Lasersko skidanje tetovaža

Lasersko skidanje tetovaža – bila jednom jedna tetovaža

Razmišljanja u periodu kada smo imali osamnaest godina nisu ona ista kao kada je taj broj za deset ili dvadeset veći. I to je sasvim u redu, osim ako nam stavovi i emocije iz tog doba ne donesu i neke više nego očigledne uspomene, poput tetovaže na koju nismo nimalo ponosni.

Na sreću, novo doba nam nije donelo samo više mudrosti, već i prilike da neke, do tada nemoguće stvari, zauvek izbrišemo i pošaljemo tamo gde im je i mesto – direktno u prošlost. Lasersko skidanje tetovaža je vaša prilika da otputujete vremeplovom i ispravite svoje greške. Vežite se, polećemo!

lasersko uklanjanje tetovaza

Život je nepredvidiv, konstantno smo izloženi promenama, novim trendovima a i mi sami se menjamo u skladu sa njim i okolnostima. Leptir na ramenu je delovao savršeno kada nismo znali da je on daleko od egzotike, mističnosti i simbola transformacije. Nakon saznanja da je reč o običnom kupusaru iz udžbenika biologije za peti razred, percepcija se promenila. Tetovirane obrve koje su bile in  nekada, sada su van svih trendova, kao i sva permentna šminka. Ime onog pravog ili one prave na podlaktici je bila sasvim ispravna odluka… dok se nije ispostavilo suprotno. Uostalom, zašto bi išta bilo sad i zauvek?

Ako ste se pokajali, smeta vam ili jednostavno ne želite iz bilo kog razloga da budete vlasnik crteža od mastila na svojoj koži, vreme je da uzmete u obzir lasersko skidanje tetovaža.

Kako se radi lasersko skidanje tetovaža?

Kada ste se tetovirali verovatno niste razmišljali kako mastilo pod kožom ostaje zauvek tu uz minimalne ili nikakve promene. Da bi razumeli kako funkcioniše lasersko uklanjanje tetovaža, moramo ponovo ali bezbolno proći i sam proces tetoviranja.

Igla kojom se rade tetovaže, ulazi u jedan od više delova naše kože, takozvani dermis, odosno njen srednji deo. U ovom delu, čestice mastila ostaju zarobljene, jer se iz njega ne apsorbuju dublje,  a takođe neće biti u mogućnosti ni prodiranje na površinu sa kog bi se normalno vremenom skinule kroz obnovu same kože, perutanje, piling ili abraziju bilo koje vrste. Nakon tog procesa, naše telo, odnosno imuni sistem, šalje čitavu armiju belih krvnih zrnaca, prepoznajući da se u koži dešava nešto neprirodno i da to treba eliminisati.

Međutim, samo mastilo i pigmenti poseduju ogromne molekule sa kojim se vojska leukocita neuspešno bori, odnoso nema mogućnost razbijanja istih. To rezultira time da u srednjem sloju kože, tetovaža ostaje na mestu, zaštićena i skoro večna. Skoro, jer u prve borbene redove sada šaljemo lasersko uklanjanje tetovaže.

Laser funkcioniše tako što razbija veće čestice mastila na dovoljno male delove, kako bi ih bela krvna zrnca mogla absorbovati i zauvek odstraniti iz našeg tela.

lasersko skidanje tetovaža

Da li lasersko skidanje tetovaža znači i potpuni nestanak istih?

Postoji mnogo faktora koji utiču na to koliko i za koje vreme će vaša tetovaža biti nevidljiva. Koliko je stara sama tetovaža, u koliko boja ili slojeva je naneta, da li je rađena sa primenom više pigmenata, koliko duboko su oni uneti i kakav je vaš tip kože, su samo neki od parametara koje treba uzeti u razmatranje.

Nakon individualnog pristupa svakom pacijentu možemo dati okvirne prognoze.

Koliko vremena je potrebno da se ukloni tetovaža?

Uzmimo za primer tetoviranje u više slojeva, više boja ili čest slučaj prepravljanja jedne tetovaže drugom. To je proces koji je zahtevao strpljenje i vreme, odnosno iste stvari koje će vam vrlo verovatno  biti potrebne i u obrnutom slučaju.

Laser radi na principu razbijanja molekula mastila, ali našem telu je svakako potrebno neko vreme da sve to i apsorbuje. Kao i kod prehlade, gripa ili mamurluka nakon pijanstva, naš organizam radi na tome da ga ozdravi i vrati u prvobitno stanje,  ali to u većini slučajeva zahteva određeni period. Isti slučaj je i sa uklanjanjem tetovaže, ali kada pomislite na krajnji rezultat, jasno je da će vam se put do čiste kože isplatiti.

Da li lasersko skidanje tetovaže nosi rizike?

Ukoliko ovu ozbiljnu proceduru prepustite neadekvatnom licu, kozmetičaru ili bilo kome drugom u čiju stručnost niste i ne možete biti sigurni, postoji velika mogućnost da se ista iskomplikuje.  Ovo se najčešće ogleda u postzahvatnoj infekciji, trajnim ožiljcima, hiper ili hipopigmentaciji kože – pojavom svetlije  ili tamnije regije od vaše boje kože. Sa posebnom pažnjom treba se posvetiti i izboru lasera u cilju sprečavanja većih oštećenja kože, poput opekotina.

Lasersko skidanje tetovaža uz pomoć Pico lasera

U ordinaciji SN medic koristimo najsavremeniji Pico laser koji se u odnosu na tradicionalne lasere ne oslanja samo na primenu toplote, već na naprednu tehnologiju kratkih talasa. Pico laser nudi najmanja oštećenja kože u svim njenim slojevima i najprijatniji je za korišćenje. Takođe, on odlično deluje na tetovaže koje su rađene pigmentima u boji, posebno na nijansama zelene i plave,  i izuzetno je delotvoran na tetovažama koje su ranije bile bezuspešno uklanjane.

Primena Pico lasera se ne zaustavlja  samo na tetovažama. Ovaj laser nudi i mogućnost podmlađivanja kože, uklanjanje fleka i hiperpigmentacija, uklanjanje ožiljaka i strija, odnosno i druge tretmane koje možete obaviti kod nas.

Zakaži svoj termin odmah

Na raspolaganju smo i ukoliko imaš dodatnih pitanja
Najnoviji tekstovi sa našeg sajta

Miradry vs botoks

Nedavno sprovedena studija upoređivala je efikasnost Miradry tretmana i botoksa u lečenju prekomernog znojenja ispod pazuha, a rezultati su bili vrlo interesantni. Studija je obuhvatila

Read More »

Koliko je bezbedan Miradry

Miradry je jedna od najefikasnijih i najbezbednijih procedura za trajno smanjenje znojenja. Ova procedura se sve više koristi kao alternativa tradicionalnim metodama smanjenja znojenja, kao

Read More »