Šta je nehirurška rinoplastika i kako se izvodi?

nehirurška rinoplastika

Kako izgleda nehirurška rinoplastika, kako se izvodi i koliko traje neka su od najčešćih pitanja koja dobijamo i u ovom tekstu ih odgovaramo, uz sve ostalo što vas može zanimati o ovoj proceduri.

  Ukratko, nehirurška korekcija nosa je neinvazivna procedura kojom se – bez operacije – menja izgled nosa.Umesto rezova, koriste injekcije kojima se, na ciljana mesta na nosu, ubrizgavaju fileri hijaluronske kiseline radi postizanja korektivnih rezultata. Amerikanci čak imaju jako lep izraz za ovaj vid estetskih intervencija: „facial sculpting“ i odnosi se na zahvate koji, uz pomoć filera, poboljšavaju delove lica bez potrebe za odlaskom pod nož. U ranijim tekstovima pisali smo o povećanju usana hijaluronom, uklanjanju bora na čeluhijaluronu za podočnjake, a u ovom tekstu se bavimo odgovorima na sva pitanja i nedoumice koje imate po pitanju nehirurške korekcije nosa. Da li je ovo procedura za vas? Čitajte dalje i saznajte.

Nehirurška rinoplastika – detalji

Nehirurška rinoplastika ili korekcija nosa bez operacije jeste neinvazivna estetska procedura koja podrazumeva korekciju nosa korišćenjem hijaluronskih filera, u ambulantnim uslovima. Za razliku od klasične rinoplastike, korekcija nosa bez operacije ne podrazumeva uklanjanje hrskavice ili kosti kako bi se preoblikovalo područje već se sve izvodi tečnim filerima. Na ovaj način, izvodi se oblikovanje nosa i ciljano dodavanje volumena kako bi se poboljšala simetrija, popunila praznina ili izgladila eventualna izbočina na nosu. Korekcija nosa bez operacije predstavlja jednu od najbrže rastućih kozmetičkih procedura na svetu i zahvata koji gotovo sve pacijente čini zadovoljnim rezultatima, o čemu su rađene i brojne studije. Zbog jednostavnosti procedure i instant efekta, postala je popularna među pripadnicima oba pola, a o njoj se dosta priča i po društvenim mrežama: samo pogledajte šta o nehirurškoj rinoplastici pričaju na Instagramu ili TikToku!

Priprema za proceduru

Kako je u pitanju rutinska intervencija koja se izvodi ambulantno, nije potrebna specifična priprema. Potrebno je da je pacijent dobrog opšteg zdravlja i izbegava antiinflamatorne lekove (kao što je Brufen) i suplemente (kao što je vitamin E), koji razređuju krv.  

Kako se radi neoperativna rinoplastika i da li je bezbedna?

Sama procedura korekcije nosa hijaluronskim filerima traje deset do petnaest minuta i izvodi se ambulantno. Pacijentu se nanosi lokalni aneseptik, najčešće anestetik krem i krioanestezija, kako bi se ublažili neprijatnost i eventualna bol od uboda igle i sve je gotovo za nekih desetak minuta. Krioanestezija jetretiranje regije nosa ledom kako bi bi se postigao efekat utrnulosti, a takođe i smanjila prokrvljenost organizma, što znatno umanjuje mogućnost pojave modrica nakon samog postupka. Fileri se ubrizgavaju oko bilo kog dela nosa kako bi se modelirao njegov oblik. Kako postupku predstoji konsultacija sa lekarom i priprema pacijenta, sveukupna nehirurška rinoplastika u našoj ordinaciji traje oko pola sata, nakon čega izlazite sa instant rezultatima i nastavljate sa svakodnevnim aktivnostima po planu. Kao i svaka druga estetska procedura, nehirurška rinoplastika je bezbedna ako se izvodi od strane stučnih, školovanih, visokoprofesionalnih estetskih hirurga. Iako neoperativan, nije postupak koji treba poveriti neproverenim salonima ili ordinacijama. SN Medic je tu da vam otkloni svaku sumnju i nedoumicu i mesto na kojem poverenje ukazujete vrhunskim stručnjacima u svom poslu.

Oporavak i rezultati 

U zavisnosti od količine upotrebljenog filera i obima tretiranog područja, oporavak je trenutan ili ne duže od par dana. U ređim slučajevima, može doći do pojave blagog otoka ili modrica, kao i prolazne blage osetljivosti. Potrebno je par dana da se fileri u potpunosti prilagode novim konturama usled čega može doći do blagog svraba. Ne preporučuje se da tretirano područje trljate ili češete i budite blagi pri umivanjju i uobičajenim tretmanima lica par dana. Rezultati tečne rinoplastike, kako se još naziva ova procedura, jesu diskretne, nalik na prirodne promene i estetski prijatniji oblik nosa. https://www.youtube.com/watch?v=NYWQxxqhlxY

U kojim slučajevima je preporučljivo raditi nehiruršku korekciju nosa?

Bilo da niste zadovoljni izgledom nosa a ne želite operaciju, imate asimetriju nosa ili nozdrva, iskrivljenost ili neravnine nosnog grebena, neoperativna rinoplastika je uvek dobro rešenje. Ovaj postupak donosi dobre rezultate ako želite da ispravite nepravilnosti duž nosnog mosta, dodate nosu volumen ili stvorite iluziju dužeg/ravnijeg nosa, učinite vrh nosa istaknutijim, ili ga podignete.

Ko ne može da radi neoperativnu korekciju nosa?

Iako je u pitanju kratkotrajna procedura, zabluda je da je nehirurška rinoplastika postupak za sve. Naime, ako imate znatno izražen nos u smislu veličine, iskrivljenosti ili ako je nos previše spušten – nehirurška rinoplastika nije adekvatna procedura za vas ne može doneti dramatičnije promene i rezultate. Najbolji način da proverite jeste li dobar kandidat za ovu intervenciju jeste da zakažete konsultaciju kod dr Stojićevića ili dr Nedeljkovića koji će, nakon detaljnijeg pregleda i razgovora sa vama, dati jasnu procenu vaših ciljeva i realnih mogućnosti da se oni postignu.

Koristi nehirurške rinoplastike

Najveća je ta što korekcija nosa hijaluronom daje transformativne rezultate bez potrebe za oporavkom. Kao što smo pomenuli, izvodi se u ambulantnim uslovima, kratko traje i daje instant rezultate. Period oporavka gotovo da ne postoji i u svom novom izgledu nosa možete uživati i do 18 meseci. Za duže rezultate, postupak je potrebno ponoviti, pod istim uslovima i na isti način. Takođe, samim tim što je u pitanju nehirurška procedura, to znači manje rizika i zastoja, manje neželjenih efekata, izbegavanje opšte anestezije. Nakon ove intervencije, možete se vratiti poslu i svojim redovnim aktivnostima već istog ili sledećeg dana. Dodatna dobra stvar kod ovakvih postupaka je i to što nisu trajni te, ako niste zadovoljni rezultatom, možete sačekati nekoliko meseci da se fileri sami metabolizuju ili zakazati profesionalno uklanjanje filera bez problema. I na kraju, cena nehirurške rinoplastike je znatno niža od tradicionalne, hirurške korekcije nosa. Nadamo se da vam je ovaj vodič pomogao da dobijete odgovore na pitanja i otkloni vam eventualne nedoumice. Ako smatrate da je neoperativna rinoplastika procedura za vas, pozovite naše i vaše omiljene specijaliste i zakažite termin za konsultaciju još danas! +381 (11) 3390 614 +381 (69) 3390 614 +381 (61) 3390 614    
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest