Orkugli, ili anatomski implant

Kada se radi o odabiru vrste implantata za uvećanje grudi, pacijentkinje obično biraju između dve glavne opcije – anatomskih (kruškastih) i okruglih implantata.

Anatomski implantati su oblikovani tako da imaju prirodniji izgled, sa više materijala u donjem delu implantata, što ih čini kruškastim u obliku. Ova vrsta implantata se često preporučuje za žene koje žele povećanje grudi, ali žele da postignu prirodan izgled i osećaj. Oni se obično koriste kod pacijentkinja koje imaju malo prirodnog tkiva dojke, jer pomažu u postizanju prirodnog izgleda dojke i omogućavaju postizanje prirodnog pada grudi. Takođe, zbog svog oblika, anatomski implantati mogu smanjiti rizik od stvaranja vidljivih ivica ili pregiba implantata, što je češće kod okruglih implantata.

Okrugli implantati su najčešći tip implantata za povećanje grudi. Oni su sferičnog oblika i imaju jednaku količinu materijala u celom implantatu. Ova vrsta implantata se često koristi kod pacijentkinja koje već imaju dovoljno prirodnog tkiva dojke, jer pružaju puniji i zaobljeniji izgled. Oni takođe mogu pružiti bolju definiciju gornjeg dela dojke, što se ponekad naziva i „push-up“ efektom. Međutim, okrugli implantati mogu dati manje prirodan izgled, posebno ako se postave previsoko ili ako su preveliki u odnosu na prirodne grudi.

Konačan izbor između anatomskih i okruglih implantata zavisi od željenog izgleda, anatomije dojke i ličnih preferencija pacijentkinje. Važno je da pacijentkinja razgovara sa svojim plastičnim hirurgom o svim opcijama, a plastični hirurg će obično preporučiti najbolju opciju za pacijentkinju na osnovu njenih ciljeva, anatomije i drugih faktora.

Važno je imati na umu da su implantati složeni medicinski proizvodi i da svaki tip ima svoje prednosti i mane. Pacijentkinje bi trebalo da budu upoznate sa svim aspektima procedura i da razgovaraju sa svojim plastičnim hirurgom o svim svojim željama i očekivanjima kako bi se postigao najbolji mogući rezultat.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest