Povećanje usana hijaluronom

Korekcija usana, povećanje usana hijaluronom, ili biopolimerom

Povećanje usana hijaluronom

Povećanje usana hijaluronom uvek nosi puno nedoumica.

Ako ste na ovu adresu došli jer imate nedoumica vezano za povećanje usana, došli ste na pravo mesto, jer posle ovog teksta nećete ih imati.

Usne su od davniva bile simbol ženstvenosti i senzualnosti.

Kroz istoriju, osobe ženskog pola sa na usne nanosile šminku jarkih boja, kako bi istakli ovaj deo tela. Medjutim sa razvojem novih tehnologija, usne su počele da se naglašavaju u volumenu raznim sredstvima.

Medjutim, kao i kod svake nove tehnologije, tako je i kod uvećanja usana bilo uspona i padova.

Povećane usana hijaluronom istorijat

Devedesetih godina prošlog veka u našoj zemlji, ali i drugim brojnim zemljama Evrope i sveta bili smo svedoci uvećanja usana silikonom.

Na svu sreću uvećanje usana silikonskim implantima je metoda koja je napuštena, jer je inicijalno podrazumevala opštu anesteziju.

Medjutim, ono što je sporno to su rezultati koji su kod silikonskih implanta bili potpuno neprirodni i veštački.

Onda je nastupilo solomonsko rešenje. Pacijentima je ponudjena supstanca koja se naziva, biopolimer, ili metakril, ili tečni silikon.

I nastao je pravi bum na polju uvećanja usana. U pitanju je supstanca koja je pacijentima nudjena po gotovo bagatelnim cenama, a rezultati su obećavani da traju oko 10 godina. 

E, sada, prvi glavni deo ovog teksta je u stvari o biopolimeru. 

Verovatno se na pojam biopolimera došli na neki, ili na više načina

  1. pročitali ste na nekom sajtu da se usne mogu raditi biopolimerom
  2. radili ste usne hijaluronom, i rešili ste da želite nešto trajnije, jer se kod hijalurona korekcije rade jednom u nekoliko meseci
  3. biopolimer je neuporedivo jeftinija supstanca u odnosu na filere hijaluronske kiseline
  4. možda ste otišli na neki sajt tipa popust, uzmi popust, kuponi, kupoman i slični koji su Vam ponudili odličnu cenu za pola kubika, ili za kubik (kubik je izraz za jedan mililitar)
  5. neka Vaša drugarica Vam je prenela svoja iskustva povećanje usana biopolimerom
  6. slušali ste neku javnu ličnost, vlogerku i slično

Od početka ovog teksta moramo da napomenemo jednu veoma važnu stvar, a to je da je biopolimer potpuno ilegalna supstanca kako u našoj zemlji, tako i u SAD i zemljama Evropske unije.

Možda Vam ovo zvuči čudno, jer zašto bi neka ambulanta plastične hirurgije, ili sajt reklamirao povećanje, ili korekciju usana biopolimerom, ako je u pitanju potpuno ilegalna supstanca.

Možda je autor ovog teksta, dr Dragan Stojićević, prva osoba u zemlji koja o ovom problemu priča otvoreno, ali to je iz čiste želje da niko od osoba koja vrše povećanje usana, ne načini strašnu grešku i tu korekciju načini biopolimerom.

Estrada, estrada i opet estrada 90ih godina

Napominjem, da je 90-ih godina prošlog veka bilo je veoma upečatljivo i često uvećanje usana takozvanim tečnim silikonom.

Ovo su nažalost radile brojne  kolege plastični hirurzi koji spadaju u jedna od najmoćnijih imena iz sveta plastične hirurgije u našoj zemlji

Samim tim, kada pogledate i brojne estradne ličnosti koje su uvećale svoje usne, primetićete jednu veoma sličnu stvar kod svih njih, a to je da njihove usne izgledaju potpuno neprirodno i vrlo često imaju pežorativan izraz – takozvane silikonske usne.

Nažalost, ovo je veoma česta komplikacija korišćenja biopolimerakoji je zabranjen u našoj zemlji i veoma velikom broju zemalja celog sveta.

Šta je taj biopolimer uopšte

Biopolimer, ili metakril, ili tečni silikon dolazi najčešće u našu zemlju potpuno ilegalnim putem.

Najčešće se uvozi kao supstanca uljaste sadržine koja se koristi u svom popisu kao ulje za masažu.

Dobro ste pročitali  – biopolimer dolazi u našu zemlju registrovan kao ulje za masažu i na pakovanjima biopolimera, a  to su najčešće veliki flakoni od 10 ml, ili 10 kubika najčešće piše da je samo za spoljašnju upotrebu.

Sa druge strane,   hijaluronski fileri su supstance koje su registrovane u našoj zemlji, odnosno prošle su registraciju u Agenciji za lekove i medicinska sredstva kao legalno injekcione supstance.

E, sada Vi dobro razmislite – da li u svoje usne i u svoje telo želite da injektujete supstancu koja je u našu zemlju došla ilegalnim putem i nije registrovana za tu upotrebu.

Biopolimer kao uljana supstanca ima veoma veliku težinu i vrlo često dolazi do njegovog pomeranja nakon ubacivanja u  usne.

Zbog toga, usne koje su korigovane biopolimerom najčešće izgledaju kao da se supstanca odnosno biopolimer spustila u spoljašnje delove, a u sredini  usne ostaju prazne.Korekcija usana filerima

Koje su komplikacije biopolimera

Međutim, ovo nije najgora komplikacija koje može da se desi kod upotrebe biopolimera, jer biopolimer kao supstanca izaziva veoma česte reakcije tipa oko stranog tela.

Tada dolazi do stvaranja granuloma tipa oko stranog tela, čvorova i otoka.

Kada dođe do stvaranja granuloma tipa oko stranog tela , tada pacijenti najčešće na pominju da njihove usne počinju da bivaju nejednake, odnosno asimetrične.

Onda pacijenti upadaju u začarani krug, gde tu asimetriju pokušavaju da isprave dodatnim dodavanjem biopolimera u svoje usne.

Da li će do pojave ove asimetrije doći nakon mesec-dva ,i li šest meseci, to se sa sigurnošću ne može znati, zato što svaki organizam reaguje potpuno drugačije.

Takođe, neke od mojih kolega plastičnih hirurga, pacijentima govore da se problem biopolimera može rešiti prostim dodavanjem preparata koji se zove kenalog i po svom sastavu predstavlja kortikosteroid.

Međutim, ovde morate da zapamtite jednu veoma važno stvar, a to je da kenalog apsolutno ne može da deluje na biopolimer jer to i nije njegov mehanizam dejstva već on deluje na Vaše usne odnosno na tkivo vaših usana i na mestu gde je stavljen izaziva atrofiju tkiva.

Pogledajte i video o kenalogu i biopolimeru. Na našem youtube kanalu možete pogledati još dosta korisnih videa.

Dakle, dodavanjem kenaloga, Vi stvarate atrofiju tkiva, odnosno ne rešavate problem biopolimera koji je ubačen u Vaše usne.

I onda pacijenti, neretko u tom začaranom krugu ispravljanja asimetrije na svojim usnama i dodavanjem biopolimera dolaze do situacije da njihove usne poprimaju veoma izražen veštački izgled.

Na njihovu veliku žalost, biopolimer je postao integralni deo njihovog tkiva stvaranjem ožiljnih reakcija i on se nikako ne može izvaditi iz usana, već je jedini način da se njihove usne smanje operacija odnosno operativno uklanjanje biopolimera.

Međutim, ono što bi pacijenti trebalo da znaju to je da ova operacija ne podrazumeva vađenje samog biopolimera, već uklanjanje čitavih delova usana, odnosno mišića i potkožnog tkiva Vaših usana.

Operacija se vrši najčešće pod uslovima lokalne anestezije i moram da napomenem da efekti ove operacije nikada ne mogu da postignu da usne budu kakve su bile ranije, pre ubacivanja biopolimera u njih, odnosno veoma često te usne izgledaju dodatno iskrivljene zbog dodatnog stvaranja ožiljka nakon operacije.

Prema tome, biopolimer predstavlja ne samo ilegalno, već i potpuno užasno rešenje sa ogromnim brojem komplikacija, ukoliko biopolimerom odnosno metakrilom uvećavate svoje usne.

Nikada nemojte dozvoliti da Vam neko ponudi da se usne uvećaju biopolimerom, zato što imate ogromnu šansu da nakon te intervencije, bez obzira koliko ona bila skupa ili jeftina, imate veoma veliki broj komplikacija koje nisu ni malo naivne. Jedino legalno i potpuno legitimno rešenje za uvećanje usana predstavljaju fileri na bazi hijaluronske kiseline.

Povećanje usana hijaluronom materijal

Drugi deo ovog blog posta su upravo fileri na bazi hijaluronske kiseline, odnosno ukratko hijaluronski fileri.

Ukoliko želite da svoje usne uvećate, a da ona izgledaju potpuno prirodno i da ste sigurni da nećete imati komplikacije vezano za supstancu koja se nalazi u Vašim usnama, jedini način da to uradite su upravo hijaluronskim filerima, odnosno hijaluronom.

Fileri  na bazi hijaluronske kiseline kao što i samo ime kaže u svom sastavu sadrže hijaluronsku  kiselinu različitog procenta.

Hijaluronska kiselina predstavlja molekul koji se pod normalnim uslovima nalazi u našem organizmu, ali vremenom njena količina, kako starimo opada, zajedno sa smanjivanjem količine kolagenog, vezivnog i elastičnog tkiva.

Prema tome, hijaluronska kiselina kao jedna potpuno prirodna supstanca, nema mogućnost alergijskih reakcija, kao ni mogućnost reakcija tipa oko stranog tela.

Za razliku od biopolimera, hijaluronski fileri u našoj zemlji u najvećem broju slučajeva dolaze potpuno legalnim putem i prijavljeni su u Agenciji za lekove i medicinska sredstva.

Kako prepoznati original

Primetili ste da sam napomenuo, u najvećem broju slučajeva, zato što nažalost i kod hijaluronskih filera postoje falsifikati odnosno fileri koji nisu ušli legalnim putem u našu zemlju.

U nekom od naših videa ili podcast-ova već smo pričali dosta o tome kako da prepoznate da li je filer registrovan, ali jednostavno pogledajte uvek na kutiji hijaluronskog filera – mora da se nalazi nalepnica da je prijavljen Agenciji za lekove i medicinska sredstva i da kutija nije otvorena, odnosno da je hermetički zatvoreno. Tek tada ste sigurni da je Ffiler koji se koristi potpuno legalan i legitiman.

Korekcija usana, odnosno povećanje usana filerima na bazi hijaluronske kiseline je jedno veoma elegantno rešenje koje u rukama iskusnog lekara hirurga daje mogućnost da Vaše usne imaju potpuno prirodan izgled,  u skladu sa vašom fizionomijom  lica.

Fileri na bazi hijaluronske kiseline, za razliku od biopolimera koji je večan, nemaju večno trajanje, već vremenom njihov nivo u našem organizmu se smanjuje.

Upravo zato se korekcija usana hijaluronom vrši nekoliko puta godišnje, a najčešće je to samo jednom godišnje ukoliko se koriste kvalitetni fileri tipa Juvederm.

Takođe, veoma bitna stvar kod hijaluronskih filera je, ukoliko ste usne korigovani kod osobe koja nije stručna i Vama se oblik ne sviđa, postoji jedan enzim koji se naziva hijaluronidaza i njegovim ubrizgavanjem dolazi do rastvaranja hijalurona  u roku od nekoliko sati i Vaše usne se u roku od nekoliko sati vraćaju u normalan oblik kao i pre bilo kakve aplikacije. Pogledajte vide kako hijaluronidaza rastvara hijaluron.

Zato je povećanje usana hijaluronom zlatni standard.

Zaključak

Ukoliko ovaj tekst i jednu osobu odvrati od toga da svoje usne ne uveća biopolimerom, smatraću da se moje vreme višestruko isplatilo.

A sa druge strane, ukoliko želite povećanje usana hijaluronom ,odnosno hijaluronskim filerima i želite da  budu prirodne, budite slobodni i kontaktirajte me na broj telefona koji vidite ispod ovog teksta.

U pitanju je moj lični kontakt telefon vama na raspolaganju, a moje ime je Dragan Stojićević, ja sam specijalista hirurgije i korekcija usana kao i ostale anti-aging procedure hijaluronskim filerima spadaju u svakodnevnu praksu naše ordinacije.

Na kontakt telefon +38169/2161336 možete zakazati pregled konsultaciju i intervenciju uvećanje usana hijaluronom.

Do sledećeg bloga ja Vas najsrdačnije pozdravljam.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest