Hijaluronski fileri iskustva 3

Hijaluronski fileri iskustva 3

Hijaluronski fileri, povećanje usana

Hijaluronski fileri iskustva 3, je još jedan tekst iz našeg serijala o iskustvima sa  hijaluronom. Pisaćemo vam o omiljenom estetskom tretmanu kod žena – povećanje usana tj korekcija usana.

Ovo je jedan od najčešćih estetskih tretmana koji se rade kako u našoj ordinaciji tako i u svetu. 

Ovaj tekst pišemo kroz prizmu gledanja naše pacijentkinje. Pre pisanja teksta pitali smo je još neke detalje da bi vam verno preneli njene utiske.

Hijaluronski fileri iskustva 3 i usne

Kako se povećavaju usne?

Nekada je osnovni materijal za korekciju usana bio biopolimer. Reći ćemo biopolimer kao zajednički naziv za sve neprirodne materijale koji su se nekada koristili.

Biopolimer je neprirodna veštačka supstnaca koja je izbačena iz upotrebe i koja je u većini zemalja zabranjena za upotrebu.

Već smo dosta pričalii i pisali o biopolimeru i zašto je štetan.

Ovaj materijal je zaslužan za sve one neprirodne usne, patkaste, prenaduvane koje smo viđali na ulici i u medijima. 

Na žalost i dalje kada neko pomene uvećanje usana prva asocijacija su baš takve usne.

Ipak mi smo tu da ih demantujemo našim prirodnim korekcijama usana I priordnim materijalima koje koristimo.

Za korekciju usana se koriste hijaluronski fileri i isključivo hijaluronski fileri. Hijaluronski fileri u sebi sadrže kao što samo ime kaže hijaluronsku kiselinu.

Hijaluronska kiselina je prirodna supstanca i ne može ugroziti zdravlje.

Hijaluron nije trajni materijal, prirodan je, lako se oblikuje, ne ugrožava zdravlje i kada se dobro upotrebi daje prirodne rezultate.

Hijaluronski fileri koje mi koristimo za korekciju usana su fileri kompanije Allergan – Juvederm hijaluronski fileri.

Hijaluronski fileri iskustva 3

Kako izgleda tretman

Sad ćemo do detalja da vam objasnimo kako se vrši korekcija usana preko iskustva naše pacijentkinje koja ima 37 godina.

Pacijentinja nam je rekla da je već bila dva puta na korekcijama usana predhodnih godina, ali da nikada nije dobila anesteziju.

Uz usne radila je i neke druge antiaging tretmane.

Ovo je prvi put da je promenila estetskog lekara. Od predhodne intervencije je proslo nešto više od godinu dana.

Po ulasku u ordinaciju i nakon formalnosti, prvo smo pacijentkinju slikali iz više uglova. Na slikama se neke stvari mnogo jasnije vide. Može se uočiti asimetrija, debljina usana, ivice usana, uglovi usana i  slično. Takođe slike su neophodne da bi se ispratio efekat filera i upoređivanje stanja usana pre i posle intervencije.

Hijaluronski fileri iskustva 3 i pravljenje plana rada

Pre intervencije najvažniji je razgovor i pregled pacijenta.

Bez mnogo dvoumljena pacijentinja je rekla da želi da joj usne budu sa konturom i da se povrati volumen.

Naime,  napomenula je da dok je bila mlađa imala je punije usne, a da su joj sad nekako “spale”.

Želela je i da povrati ivicu usana koju sada mora non stop da iscrtava olovkom ili naglašava karminom.

Istakla je da nikako ne želi da bude “patkasta” i “prenaduvana” kao i da obratimo malo više pažnje na donju usnu jer joj se čini da bi želela da i ona bude “sočnija”.

Uz razgovor i naš klinički pregled odredili smo šta želimo da postignemo intervencijom i napravili plan. 

Kao što sam rekao koristimo isključivo Juvederm filere, kao provereni i najbolji hijaluronski fileri.

Dogovor je bio da sada iskoristimo 1 ml hijluronskog filera, a da dodamo još filera nakon par nedelja od ove intervencije i dodatno korigujemo izgled usana ako je potrebno.

Tok intervencije

Usne i regiju oko usana smo očistili antiseptikom. Nakon toga koristili smo anestetik Lidokain za davanje lokalne blok anestezije.

To je stomatološka anestezije koja se plasira malom iglom sa unutrašnje strane, tj iz usta, u tačno određenim tačkama da bi postigli obezboljavanje.

Uz ovu anesteziju spolja smo lokalno usne i regiju oko usna namazali anestetičkom kremom, da usne još više “utrnu”.

Sačekali smo par minuta da anestezija obavi svoje.

Kao po našem dobrom običaju hijaluronski filer smo pokazali pacijentinju i otvorili pred njom. Pokazali smo tip filera, koliko traje, kao i registracione i kontrolne nalepnice. Spremili smo sterilnu kanilu I iglice za rad.

Dali smo joj i ogledalo da ima uz sebe, da bi nakon određenog trenutka mogla da prati promene koje se dešavaju tokom intervencije. 

Prvo smo pacijentkinju “bocnuli” u uglu usana, po jednom levo i desno i napravili ulaz za kanilu. Marija kaže da je to jedna od dve stvari koje je osetila u toku ove intervencije, ali da nije bolno.

Zatim smo kanilom povratili volumen prvo gornje usne sa desne, onda leve strane, a na kraju i donje usne. Nakon toga smo vršili konturisanje ivice usana i dodatno postizanje volumena.

Naime hijaluron smo koristili za naglašavanje ivice gornje i donje usne kroz par malih uboda. Druga stvar koju je osetila je podizanje filtruma – one dve linije koje se spuštaju od dna nosa ka usana.

Pacijentinja mi je rekla da je to malo više osetila nego korekciju na drugim delovima usana, ali da bol nije takav da je neizdržljiv. Sreća kaže da kratko traje, tako da nije strašno. Na kraju smo po želji, malo više naglasili i centralni deo donje usne, jer kao što se sećate pacijentinja je rekla da želi sočniju donju usnu.

Usne smo potom namazali antibiotskom mašću i očistili.  Ponovo smo slikali usne za kolekciju slika pre i posle koju i vama ovde prikazujemo. I to je to.

Intervencija korekcije usana trajala je 15 minuta.

Hijaluronski fileri iskustva 3

Hijaluronski fileri cena

Po završenoj korekciji napisali smo izveštaj u karton sa datumom. Takođe stavili smo i nalepnicu ( kontrolni broj, lot ) iz filera. Pacijentinja je odmah nakon toga otišla kući uz dat savet o daljoj nezi i dogovor da se čujemo sutradan.

Naša pacijentkinja zna ali i sve naše pacijentkinje koje ovo čitaju (bivše i buduće) da im ja uvek kažem “da će me sutra manje voleti i više pominjati, ali da će me prekosutra ipak voleti”.

Ovo je iz razloga što hijaluron “vuče” vodu u prva 24 časa tako da je otok očekivan i normalan. Nakon 24 do 36 sati uz hlađenje oblogama i negu otok spada. U danima nakon korekcije usne dobijaju konačni oblik i izgled.

Otok je trajao oko 36 sati u ovom slučaju. Srećom ovog puta ,  nismo imali ni jedan hematom, što je super, ipak pojava  modrica i hematom je očekivana i uobičjana stvar tako da to ne mora da vas plaši. Svaka manja modrica na usnama može se “sakriti” ružem, a hematom u okolini usne puderom. Hematomi nestaju par dana nakon tretmana.

Pacijentkinja mi je poslala sliku usana 3 dana nakon tretmana preko poruka na Instagramu i zadovoljna je.

Pre pisanja teksta pitali smo je da nam kaže još neki utisak i iskustva. Napomenula nam je da je zadovoljna pre svega jer je ništa nije bolelo, što smo joj se posvetili pre tretmana i saslušali je i što je dobila šta je želela.

Jako je zadovoljna postignutim volumenom i konturom usana.

Hijaluronski fileri iskustva – zaključak ove priče

  • Bitno je posvetiti se svakom pacijentu posebno i praviti individulani plan u skladu sa anatomijom pacijenta i njegovim željama. Imajte realna očekivanja sa konačnim ishodom intervencije, a mi smo tu da vas i saslušamo i uputimo u sve detalje. 
  • Lokalna blok anestezija i krema u kombinaciji pružaju komfor za rad. Pacijent nema bol, a lekar lako manipuliše sa hijaluronom i vrši korkeciju. U skladu sa tehnikom rada moguće su određene neprijatne senzacije u određenim regijama usana, ali generalno ne postoji velika neprijatnost
  • Kominacija rada kanilom i iglicom daju sjajne rezultate kako na volumenu usana tako i na konturi usana. Ipak konačni odabir tehnike se vrši nakon pregleda pacijenta.
  • Hijaluronski fileri moraju biti odgovarajući kako prema gustini tako i nameni. Koristiti samo filere proverenih proizvođača. Kod nas su to Juvederm fileri
  • Ne preterujte u količini materijala. Za prve korekcije mi uvek savetujemo 1 ml  filera. 1 ml hijalurona je lako rasporediti u gornju i donju usnu radi postizanja željenog efekta.  Lako je dodati, teško je oduzeti. Naknadne korekcije i dopne se svakako mogu raditi 2 nedelje nakon incijalnog tretmana usana.
  • Oporavak nakon korekcije je brz. Skoro odmah se možete vratiti uobičajnim aktivnostima. Naše smernice su tu da vam pomognu.

Nadam se da smo Vam više približili tretman korekcije usana. Hijaluronski fileri daju prirodan izgled, ako znate sa njim, a to je je ono što smo postigli ovom korekcijom usana. 

Ukoliko ste zainteresovani za povećanje usana i cenu slobodno nas kontaktirajte.

Pratite nas za tekst Hijaluronski fileri iskustva 4.

Ukoliko želite da kontaktirate dr Dragana Stojićevića, možete uraditi slanjem poruke na viber, ili whatsapp ili pozivom na telefon +38169 2161 336

Ukoliko želite da kontaktirate dr Djordja Nedeljkovića, možete uraditi slanjem poruke na viber, ili whatsapp ili pozivom na telefon +38164 2555 252

Takodje, možete popuniti i kontakt formu na sajtu, i poslati direktnu poruku na email.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest