu obavlja svoju magiju.

 Iglice su male , tanke, kako aparat onda radi? 

Dužina iglica na Morpheus 8 aparatu su do 4 mm. One su male i u odnosu na njih koža deluje debela i ogromna. Stvarno je tako, kada posmatrate golim okom. Ajde sad malo anatomija i histologija kože. Neću vas zamarati. Ne zaboravite da je debljina kože različita u različitim regijama lica i tela.

Koža ima nekoliko svojih slojeva koji se potom opet dele na nekoliko svojih delova. Zapamtite samo ovo. Površni sloj kože, onaj prvi sloj, epidermis u regiji kapka i regiji podočnjaka je debljine 0,05mm, a najdeblji je u regiji dlanova i tabana 1,5mm. Sloj ispod njega, dermis, je npr u regiji kapaka debljine 0,3mm, a na leđima 3mm. Sva ostala koža na telu i licu je debljine između ova dva broja. Ispod dermisa je onda hipodermis i masno tkivo. Saberite brojeve i dobićete debljinu kože u određenim regijama lica.

Kao što smo napisali, dužina iglica na Morpheus 8 aparatu je 4 mm, ali i tako male lako dostiže sve slojeve koji su nam neophodni za rad i dostizanje rezultata.

Kako deluje radiofrekfentna energija?

Kod Morfeus 8 aparata frakcionisana radio frekfentna energija dopire do dubljeg sloja kože preko već pomenutih iglica.

Ova energija ne ostaje samo na površini kože kao toplota već ide dublje u masno tkivo i vrši promene i u ovom sloju kože.

Energija koja se sprovodi putem iglica se podešava individulano u zavisnosti od vaših potreba i parametara.

Npr tamo gde je tanja koža, u regiji podočnjaka koristimo manje dubine iglica jer je koža tanka i manje količine energije su potrebne radi postizanja željenog rezultata. Veće energije koristimo u regiji malarnih edema, podbradka i regiji donje vilice kod pacijenata sa većom količinom masti i opuštenom kožom.

Sinergističko dejstvo iglica i radiofrekfentne energije ostvaruje željeni rezultat.

Na ovaj način Morpheus 8 ostvaruje proces remodelovanja kože u smislu stimulacije proizvodnje sopstvenog kolagena, topljenja masti i konačno zatezanja kože. 

Morpheus 8 je odlično rešenje za rejuvenaciju (podmlađivanje i osvežavanje) kože regije lica jer se njegovom primenom može postići više korekcija istovremeno, a to je gotovo uvek najvažnije postići u regiji lica. Ipak, aparat se uspešno koristi i u drugim regijama tela.

Ko je sve kandidat za Morfeus 8?

Za ovaj tretman kandidat su svi pacijenti koji imaju:

  • Višak masti u predelu lica i vrata
  • Blaga opuštenost kože u regiji donje vilice i vrata
  • Neujednačena i gruba tekstura kože
  • Duboke linije i nabori kože
  • Sitne mnogobrojne borice kod suve i ispucale kože
  • Ožiljci od akni
  • Ožiljci na licu i telu
  • Proširene pore
  • Strije 
  • Oštećenja kože od sunca
Kako i kada se izvodi Morpheus 8 tretman?

Za Morpheus 8 tretman nema specifične pripreme. Naravno potrebno je da ste zdravi i da u regijama koje se tretiraju nema akutnih zapaljenja kože.

Generalno se tretman može izvoditi tokom cele godine, ali zbog određenih specifičnosti samog tretmana i oporavka preporučuje se da se tretman radi u toku jeseni, zime i rano proleće kada nema jakog sunčevog zračenja. 

Pre same intervencije koža se čisti, potom se aplikuje krema za lokalnu anesteziju, sačeka se da deluje, te se potom izvodi procedura.

Procedura se izvodi relativno brzo i zavisi pre svega od veličine regije koja se tretira. Nakon procedure koža se čisti, nanosi se krema za obnovu koja stoji naredna 24 h na licu (savetuje se da se pacijent ne umiva).

Ovde bih vam napomenuo par stvari. Tretman nije bezbolan ali se lako podnosi. Neke regije su osetljivije više, neke manje. 

Kod osetljivijih pacijenata moguće je dodatno infiltrirati i lokalni anestetik. U tom smislu Morpheus 8 se može kombinovati sa nekoliko različitih procedura i zajedno ostvariti još bolji efekat. Tako npr Morpheus 8 se istovremeno može raditi sa PRP procedurom. Prvo se uzme krv, obradi se na pravilan način, da bi se izdvojila plazma bogata trombocitima, a potom se polovina količine PRP-a zajedno sa lokalnim anestetikom aplikuje u koži. Koža se na taj način obezboli za Morpheus 8 tretman, potom se uradi Morpheus 8, a na kraju se doda druga polovina PRP tečnosti koja izvanredno regeneriše kožu vašim prirodnim faktorima rasta iz plazme.

Koliko je potrebno tretmana Morpheus 8?

Ovaj aparat stimuliše promene na koži i već nakon samo jednog tretmana.

Naravno da zavisi i od indikacija za koje se koristi, individulanih predispozija kože, debljine kože, regije koja se radi, ali generalno uvek se preporučuje bar 2 do 4 tretmana koji se rade u pravilnim razmacima da bi se dobio maksimalni efekat. Svakako individualni pristup svakom pacijentu i problemu je neophodan.

Šta nakon tretmana Morpheus 8?

Nakon tretmana tretirana koža će biti crvena i blago otečena. Neposredno posle tretmana koža se maže određenim kremama i preporuka je ne umivati se do sutradan ujutru.

Po potrebi mogu se stavljati i hladne obloge.

Nakon toga koža se tretira neutralnim kremama za obnovu kože, koje će pospešiti epitelizaciju. Svakako je preporuka da se nakon tretmana obavezno koriste kreme sa zaštitnim faktorom od sunca i to SPF 50, bez obzira u kom delu godine se rade tretmani. Šminkanje se ne preporučuje do dva dana nakon tretmana.

Morpheus 8 i drugi tretmani

Morpheus 8 se lako i dobro može kombinovati sa drugim estetskim i antigaing tretmanima. Nisu sve kombinacije svima namenjene, ali nakon razgovora sa lekarom saznaćete šta je dobro za vas i vašu kožu.

Ovaj tretman se može kombinovati npr sa operacijom gornjih kapaka.

Uz blefaroplastiku gornjih kapaka odlično se pokazalo tretiranje regije podočnjaka i srednjeg masiva lica Morpheus 8 apartom radi zatezanja ove regije.

Ili uz operaciju podočnjaka i uz minilift procedure lica što smo imali priliku da se uverimo na našim pacijentima. Morpheus 8 se može kombinovati sa tretmanima za biorevitalizaciju i bioremodelaciju kože, kao što su Profhilo i li Jalupro super hydro tretman. Već smo pomenuli Morpheus 8 i PRP tretman u kombinaciji. Mogućnosti su zaista velike, a prava odluka se pravi nakon razgovora sa lekarom. 

Iskreno se nadam da sam Vam pomogao ukoliko ste imali nedoumice, i ako imate dodatna pitanja, dr Nedeljković i ja Vam stojimo na raspolaganju.

Ukoliko želite da kontaktirate dr Dragana Stojićevića, možete uraditi slanjem poruke na viber, ili whatsapp ili pozivom na telefon +38169 2161 336

Ukoliko želite da kontaktirate dr Djordja Nedeljkovića, možete uraditi slanjem poruke na viber, ili whatsapp ili pozivom na telefon +38164 2555 252

Takodje, možete popuniti i kontakt formu na sajtu, i poslati direktnu poruku na email.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest