Antiaging i očekivanje tokom godine

antiaging

Top 9 antiaging tretmana, sadašnjih i budućih

Predhodnih par godina, u antiaging medicini, su pokazale značajan skok u broju neinvazivnih tj nehirurških estetskih intervencija u odnosu na klasične hirurške tretmane.

Razlog leži u modernoj tehnologiji i velikom broju proverenih preparata koji su se pojavili na tržištu, boljem poznavanju anatomije lica i tela, upoznavanjem fiziologije starenja, načinu življenja u modernom društvu i nemogućnosti dužeg odsustva sa posla.

Ove intervencije se iz dana u dan poboljšavaju i usavršavaju. Neke od tih tehnika su stare ali poboljšane i  jako su popularne, a neke će tek dostići vrhunac popularnosti. 

Ovde ćemo izdvoji neka naša predviđanja koji će to tretmani u budućnosti biti hit u antiaging medicini. 

Antiaging i CO2 laser

Kao što smo i mislili prema svim predviđanjima tretman lica i podmlađivanje sa frakcionim CO2 laserom je apsolutni hit kako u svetu tako i kod nas.

On ne samo da je dobar za regiju lica, već i za regiju vrata, dekolteta kao i finih regija kože lica oko očiju i obrva.

Uklanjenje grubog orožalog površnog sloja kože dajemo mogućnost mladim ćelijama da preuzmu svoju funkciju i dobrim povezivanjem između sebe formiraju novu lepu i glatku kožu bez sitnih bora.

Biorevitalizacija, mezoterapija, skin boosters

Prirodan i odmoran izgled je apsolutni hit. I dalje će biti.

U tom smislu mezoterapija, biorevitalizacija i tretmani kože vitaminskim busterima je jedan od tretmana koji će zauvek biti popularan.

Tehnike koje sprovode lekari apsolutno će pomoći vašoj koži da se oporavi, zablista i da izgledate odmornije i svežije.

U tom smsilu se koriste provereni preparati čije će pravilno aplikovanje od strane lekara dovesti do oporavka kože lica, vrata, dekolteta i drugih regija tela.  Preparati ne samo da kratkoročno rešavaju problem, već dovode do stimulacije sopstvenog kolagena kože čime se koža “budi” da bude očuvana i negovana u dužem vremenskom periodu.

Nehirurški fejslifting hijaluronskim filerima

I dalje jedna od superiornih procedura antiaging medicine je “nehirurški fejslifting”, počev od osnovnog “8 point liftinga lica” , pa sve do novijih tehnika tipa “7 point shape procedure” i  skroz novog individulanog pristupa tretiranja lica kod svakog pacijenta.

Pravljenje jedinstvnenog plana i delovanje kako na površne tako i na duboke strukture lica radi ponovnog vraćanja sjaja lica i resetovanja godina. Kombinacija upotrebe hijaluronskih filera različitih gustina u različitim regijama lica dovode do sjajnog rezultata, ali i dugotrajnog efekta.  Mnogo smo o ovim tretmanima i pisali i pričali ali smo sigurni da će u narednim godinama ovo i dalje biti apsolutni hit estetske medicine.

Nehirurška korekcija nosa hijaluronskim filerima

Ovaj tretman je aposlutni hit poslednjih 3 godine u svetu. I kod nas je mnogo zastupljen i mi ga često radimo. Nešto više o njemu pogledajte na našem youtube kanalu- https://www.youtube.com/watch?v=spMyH9C6vis .

Za samo 10ak minuta do novog nosa i izgleda. Stvarno fascinantno.

Korekcija usana 

Korekcija usana će zavuek biti broj 1 tretman estetske medicine.

Korecija usana hijaluronskim filerima je gotovo svakodnevna stvar i masovno se radi. Ipak zahvaljujući novim tehnikama rada, novim preparatima i razumevanjem fizionomije lica sadašnji tretmani se značajno razlikuju od nekadašnih kada su se radile samo neprirodne, prenaduvane “patkaste” usne.

Cilj je postići prirodan izgledi  to će od sada pa zauvek ostati u modi. Jer smatramo da je suština u antiaging medicini upravo prirodnost.

Kod korekcije usana ćemo izdvojiti kako estetske tretmane hijaluronskim fielrima radi što lepšeg izgleda usana, potom tretmane radi osvežavanja usana i bolje hidratacije takođe hijaluronskim filerima, a posebno kao hirurzi ćemo izdvojiti “lip lift” operaciju usana kao jedino ispravno trajno rešavanje izgleda usana. Biopolimer je davno izašao iz mode-ne biopolimer, ni sad ni nikada.

Botoks tretman za 30i rođendan

Kako se sve mlađi pacijenti pojavljuju za estetske i antiaging tretmane predviđamo da je “Botoks za 30i rođendan” jedan od tretmana koji će u narednim godinama biti aposloutni hit i preuzeti primat.

Naime ne samo da se sa njim uklanjaju već vidljive borice oko očiju i na čelu nego sa njimi preveniramo stvaranje novih bora i na duže vreme zadržavamo mladalački izgled. Botok je jedan od omiljenih tretmana u svim generacija.

Brz i pouzdan tretman čiji su efekti jasno vidljivi, te ga zato  pacijenti toliko i vole.

Korekcija podočnjaka i srednjeg masiva lica hijaluronskim filerima , standard antiaginga

Apsolutno sam siguran da će kako sad tako i narednih godina jedan od vodećih tretmana biti nehirurška korekcija podočnjaka i srednjeg masiva lica hijaluronskim filerima.

Ovaj fantastični tretman “uklanja” umorni izgled lica, a uklanajnje umornog izgleda je imperativ za veliki broj pacijenata, tj antiaging u punom sjaju.

Kombinacija nekoliko hijaluronskih filera različitih gustina dovode do oporavka srednjeg masiva i regije podočnjaka u dužem vremenskom periodu. 

Korekcija vilice hijaluronskim filerima – jawline treatment

Uz korekciju srednjeg masiva pojavljuje se i potreba da sei  druge regije lica “zategnu”.

Tretman rešavanja opuštene kože lica duž vilice tj “jawline treatment” je jedan od tretmana koji hvataju zalet i koji će zasigurno biti jako popularan u godinama koje dolaze. 

Nije slučajno što je najpoznatija farmaceutska kuća Alergan razvila poptpuno novi filer JUVEDERM VOLUX namenjen isključivo za koreciju kože duž vilice. 

Antiaging i blefaroplastika

Tamo ge ne mogu da pomognu nehirurške metode antiaginga tu je superiorna hirurgija.

Bila i biće zauvek za rešavanje viška kože na očnim kapcima. Blefasoplastika je sjajno i elegantno rešenje za rešavanje viška kože očnih kapaka. Uz adekvatan preoperativni pregled i kombinaciju nekoliko naših operativnih tehnika do novo pogleda i izgleda očiju.

Za više informacija pogledajte naš youtube kanal.

Ukoliko ste i Vi kandidat za neku od navdenih procedura slobodno nas kontaktirajte radi dodatnih informacija:

dr Đorđe Nedeljković 063 8 123 252

dr Dragan Stojićević 069 21 61 336 

dr Jovana Jovičić 063 55 20 20 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest