Silikonski implanti, koliko traju

Koliki je vek trajanja silikonskih implanta

Silikonski implanti imaju svoj vek trajanja. Ali da krenemo od početka.

Ako se uzme u obzir da je operacija povećanja grudi silikonskim implantima najčešća procedura u oblasti estetke hirurgije uopšte zajedno sa operacijom očnih kapaka, onda ne treba da čuti veoma često pitanje od strane pacijenta, a to je – koliko traju silikonski implanti.

Ono što je bitno napomenuti je da implanti nisu večite strukture, što pacijenti često misle, odnosno imaju svoj trajanja, ali su svakako dizajnirani da budu dugotrajni i veoma sigurni za pacijenta.

Pacijenti svakako mogu da očekuju da su implanti danas veoma ispitane supstance. Fileri koji se nalaze u implantima su veoma kvalitetni i sigurni kao i opne koji se nalaze su veoma čvrste i prošle su razne sertifikate bezbednosti.

Ono što je veoma bitno je da žene koje su spremne za operaciju uvećanja grudi silikonskim implantima je da dolaze na redovne kontrole jednom godišnje, odnosno da i same vrše preglede svojih grudi, a u skladu sa savetima hirurga koji je operaciju načinio.

Rupturirani silikonski implanti mogu relativno lako da se dijagnostikuju. Smanjivanje i menjanje zampremine se manifestuje u trajanju od nekoliko dana. Iako su u pitanju potpuno sterilni materijali, svakako mu nije mesto unutar tkiva dojke.

Ukoliko silikon-gel iscuri , to je nekada veoma teško da se detektuje u kućnim uslovima. Neki od simptoma i znakova koje možete da obvratite pažnju je pojava neprijatnih senzacija u grudima, napipavanje grudvica i kvržica, osećaj pomeranja u grudima, bolovi, peckanje, stezanje.

Napominjeno i jednu zanimljivost koja postoji u Americi, a to je da je agencija FDA napisala preporuku da se načini snimak magnetnom rezonancom tri godine nakon operacije, a nakon toga na svake dve godine, kao predostrožnost eventualnih problema, nastalim na implantima.

Ono što je bitno je da magnetna rezonanca detektuje curenja i veoma malih količina silikona, čak i ako je pregled od strane lekara potpuno uredan.

Kao što postoji veoma veliki broj oblika grudi, i grudnog koša, kao i veliki broj tipova, oblika, čvrstoće i punoće implanta tako postoji i veoma veliki broj promena vezano sa silikonske implante kako vreme prolazi.

Eto, nadam se da Vam je ovaj tekst makar u maloj meri pomogao da shvatite veoma važne stvari vezano za operaciju uvećanja grudi silikonskim implantima, odnosno za kasniji tok i procedure koje treba ispoštovati.

A, ukoliko imate pitanje vezano za silikonske implate, ili se razmišljate o ovoj intervenciji, možete pozvati i autora ovog teksta.

Ukoliko želite da kontaktirate dr Dragana Stojićevića, možete uraditi slanjem poruke na viber, ili whatsapp ili pozivom na telefon +38169 2161 336

Ukoliko želite da kontaktirate dr Djordja Nedeljkovića, možete uraditi slanjem poruke na viber, ili whatsapp ili pozivom na telefon +38164 2555 252

Takodje, možete popuniti i kontakt formu na sajtu, i poslati direktnu poruku na email.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest