CO2 laser u antiagingu

CO2 laser

CO2 laser podmladjivanje

CO2 laser podmladjivanje  kože je provereni način da se pomogne u procesu smanjenju sitnih bora, staračkih pega, ožiljaka od akni i drugih promena na koži, ali i da se pooštri ton kože i uravnoteži i podigne tonus kože lica.

Takođe, CO2 laser je odlično rešenje za uklanjanje bradavica, derfmatofibroma, mladeža i keratoza.

Ovde ćemo nešto više reći o upotrebi CO2 lasera u podmlađivanju. Nemojte, ali i ne treba da se zaokupite imenima brendova – umesto toga usredsredite se na svoje ciljeve u a to je: koje probleme sa kožom želite da rešite, kojim se rezultatima nadate i koje je najbolje rešenje za vas? I ono što je najbitnije, koji lekar radi ove procedure.

Lasersko podmlađivanje kože podrazumeva uklanjanje spoljašnih oštećenih slojeva kože, kako bi se otkrila nova zdrava koža ispod i kako bi se podstakli mehanizmi oporavka i rasta nove mlade kože.

Šta bi trebalo da znate o laserskom podmlađivanju sa CO2 laserom?

Koje je idealno doba za lasersko podmlađivanje kože? 

Da li ste znali da se jesen i zima smatraju „laserskom sezonom“?

Obzirom da je koža tretirana laserom preosetljiva na izlaganje suncu mnogi kozmetički hirurzi preporučuju pacijentima da se podvrgnu laserskom tretmanu tokom jesenjih ili zimskih meseci, kada su dnevni sati kraći i veći deo vremena provodite u zatvorenom. Ipak, laserski tretmani se izvode tokom cele godine.

Bez obzira u koje doba godine imate laserski postupak, svakodnevno nosite kremu za zaštitu od sunca, već pruža zaštitu od raka kože i sprečava dodatno prerano starenje.

Da li boli lasersko podmlađivanje sa CO2 laserom?

Bol je kod lasera relativna stvar i zavisi kako od tipa lasera, dubine dejstva, prirodne osetljivosti pacijenta kao i zone u kojoj se radi, da li se radi samo deo lica, ili celokupna površina.

Svakako, pre tretmana vaše lice se očisti, nanosi se anestetička kreme, sačeka se da se oseti utrnulost od kreme te se onda pristupa tretmanu.

CO2 laser, ko su kandidati

Nakon svakog tretmana, kliničkim pregledom se ustanovljava da li jeste, ili niste kandidat za lasersko podmlađivanje.

Boja i tip kože tu ne igraju važnu funkciju, jer se laserski tretman prilagođava vašem tipu kože. Ukoliko vaše lice ima brojne sitne borice, ožiljke od akni, neravnine, opušteni tonus, gubitak elasticiteta, vi ste svakako kandidat za intervenciju, a lekar će tretman prilagoditi vašem tipu kože i u skladu šta se želi postići laserskim tretmanom.

Frakcionisani CO2 laser

Ko primenjuje laserske tretmane CO2 laserom?

Lasersko podmlađivanje kože sa CO2 laserom rade isključivo lekari. Lekar će u skladu sa vašim potrebama iskorisiti potencijal lasera na najbolji mogući način i sa postizanjem maksimalnog efekta.

Da li lekovi utiču na lasersko podmlađivanje?

Pre svakog tretmana obavezno porazgovarajte sa lekarom.

Ukoliko uzimate bilo koji od lekova u hroničnoj upotrebi obavezno to naglasite jer određeni lekovi kao I određena stanja tela daju komplikacije u zaceljivanju nakon tretmana.

Pre tretmana izbegavajte lekove koji utiču na proces zgrušavanja krvi (npr Aspirn, Brufen), ukoliko imate dijabetes obavezno to naglasite, smanjite upotrebu duvana i alkohola pre i posle tretmana, a idealano bi bilo da ih uopšte ne koristite.

Šta je to frakcioni, ablativni, ili neablativni CO2 tretman?

Frakcionirani laseri razbijaju energiju lasera ​​na hiljade sićušnih zraka kako bi tretirali samo delić kože na tom području, što smanjuje vreme zaceljivanja, ali i daju mogunost da se deluje na veće površine. Frakcioni laseri mogu biti ablativni ili neablativni, a koriste se za procese podmlađivanja i tretiranja znakova starenja kože.

Direktni CO2 laseri su obično ablativni laseri koji se koriste za lečenje ožiljaka, bradavica, fibroma kože, keratoza, mladeže, dubokih bora i drugih dubljih nedostataka kože.

CO2 laser broj tretmana

Iako u pojedinim slučajevima dovoljno je da pacijent ima samo jedan tretman, u večini slučajeva je neophodna serija tretmana da bi se postigao maksimalni efekat na koži, a samim tim će se osigurati dugotrajnost postignutog tretmana.

Broj tretmana i njihova frekfentnost zavisi od vrste kože i problema koji se rešava.

Šta u toku i nakon tretmana lica sa CO 2 laserom?

Generalno,  lasersko podmađivanje je ambulantna procedura, što znači da kratko traje i da se odmah vraćate kući. Lekar može da tretira pojedinačne bore oko očiju, usta ili čela ili tretira celo lice.

Anestezija se može koristiti a i ne mora, sve zavisi od površine koja se tretira. Trajanje tretmana takođe zavisi od veličine površine koja se tretira-od 15 minuta do 45 minuta. Nakon laserskog postupka, lekar će “previti” tretirano područje tj namazaće kremom u skladu sa procedurom.

Počevši od tretmana, u prva 24 sata, tretiraće površinu četiri do pet puta dnevno. Zatim ćete morati da nanosite neku masnu kremu, poput vazelina, ili antibiotsku kremu npr Gentamicin, da sprečite formiranje krasta. Ova nega rane zamišljena je da spreči nastanak većih krasta i olakša period oporavka.

Generalno, oblasti zarastaju u celosti za 10 do 21 dan, zavisno od stanja koje je tretirano i od opšteg stanja. Normalno je imati otok nakon laserskog tretmana kože. Spavanje na dodatnom jastuku noću kako biste podigli glavu može pomoći u ublažavanju oticanja, ako ga uopšte i ima.

Postavljanje pakovanja leda na tretirano područje takođe pomaže da se smanji oticanjei smanji osećaj nelagode ako postoji u prva 24 do 48 sati nakon laserskog tretmana CO2 laserom. U prvih 12 do 72 sata možete osetiti svrab, što je sasvim normalno stanje.

Normalno je da nakon tretmana koža počne da se ljušti. Čim koža zaceli možete nanositi šminku koja će sakriti eventulano crvenilo. Koristite obavezno neki od faktora zaštite od sunca (SPF 30 I više). Novu kožu uvek održavajte hidriranom kvalitetnim kremama.

Laserski tretman se može kombinovati sa drugim antiaging tretmanima tipa hijaluronskim filerima ili botoksom nakon perioda oporavka kože.

Ukoliko ste kandidat I želite lasersko podmlađivanje kože, slobodno nas kontaktirajte na naše brojeve telefona ili putem poruke ili pozivom:

Ukoliko želite da kontaktirate dr Dragana Stojićevića, možete uraditi slanjem poruke na viber, ili whatsapp ili pozivom na telefon +38169 2161 336

Ukoliko želite da kontaktirate dr Djordja Nedeljkovića, možete uraditi slanjem poruke na viber, ili whatsapp ili pozivom na telefon +38164 2555 252

Takodje, možete popuniti i kontakt formu na sajtu, i poslati direktnu poruku na email.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest