Koliko traje otok posle Miradry tretmana

Miradry tretman je efikasna metoda za trajno smanjenje znojenja i mirisa ispod pazuha, koja se sve više koristi u poslednje vreme. Nakon tretmana, može doći do pojave otoka i osetljivosti tretiranog područja.

Koliko traje otok nakon Miradry tretmana?

Obično se nakon tretmana pojavljuje otok koji može trajati do nekoliko dana, dok se osetljivost kože može osetiti i do nekoliko nedelja.

Međutim, svako telo reaguje drugačije na Miradry tretman, pa je moguće da otok traje duže ili kraće u zavisnosti od pojedinca. Takođe, intenzitet otoka može varirati u zavisnosti od veličine tretiranog područja i količine znojnih žlezda koje su uništene.

Kako bi se ublažio otok i osetljivost kože, preporučuje se primena leda i hladnih obloga na tretirano područje. Ovo može pomoći u smanjenju otoka i ublažavanju boli.

Takođe, važno je izbegavati fizičku aktivnost i izlaganje tretiranog područja direktnoj sunčevoj svetlosti, što može otežati proces ozdravljenja i produžiti trajanje otoka.

Ukoliko primetite da je otok intenzivan ili traje duže od očekivanog, preporučuje se da se obratite svom lekaru kako bi vam preporučio odgovarajuću terapiju ili sredstva za ublažavanje otoka.

Ukratko, otok nakon Miradry tretmana obično traje nekoliko dana, dok se osetljivost kože može osetiti i do nekoliko nedelja. Važno je primenjivati hladne obloge, izbegavati fizičku aktivnost i izlaganje suncu kako bi se ublažili simptomi i pomoglo telu da se oporavi. Ukoliko primetite intenzivan otok ili druge neobične simptome, potražite savet od svog lekara.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest