Bullhorn liplift operacija

bullhorn liplift

Bullhorn liplift: Minimalno invazivna procedura za prelep osmeh

Bullhorn liplift je estetska procedura koja se koristi za poboljšanje izgleda usana.

Ovaj minimalno invazivni zahvat je popularan jer ima manje neželjenih efekata u odnosu na druge metode korekcije usana.

U ovom članku ćemo razmotriti šta je bullhorn liplift i koje su njegove prednosti.

Bullhorn liplift je hirurški zahvat koji se izvodi na gornjoj usni. Ova procedura se naziva „bullhorn“ jer se linija seciranja pravi u obliku rogova bika. Uklanja se mali deo kože ispod nosa, što dovodi do povećanja gornje usne.

Studije pokazuju da je bullhorn liplift efikasan i siguran zahvat za poboljšanje izgleda usana. Jedna studija objavljena u časopisu Plastic and Reconstructive Surgery analizirala je 68 pacijenata koji su podvrgnuti bullhorn lipliftu.

Svi pacijenti su dobili visoke ocene u ocenjivanju kvaliteta postoperativnog izgleda usana, kao i u zadovoljstvu tretmanom.

Jedna od prednosti bullhorn liplifta je brzi oporavak.

Pacijenti obično mogu da se vrate svojim svakodnevnim aktivnostima u roku od nekoliko dana nakon zahvata. Takođe, ova procedura se obavlja u lokalnoj anesteziji, što znači da pacijent neće osetiti bol tokom zahvata.

Druga prednost bullhorn liplifta je da nema trajnih ožiljaka. Linija seciranja se pravi ispod nosa, što znači da nema vidljivih ožiljaka nakon zahvata.

Međutim, kao i kod svake hirurške procedure, mogu se javiti privremeni otok i modrice oko usana, ali to obično nestaje nakon nekoliko dana.

U zaključku, bullhorn liplift je minimalno invazivan zahvat koji može poboljšati izgled usana bez velikih neželjenih efekata. Studije su pokazale da je ova procedura sigurna i efikasna za poboljšanje izgleda usana, a brzi oporavak i odsustvo trajnih ožiljaka čine ga sve popularnijim među pacijentima.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest