Mezoterapija podočnjaka, kako i kada

Mezoterapija podočnjaka?

Mezoterapija podočnjaka predstavlja  proceduru kojom se vrlo tankim iglicama vrši ubrizgavanje specijalnih supstanci (koktela) u kožu, cime se doprinosi njenoj hidrataciji i podmladjivanju. 

Koža vremenom gubi dragocene sastojke koje nas cine odmornim i lepim.

Najviše se promene primete upravo na licu i regiji podočnjaka , jer je to podrucje najvise izlozeno suncu, atmosferskim prilikama, a svakako da i loše životne navike poput nedostatka sna ,umora, stresa, lose ishrane i pusenja imaju uticaj na smanjenje njenog kvaliteta. 

Mezoterapija podočnjaka može da se radi kod osoba svih starosnih grupa. za regiju ispod oka primenjuje se specijalan koktel namenjen iskljucivo toj regiji, bogat supstancama koje poboljšavanju cirkulaciju kože, jačaju njenu teksturu i smanjuju tamne kolutove.

Koži se vraća sjaj koji je izgubila, otečenost i podbulost se gubi, a stimulacijom limfne drenaže smanjuju se izražene kesice. 

Kako se izvodi ovaj tretman?

Mezoterapija

Mikroiglicama se u regiju podocnjaka, vrsi aplikacija koktela i na mestima gde se vrsi ubod ostaju sitne papule koje se gube nakon nekoliko minuta.

Deluje se na dva načina, samim apliciranjem supstanci, kao i ubodima iglicama kojim direktno stimulišemo proizvodnju kolagena.

Tretman mezoterapija podočnjaka traje 15-30 minuta,  a za optimalan rezultat potrebno je uraditi 3-5 tretmana u razmaku 7-10 dana, kako se preporucuje. lekar vrši procenu na osnovu sveukupnog pregleda regije lica koliko tretmana je potrebno i koja bi bila optimalna kombinacija mezokoktela.

Mezoterapija podočnjaka, šta posle

Neželjeni efekti su retki, mogu se javiti crvenilo i sitni hematomi na mestu uboda koji brzo prolaze.

Pacijent nastavlja sa uobičajenom negom i aktivnostima.

Za nešto izraženije podočnjake moze se kombinovati mezoterapija sa apliciranjem hijaluronskih filera, prp tretmanom , kao i hemijskim pilinzima. 

Adekvatanu vrstu i  tip tretmana proceniće lekar na samom pregledu da biste dobili najbolji mogući rezultat.

Zakažite vaš tretman!

Za kontakt sa dr Jovanom Jovičić, autorom teksta,  možete poslati poruku na viber, ili whatsapp ili pozivom na telefon +38163 552 020

Ukoliko želite da kontaktirate dr Dragana Stojićevića, možete uraditi slanjem poruke na viber, ili whatsapp ili pozivom na telefon +38169 2161 336

Ukoliko želite da kontaktirate dr Djordja Nedeljkovića, možete uraditi slanjem poruke na viber, ili whatsapp ili pozivom na telefon +38164 2555 252

Takodje, možete popuniti i kontakt formu na sajtu, i poslati direktnu poruku na email.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest