Juvederm voluks, hijaluronski filer

Juvederm volux hijaluronski filer

Juvederm Voluks hijaluron

Juvederm Voluks je najnoviji filer iz Allergana.

Američka fima Allergan koja u svom vlasništvu ima preparat Botoks kao i preparate pod nazivom Juvederm, krajem 2019. godine je lansirala novi preparat pod nazivom Juvederm Volux.

Ranijih godina, hijaluronskim filerima su se povećavale usne i popunjavale nazolabijalne bore, što je neretko dovodilo do veoma loših estetskih rezultata.

Allergan je smislio celu nomenklaturu takozvanih MD kodova koji omogućavaju zatezanje odredjenih delova, pa i celog lica, izmedju ostalog i donje vilice.

U dosadašnjoj paleti Juvederm proizvoda takozvane Vycross tehnologije, posebno osmišljenog umrežavanja hijaluronskog filera za dugotrajnost i bezbednost postojali su do sada Juvederm Volbella kao najredji, Juvederm Volift kao idealan filer za podočnjake i konturisanje usana, i do sada Juvederm Voluma kao najgušći filer.

Medjutim od kada je na tržište izbačen Juvederm Voluks, on je postao neprikosnoven za korekciju inicijalno donje vilice i brade.

Kada se pojavio Juvederm Voluma kao najgušći filer, u isto vreme se promenio koncept upotrebe hijaluronskih filera, jer su efekti starenja postali potpuno jasni kao gubitak masnog tkiva i drugih struktura na našem licu.

Od tada se koristila Juvederm Voluma kao neprikosnoveni filer, medjutim u pokretnim regijama, poput vilice i brade Voluma je trajala nešto kraće.

Od kada se pojavio Juvederm Volux, ceo koncept se promeni, jer je njegova trajnost i do dve godine, ali ono što je bitno je da je lifting kapacitet ovog filera znazno veći, što znači da se sa manje materijala mogu postići bolji rezultati.

Za šta je uopšte Juvederm Voluks registrovan?

U Srbiji Juvederm Volux je registrovan za regiju donje vilice, mandibule, liniju donje vilice i brade i korekciju brade.

Postavlja se pitanje da li se Juvederm Volux može koristiti i za druge račke na našem licu.

Odgovor na ovo je i prost i složen u isto vreme.

Po registraciji u našoj zemlji se koristi samo za donju vilicu i bradu, medjutim u zemljama Zapadne Evrope se koristi i za druge regije, tipa slepoočnice i jagoce na primer, ali kada dodje vreme, pisaćemo posebno i o tome.

Koje su indikacije za tretman Juvederm Voluksom?

  • Uvučena brada
  • Podignuta brada ka fornjoj usni
  • Nedefinisana, ili slabo definisana ivica donje vilice
  • Spušeni obrazi koji ideu preko linije donje vilice

Da li je Juvederm Voluks dugotrajan filer? I koliko traje Juvederm Volux?

Trajnost Juvederm Voluksa koja je dokazana u brojnim kliničkim studijama je od 18-24 meseca.
Odnosno od godinu i po do dve godine.
Naravno, moguće je da Juvederm volux kod pojedinih pacijenata traje i godinu dana, kao što je moguće da traje i preko dve godine, ali neko srednje vreme koje možete da očekujete je oko godinu u po dana.

Da li je boli tretman?

Juvederm Voluks kao i svi ostali Juvederm fileri u svom sastavu sadrži supstancu koja se naziva Lidokain i koja predstavlja lokalni anestetik.

Pre korekcije ovim filerom može da se stavi mala količina lokalnog anestetika koji omogćava da se smanji bolna osetljivost. ali samo davanje filera nije bolno i nakon davanja filera nastupa utrnulost , tako da je sledeća faza korekcija samo udobnija za pacijenta od prethodne.

Šta posle tretmana?

Posle tretmana Juvederm Voluks filerom, idete svojoj kući.

Nije potrebna nikakva posebna nega i masaža navedenih regija.

Može da se dogodi da na mestu uboda ponegde imate manju modricu, kao i da postoji otok koji najčešće spontano prolazi nakon 72 sata od inicijalnog tretmana.

Prva kontrola se zakazuje posle tri nedelje od tretmana kada se radi konotrlno slikanje.

Ukoliko želite da kontaktirate dr Dragana Stojićevića, možete uraditi slanjem poruke na viber, ili whatsapp ili pozivom na telefon +38169 2161 336

Ukoliko želite da kontaktirate dr Djordja Nedeljkovića, možete uraditi slanjem poruke na viber, ili whatsapp ili pozivom na telefon +38164 2555 252

Takodje, možete popuniti i kontakt formu na sajtu, i poslati direktnu poruku na email.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest