Buccal fat operacija, korekcija obraza

Buccal fat operacija

Operacija vadjenja masti iz obraza

Buccal fat operacija je tehnika trajnog menjanja konture lica.

Cilj vadjenja masti iz regije obraza je konturisanje lica kod pacijenata koji imaju izražene obraze.

Naše lice prirodno sadrži nekoliko masnih jastučića koje našem licu daje jedrost i podmladjieni izgled, medjutim najproblematičniji je upravo buccal fat pad, jer on svojom veličinom daje licu okrugli oblik, i svojom veličinom daje srednjoj trećini lica volumen koji  ženskom licu ne prija, jer svakom ženskom licu volumen prija u spoljašnjim delovima lica.

U ordinaciji dr Stojićevića i dr Nedeljkovića, podmladjivanje hijaluronskim filerima se radi na potpuno drugačijem nivou nego na bilo kom mestu u našoj zemlji, po čuvenim md kodovima američke fime Allergan.

Medjutim, ukoliko postoji izražen fat pad, onda korekcija hijaluronskim filerima ne može da se  postignu dobri rezultati.

Buccal fat jednostavno svojim priurustvom u dubokim kompartmentima svog lica, na žalost nije osetljiv na velike promene telesne težine i svojim prisustvom u velikoj meri otežava konturisanje lica i sve antiaging tretmane.

Jednostavnije rečeno, ukoliko lice izgleda ovalno, ili gojazno veoma verovatno ste kandidat za buccal fat operaciju.

Ko je kandidat za fat operaciju?

  • svi pacijenti kojima smeta izgled „buckastih obraza“
  • ukoliko pacijentima, kada naprave pokret „uvlačenja obraza“, prija novonastali izgled, onda su definitivno kandidati za ovu operaciju
  • ukoliko pacijenti imaju realna očekivanja ove operacije
  • ukoliko pacijenti nemaju strane materijale u obrazima
  • ukoliko pacijenti imaju izražen konveksitet obraza

Pod kakvom anestezijom se radi buccal fat operacija?

Buccal fat pad operacija se radi u preko 90  posto slučajeva pod uslovima lokalne anesteztezije. U pitanju je procedura koja zaista nije bolna i nema potrebe za opštom anestezijom.

Jedini razlog kada se ova vrsta operacije radi pod opštom anestezijom je ukoliko se radi kao udružena procedura sa nekom drugom intervencijom na licu , ili na telu.

Buccal fat pad removal se radi sa unutrašnje strane, te se anestezija daje takodje sa unutrašnje strane, kao kod stomatoloških intervencija.

Kako izgleda oporavak nakon buccal fat operacije?

Nakon buccal fat operacije, isti dan se ide kući. Sa unutrašnje strane obraza imaćete dva končića, a ono što je najbitnije bolove nećete imati. Previjanja nikakva nisu neophodna nakon ove operacije.

Može da se desi pojava otoka u regiji obraza koji traje jedan do dva dana. Ovo se sve kupira plasiranjem hladnih obloga nekoliko sati nakon operacije. Uzimanje lekova protiv otoka najčešće nije neophodno.

Vaš lekar Vam može prepisati neki od antibiotika u cilju prevencije infekcije.

Šta posle buccal fat operacije?

Nakon oporavka i vadjenja konaca kod buccal fat operacije, koji se najčešće odstranjuju sedam do deset dana posle operacije, može da se radi bilo koji antiaging tretman koji je ranije bilo planiran.

Kako se nekada sluzokoža ušiva koncima koji se sami otapaju, nekada vadjenje konaca nije ni neophodno.

Ukoliko želite da kontaktirate dr Dragana Stojićevića, možete uraditi slanjem poruke na viber, ili whatsapp ili pozivom na telefon +38169 2161 336

Ukoliko želite da kontaktirate dr Djordja Nedeljkovića, možete uraditi slanjem poruke na viber, ili whatsapp ili pozivom na telefon +38164 2555 252

Takodje, možete popuniti i kontakt formu na sajtu, i poslati direktnu poruku na email.

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest