Lip lift ožiljak

lip lift oziljak

Da li ostaje ožiljak nakon lip lift operacije?

Lip lift, ožiljak nakon ove operacije je veoma često pitanje koje dobijamo.

Dozvolite da Va objasnimo ovaj problem.

Hijaluronski fileri predstavljaju zlatni standard za promenu oblika Vaših usana, međutim hijaluronski fileri  su supstance koje traju najčešće nekoliko meseci do godinu dana, i potrebne su redovne dopune i ponovne korekcije ovim materijalom kako bi ste održavali oblik usana.

Kada hijaluronski filer u Vašim usnama nestane, usne poprimaju oblik kakav su imali pre bilo koji intervencije.

Veoma često, pacijenti posle par korekcija usana hijaluronskim filerima, pribegavaju korišćenju nekih od stranih materijala poput metakrila, ili biopolimera.

Naširoko je poznata činjenica da su doktor Stojićević Dr Nedeljković najveći glasnogovornici protiv korišćenja biopolimera i metakrila, ne samo zbog činjenice da su u pitanju supstance koje su potpuno ilegalne za korišćenje u našoj zemlji, već i zbog brojnih komplikacija ic o svemu tome možete da vidite u brojnim videima i podcast ovima koje smo snimili.

Lip lift operacija predstavlja trajni način da promenite oblik svojih usana.

Lip lift , malo detaljnije

U pitanju je relativno jednostavna procedura koja se izvodi pod uslovima lokalne anestezije u ambulantnim uslovima.

Traje relativno kratko, oko 30ak minuta,  najčešće uopšte ne boli i odmah posle intervencije možete da idete svojoj kući  i da se vratite svojim aktivnostima.

Jedan deo reza nalazi se u samom nosnom hodniku ostatak se nalazi na mestu gde se nosne hrskavice spajaju sa usnama.

Nakon operacije šavovi se pokrivaju najčešće nekim od flastera koji stoji na rani nekoliko dana.

Konci nakon lip lift operacije skidaju se najčešće 7 ili 10 dana, ekstremno retko stoje i duže.

Pacijentima uvek treba objasniti da otok i hematomi najčešće prolaze sa sedam do 10 dana od operacije.

Nakon vađenja konaca na mestu reza pacijenti primete crvenu liniju koja predstavlja ožiljak u formiranju.

Nakon vađenja konaca, ta crvena linija postepeno bledi i ovaj proces  traje nekoliko nedelja do nekoliko meseci i potpuno je individualan za svakog pacijenta.

Naime, postoje pacijenti kod kojih ožiljci izgledaju gotovo neprimetno već nakon nekoliko nedeljam, a postoje pacijenti kod kojih ovaj proces može da traje godinu po godinu i po dana.

Na proces sazrevanja ožiljka, nažalost ne možemo da delujemo, ali možemo da sprečimo pojavu takozvanih izdignutih, odnosno hipertrofičnih ožiljaka, najčešće korišćenim nekih od krema, ili melema a neretko se može koristiti laser.

Pacijentima uvek treba iskreno reći da ožiljak nakon svake intervencije postoji, a kakav će on biti, u velikoj meri zavisi kako od hirurške tehnike tako i od individualne predispozicije pacijenta.

Ukoliko želite da kontaktirate dr Dragana Stojićevića, možete uraditi slanjem poruke na viber, ili whatsapp ili pozivom na telefon +38169 2161 336

Ukoliko želite da kontaktirate dr Djordja Nedeljkovića, možete uraditi slanjem poruke na viber, ili whatsapp ili pozivom na telefon +38164 2555 252

Takodje, možete popuniti i kontakt formu na sajtu, i poslati direktnu poruku na email.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest