Gde se nalaze ožiljci nakon operacije uvećanja grudi

Kod operacije uvećanja grudi, ožiljci se formiraju kao deo prirodnog procesa zarastanja kože nakon zahvata. Međutim, zahvaljujući modernim operativnim tehnikama, ovi ožiljci mogu biti veoma dobro skriveni.

Hirurški rezovi za uvećanje grudi obično se prave ispod pazuha (transaksilarni pristup), ispod dojke (inframamarni pristup) ili u okviru areole (periareolarni pristup). Svaka od ovih metoda ima svoje prednosti i nedostatke, a izbor metode zavisi od individualnih potreba i želja pacijentkinje.

Kod transaksilarnog pristupa, rez se pravi u pregibu ispod pazuha, a implantat se ubacuje kroz ovaj rez i postavlja ispod dojke. Ovaj pristup omogućava minimalno oštećenje tkiva dojke i veoma je efikasan za pacijentkinje koje žele što manje vidljive ožiljke.

Inframamarni pristup podrazumeva pravljenje reza u pregibu ispod dojke, gde se implantat ubacuje i postavlja u telo dojke. Ova metoda omogućava hirurgu bolji pristup za postavljanje implantata, ali takođe ostavlja ožiljak ispod dojke.

Periareolarni pristup uključuje pravljenje reza u okviru areole dojke, gde se implantat ubacuje i postavlja u telo dojke. Ova metoda omogućava hirurgu veću kontrolu nad oblikom dojke, ali takođe ostavlja ožiljak oko areole.

U svakom slučaju, nakon zahvata, ožiljci će postepeno bledeti i postati sve manje vidljivi. Važno je slediti uputstva hirurga i koristiti proizvode za negu kože kako bi se poboljšao proces zarastanja rane i ubrzao oporavak. Ako imate bilo kakvih pitanja o ožiljcima nakon operacije, obratite se svom lekaru ili hirurgu koji će vam pružiti detaljne informacije i savete.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest