Koliko traje efekat povećanja grudi

Efekat augmentacije dojki je dugoročan, ali nije trajan.

U zavisnosti od različitih faktora, uključujući tip implantata, veličinu i tehniku operacije, efekat augmentacije dojki može trajati od pet do 15 godina ili više.

Implantati dojki nisu dizajnirani da traju zauvek i postoji mogućnost da se tokom vremena degradiraju ili oštete, što može uticati na izgled i funkciju dojki.

U takvim slučajevima, može biti potrebna zamena implantata kako bi se održao željeni izgled dojki.

Takođe je važno napomenuti da životni stil i promene u telesnoj težini takođe mogu uticati na trajanje efekta augmentacije dojki.

Ako pacijentkinja zna da će u budućnosti izgubiti ili dobiti na težini, hirurg će joj savetovati da pričeka sa operacijom povećanja dojki dok ne postigne svoju idealnu telesnu težinu.

Kako bi se produžio efekat augmentacije dojki, preporučuje se da pacijentkinje redovno obavljaju kontrole kod svog hirurga kako bi se pravovremeno utvrdilo da li su implantati u dobrom stanju i da li je potrebno zamijeniti ih. Takođe, važno je da pacijentkinje prate zdrav stil života i održavaju zdravu telesnu težinu kako bi se smanjio rizik od promena u izgledu i funkciji dojki.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest