Koliko je efikasan botoks protiv znojenja

botoks znojenje

Studije su pokazale da je botoks pazuha efikasan u smanjenju znojenja. U jednoj studiji koja je obuhvatila 322 pacijenta, botoks pazuha smanjio je znojenje za 87% u proseku. U drugoj studiji koja je obuhvatila 300 pacijenata, botoks je smanjio znojenje za 95% u proseku. Obe studije su takođe pokazale da je botoks pazuha bezbedan i dobro podnošljiv.

Kada se koristi za smanjenje znojenja pazuha, botoks se obično primenjuje u malim dozama i nema sistemskih nuspojava. Najčešće nuspojave su lokalne i uključuju blagi bol, crvenilo ili modrice na mestu uboda.

Jedna studija koja je objavljena u časopisu „Journal of the American Academy of Dermatology“ pratila je 51 pacijenta koji su primali botoks pazuha tokom godinu dana. Rezultati su pokazali da su pacijenti u proseku doživeli smanjenje znojenja za 87% nakon prvog tretmana, i da su ovi efekti trajali do 201 dana. Takođe su primećene značajne poboljšanja u kvalitetu života pacijenata, kao što su smanjenje stida, poboljšanje samopouzdanja i smanjenje potrebe za nošenjem tamnih ili širokih odeća.

Botoks pazuha može biti koristan za ljude koji imaju prekomerno znojenje pazuha, što može biti neugodno i uticati na kvalitet njihovog života. Međutim, pre upotrebe botoksa, važno je konsultovati se sa stručnjakom koji će proceniti da li je botoks pravi izbor za vas i koji će vam objasniti moguće nuspojave i kontraindikacije.

Ako želite da zakažete pregled i procenu da li ste kandidat za botoks pazuha ili za eventualno MIRADRY tretman pozovite 011 3390 614

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest