Da li se uvećanje grudi one istovremeno i podižu

Uvećanje grudi može rezultirati i podizanjem grudi, ali to nije uvek slučaj.

Ovo zavisi od nekoliko faktora, uključujući oblik i veličinu grudi pre operacije, položaj bradavica i tip implanta koji se koristi.

U nekim slučajevima, uvećanje grudi može učiniti da grudi izgledaju podignutije jer implanti dodaju volumen i pune gornji deo dojki. Međutim, ako su grudi već opuštene ili spuštene pre operacije, dodavanje implanta neće ih podići. U ovom slučaju, može biti potrebno izvršiti poseban zahvat zvan mastopeksija, ili podizanje grudi da bi se postigao željeni efekat.

Takođe, položaj bradavica igra važnu ulogu u podizanju grudi. Ako su bradavice već nisko postavljene pre operacije, uvećanje grudi neće ih podići i mogu izgledati još niže nakon postupka. U ovom slučaju, može se izvršiti i korekcija bradavica, kako bi se podigle bradavice i postigao željeni oblik i položaj grudi.

Tip implanta koji se koristi takođe može uticati na podizanje grudi. Neke vrste implantata, kao što su anatomske ili „suzea“ implantati, imaju oblik koji se prilagođava prirodnom obliku grudi, što može pomoći u stvaranju prirodnog izgleda i podizanju grudi. Međutim, ovi implantati se obično koriste za povećanje malih grudi i neće podići grudi koje su već opuštene.

Ukratko, uvećanje grudi može dovesti do podizanja grudi u određenim slučajevima, ali to nije garancija. Ako želite podići grudi i postići bolji oblik, mastopexy se može izvesti zajedno sa uvećanjem grudi. Važno je da se konsultujete sa iskusnim hirurgom kako biste razgovarali o svojim željama i očekivanjima od operacije.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest