Korekcija brade hijaluronskim filerima

Korekcija brade

Korekcija brade hijaluronskim filerima

Zašto se radi korekcija brade?

Korekcija brade hijaluronskim filerima je jedna od često zapostavljenih estetskih intervencija.

Ovo mogu reći sa žaljenjem jer je jako lepa korekcija koja daje sjajne rezultate. U našoj ordinaciji uvek u sklopu estetskih pregleda obraćamo pažnju na bradu i posvećujemo joj se.

To je jako bitno jer se uvek posmatraju trećine lica, njihovi odnosi, Riketova linija, odnos prema donjoj vilici, vratu, podbradku itd. 

Ima jedna zanimljivost za podbradak, videćete dalje u tekstu.

Zašto je korekcija brade važna i kada se sve radi saznajte u tekstu ispod.Korekcija brade

Korekcija brade hijaluronom se radi najčešće iz tri razloga.

A sva tri ćemo vam do detalja opisati.

  1. Korekcija brade kao samostalna intervencija
  2. Korekcija brade u sklopu korekcije jawline linije
  3. Kokrecija brade u sklopu marioneta
  1. Korekcija brade hijaluronskim filerima kao samostalna intervencija se radi u onim slučajevima kada postoji uvučena brada. Uvučena brada remeti čuvenu Riketovu  liniju, linija u kojoj se dodiruje vrh nosa, usne i brada. U ovom slučaju brada ne dodiruje istu. Ljudi primećuju da imaju problem ali često ne mogu da ga definišu. Često se radi korekcije usana pre brade, ali rezultati ne budu zadovoljavajući. Zato se prilikom svakog pregleda uvek posmatra brada i da li je u pravilnim odnosima sa usnama i vrhom nosa. Ukoliko nije predlaže se korekcija brade. Korigovana brada uvek poboljšava izgled lica. Profil se menja na bolje, a u anfas pogledu kod žena se posmatra da li je vrh trougla feminizacija pravilan. Feminizacija podrazumeva odnos jagodica sa bradom. U zamišljenoj liniji koja spaja jagodice je baza tog obrnutog trougla , a njegov vrh je na bradi. Takođe tako dolazi do poboljšanja odnosa trećina na licu, gornje, srednje i donje. (Ako vam nešto od ovoga nije jasno, rado ćemo vam objasniti u toku pregleda) Kod muškaraca osim produžavanja  brade radi se i na njenoj širini, jer je to maskulinizacija. Muškarci imaju širu bradu kao takvu i tu se razlikuju od žena. Kod žena se ne radi proširivanje brade i to ne treba da vas brine. 
  2. Korekcija brade se uvek radi u sklopu definisanja jawline linije tj linije donje vilice. Sama ova korekcija podrazumeva “zatezanje” kože duž donje vilice u slučajevima kada ona visi, tj kada dođe do spuštanja pod silom gravitacije i pada tonusa lica. U ovom slučaju brada se zateže da bi bila tačka zatezanja duž cele linije donje vilice. U ovoj korekciji se ne koristi ista količina filera kao kod samostalne korekcije brade, ali je važna da bi se cela regija dodatno i lepo zategla i da bi bila u skladu sa ostatkom donje vilice.
  3. Korekcije brade se često, ne i uvek, radi kod korekcije regije marioneta. U ovom slučaju se uz korekciju marioneta radii brada, da bi komplet regija izgledala što lepše i zategnutije. 

hijaluronidazu

Kako se izvodi korekcija brade hijaluronskim filerima?

Korekcija se izvodi relativno brzo. Kada smo nakon pregleda odredili šta nam je cilj, određujemo količinu filera neophodnog za korekciju iste. Obično se koristi 1 do 2 ml hijaluronskim filera.

U svrhu korekcije koriste se najgušći hijaluronskim fileri.

Na taj način se postiže dobar volumen i dobro zatezanje u regiji brade.

Cela regija se potom lepo očisti antiseptikom. Izvrši se merenje i proprocije u odnosu na lice i pristupa se intervenciji.

U svrhu anestezije koristi se lokalna anestetička krema i led, mada često ni oni nisu potrebni jer je korekcija bezbolna. Regija brade nije bolna po prirodi.

U tok u same korekcije obraća se pažnja na proprocije lice i radi se u skladu sa potrebama vašeg lica.

Kod nekih pacijenta potrebno je izduživanje, kod nekih je brada presavijena ka gore, pa mora da se “odvrne” na dole itd. Svakako da se tehnika korekcije uvek prilagođava vama i vašem izgledu radi maksimalnog efekta.

Evo jedna zanimljivost za vas: 

Ono što je jako interesantno kod korekcije brade je da se nekada korekcijom brade jako utiče i na vrat i regiju podbradka i da se isti jako poboljšavaju nakon korekcije brade hijaluronskim filerima. Pacijenti kažu da su “izgubili” podbradak nakon korekcije brade i to ih raduje.

Šta nakon korekcije brade hijaluronskim filerima?

Nakon korekcije je moguć otok i pojava hematoma, modrica, na mestu uboda. Otok se javlja jer se koriste jako gusti fileri. Često pacijenti sutradan kažu da ih brada zateže, da ih malo bolucka, a nekada i smeta prilikom govora i tokom jela. Sve je to zbog gustih filera i rastezanja tkiva regije brade. Ipak sve ovo jako brzo prolazi i možete da uživate u novom izgledu brade i lica. Nema specifične nege nakon korekcije. Mi obično preporučujemo da pacijenti par dana ne vežbaju i ne bave se teškim fizičkim radom, da stavljaju hladne obloge, a po potrebi i mažu regiju sa preparatima protiv modrica, ako uopšte postoje modrice.

Benefiti korekcije brade hijaluronskim filerima  su višestruki. Poboljšanje profila, poboljšanje anfas izgleda, poboljšanje prirodnih odnosa trećina lica, poboljšanje Riketove linije, poboljšanje jawline linije, podbradka, regije vrata itd. Svakako da nećete pogrešiti ako se odlučite za ovu korekciju.

korekcija brade

Z sva dodatna pitanja vam stojimo na raspolaganju.

Ukoliko želite da kontaktirate dr Dragana Stojićevića, možete uraditi slanjem poruke na viber, ili whatsapp ili pozivom na telefon +38169 2161 336.

Instagram profil dr Dragana Stojićevića je na linku ovde.

Ukoliko želite da kontaktirate dr Djordja Nedeljkovića, možete uraditi slanjem poruke na viber, ili whatsapp ili pozivom na telefon +38164 2555 252

Instagram profil dr Djordja Nedeljkovića je na linku ovde.

Takodje, možete popuniti i kontakt formu na sajtu, i poslati direktnu poruku na email ukoliko Vam je tako lakše.

A, da li ste znali da nas moćete kontaktirati i putem Chat ikonice u donjem desnom uglu sajta?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest