Korekcija podočnjaka, cena i iskustva

korekcija podočnjaka

Korekcija podočnjaka i umornog izgleda lica

Sve što treba da znate na jednom mestu

Korekcija podočnjaka, cena i iskustva

Korekcija podočnjaka je jedan od najčešćih tretmana u antiaging medicini.

Ovde ćemo do detalja da vam objasnimo sve modalite lečenja, a i time ćete i sami videti za koju ste vi korekciju i koja je idealna vas. Ono što vam mi nudimo su različiti načini lečenja od najjednostavnijih, preko antiaging, laser i hirurških procedura.

Otkrijte najbolju kombinaciju za sebe u tekstu ispod.

Korekcija podočnjaka, koji tipovi podočnjaka postoje

Postoji nekoliko različitih tipova podočnjaka i izgleda srednjeg masiva lica. Svaki od ovih tipova ima svoj način lečenja. Za neke postoji samo jedan modalitet, a za neke je idealno koristiti kombinaciju procedura.

Odmah da vam kažemo da je proces stvaranja podočnjaka dinamični proces, kao i starenje i da se vremenom može menjati. Zato je klinički pregled pre svake intervencije jako važan, da bi se tačno odredilo za koji tip ste korekcije.

Korekcija podočnjaka zavisi i od starosti pacijenta, pola pacijenta, stanja kože, stanja srednjeg masiva lica i okolnih struktura, fizionomije lica u celosti, okolnih bora, udruženih oboljenja i slično.

Korekcija podočnjaka

Koji tipovi podočnjaka postoje?

U narednih par redova objasnićemo vam koji sve tipovi podočnjaka postoje tj ne klasično tipovi već izgledi regije ispod oka. Objašnjenje je lako i prilagođeno da bi vi sami sebi odredili tip i izgled podočnjaka.

 • Tamna prebojenost, tamni kolutovi – postoje samo “crna tj modra“ prebojenost ispod oka u regiji donjeg kapka, nema guranja masti, nema oticanja, nema upalosti
 • Tamna linija ispod oka – tear trough – jako vidljiva suzna brazda koja kao “kanjon“ se pruža od unutrašnjeg ugla oka put spolja, često udružena i sa tamnom prebojenošću
 • Klasični podočnjak kesica – kesica ispod oka koja nastaje kao posledica popuštanja struktura koje drže mast ispod, te nastaje prava kesica i podočnjak u pravom smislu reči
 • Kombinovani tip – Podočnjak kesica sa suznom brazdom – kombinacija i prolapsa –“guranja“ masti iz dubine, a u isto vreme od unutrašnjeg ugla oka se proteže tamna suzna brazda
 • Kombinovani tip – Podočnjak kesica i znatni višak koze. Često kod ljudi koji imaju jako rastegljivu kožu. Može biti sa i bez tamne prebojenosti.
 • Minimalni prolaps masti, blaga nadutost sa viškom kože i brojnim boricama ispod oka. 
 • Minimalna kesica, ali od mišića. Da objasnimo ovo. Nekada je pojava nadustosti ispod donje linije oka ustvari mišić, a ne mast. To je jako izražen orbikularni mišić, koji pri mimici se pojavljuje kao kesica. Ovaj tip je čest kod muškaraca.
 • Isključivo višak kože i sitne bore
 • Tamna prebojenost i brojne sitne bore

Postoje još neke različite i nesvakidašnje kombinacije koje se pojavljuju u praksi, ali ovi gore nabrojani tipovi se najčešće koriguju kako kod nas tako i u svetu.

Korekcija podočnjaka – načini lečenja

Kada primetite da vam smeta umorni izgled lica, da vam smetaju podočnjaci i kada se odlučite za korekciju najbitnije je prvo odrediti koji tip podočnjaka imate i koji je najbolji način lečenja za vas.

Korekcija podočnjaka, kako to izgleda kod nas?

Po zakazivanju pregleda i dolaska kod nas obavljamo detaljan klinički pregled regije lica. Vrlo često u tu svrhu koristimo i fotografisanje.

Naime tako zajedno sa pacijentima pogledamo slike i još detaljnije procenimo stanje. Slike pravimo kako u miru, tako i u mimici da bi što bolje odredili koji tip problema imate.

Ovo nije samo vezano za podočnjake već i za brojne druge probleme koje pacijenti imaju.

Nakon detaljnog pregleda i određivanja tipa podočnjaka do detalja vam predočimo koji je najbolji način lečenja za vas.

Načini lečenja podočnjaka
 • Biorevitalizacija regije podočnjaka – za osvežavanje kože i delovanje na tamnu prebojenost kod blažih tipova podočnjaka
 • PRP tretman regije podočnjaka – za osvežavanje kože i delovanje na tamnu prebojenost kod blažih tipova podočnjaka
 • Frakcionisani CO2 laser – za sitne bore i opuštenu kožu u regiji podočnjaka
 • Hijaluronski fileri – pravilno upotreba hijaluronskih filera prema MD kodovima za osvežavanje srednjeg masiva lica i regije podočnjaka. U tu svrhu koristimo od 1 do 3 nekada i 4 ml filera, radi maksimalnog efekta. Količina zavisi od potrebe i individulana je kod svakog pacijenta. Ovaj tip lečenja se koristi kod srednje teških podočnjaka-blago naduti, kada nema značajnog prolapsa masti i kada postoji izražena suzna brazda, tear trough. Obično su ovakvi podočnjaci povezani sa značajnim gubitkom potpore i tkiva u srednjem masivu lica pa je zato indikovana nadoknada u celoj regiji da bi i podočnjaci izgledali odlično.
 • Hirurško uklanjanje podočnjaka je rezervisano za srednje teške i izražene podočnjake, kesice, ispod oka. Hirurško uklanjanje se izvodi u svim starosnim dobima i onda kada postoji realna potreba za tim. O operaciji podočnjaka pogledajte i naše druge tekstove i video snimke na Youtubu. Kratko samo o operaciji. Izvodi se u uslovima lokalne anestezije, traje oko 45 minuta i odmah nakon operacije idete kući. Operacija se prilagođava vašim podočnjacima. U zavisnosti od veličine podočnjaka, stanja vaše kože, viška kože podočnjaka, stanja srednjeg masiva lica i slično. Ovom operacijom mogu se samo ukloniti masni jastučići sa ili bez uklanjanja kože, tj viška kože. Koža se uklanja samo ako postoji višak i tako dodatno zateže celokupna regija ispod oka.
 • Kombinacija hirurgije i Co2 lasera. Ovaj tretman se koristi za srednje teške i teške podočnjake, kada se nakon uklanjanja masnih jastučića, Co2 laser koristi za uklanjanje sitnih bora u regiji podočnjaka. Co2 laser se po potrebi može uvek ponoviti u mesecima nakon intervencije ukoliko postoji potreba za tim.
 • Kombinacija hirurgije i hijaluronskih filera. Ovaj tip lečenja se koristi za pacijente koji imaju kombinovani problem u regiji podočnjaka. Ovo su srednje teški i teški podočnjaci sa prolapsom masnih jastučića, a u isto vreme postoji i izražena ona čuvena suzna brazda. U tom slučaju prvo se izvrši operacija pa se nakon perioda oporavka uradi dodatni tretman filerima. Naime operacijom se uklanjaju masni jastučići i zateže koža, a potom se hijaluronskim filerima “popunjava“ suzna brazda i osvežava regija podočnjaka, a po potrebi i srednjeg masiva lica.

Ovo su najčešći tretmani i procedure koje se izvode u našoj ordinaciji. Kao što vidite mi vam nudimo širok dijapazon tretmana, tako da smo sigurni da uvek možemo pronaći rešenje za vas, bez obzira kakav je problem.

Nadam se da smo vam još malo bolje približili problem regije podočnjaka i da ste sada malo bliže odluci da korigujete umorni izgled lica i podočnjake.

Za sve dodatne informacije naš tim lekara vam uvek stoji na raspolaganju.

Ukoliko želite da kontaktirate dr Dragana Stojićevića, možete uraditi slanjem poruke na viber, ili whatsapp ili pozivom na telefon +38169 2161 336

Ukoliko želite da kontaktirate dr Djordja Nedeljkovića, možete uraditi slanjem poruke na viber, ili whatsapp ili pozivom na telefon +38164 2555 252

Takodje, možete popuniti i kontakt formu na sajtu, i poslati direktnu poruku na email.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest