PRP tretman, šta je, kako se radi, iskustva

prp tretman

PRP TRETMAN

PRP tretman (plazma bogata trombocitima, podmlađivanje faktorima sopstvene krvi, tretman matičnim ćelijama) spada u najpopularnije tretmane u ordinacijama estetske medicine današnjice. 

Radi se o 100% prirodnoj, sigurnoj i učinkovitoj metodi podmlađivanja, bez neželjenih dejstava.

PRP tretman je izuzetno delotvoran kada je potrebno obnoviti oštećenu kožu, pojačati hidrataciju i vratiti svežinu licu.

Ovim tretmanom se u kožu pacijenta ubrizgava njegova sopstvena krvna plazma izuzetno bogata trombocitima i faktorima rasta posebnom mezoterapijskom tehnikom. Rezultat tretmana je sjajna, puna, obnovljena koža.

Kako se izvodi PRP tretman?

prp tretmanPRP tretman izvodi se tako što se najpre iz vene izvadi krv standardnom procedurom u specijalne epruvete.

Epruveta se zatim stavlja u posebnu centrifugu, pomoću koje se razdvajaju krvni elementi i dobija plazma prepuna faktora rasta i matičnih ćelija.

Ta plazma se potom tehnikom mezoterapije „vraća“ u kožu pacijenta i stimuliše proces obnove i regeneracije svih struktura kože.

Koliko traje PRP tretman?

Od momenta ulaska u ordinaciju, lekar najpre popriča sa Vama da proceni da li ste kandidat za intervenciju.

Potom se maže anestetik krem, a sama procedura traje negde oko 15ak minuta.

Tretman je minimalno bolan, nakon tretmana stavlja se posebna maska koja će ublažiti osetljivost i crvenilo.

Po završetku tretmana možete nastaviti sa uobičajenom aktivnošću.

Koje se sve regije mogu tretirati?

PRP tretman je idealan za lice (sa posebnim osvrtom na podočnjake, nazolabijalne bore,ožiljke od akni) ,vrat i dekolte. PRP tretman je pogodan kako za mlade osobe koje žele na vreme da osiguraju najbolju moguću negu, tako i za zreliju kožu, samostalno ili kao dopuna ozbiljnijim metodama podmlađivanja.

PRP tretman u estetskoj medicini namenjen je za:

  • umornu,suvu, beživotnu  kožu koju je potrebno oporaviti
  • nepravilnu tekturu kože,naročito ožiljke od akni
  • tamnu prebojenost kože oko očiju
  • fleke, naročito nakon izlaganja Suncu
  • sva oštećenja kože nastala dugotrajnim sunčanjem
  • sitne bore
  • podsticanje rasta kose

Da li PRP tretman može da se kombinuje sa hijaluronskom kiselinom?

Hijaluronska kiselina je prirodna supstanca u našoj koži koja se vremenom gubi. Izuzetno su lepi rezultati kada se PRP pomeša sa hijaluronskom kiselinom i tako se tretira lice, vrat ili dekolte. Koža je momentalno blistava, oporavljena, a celokupan izgled svežiji i odmorniji.

Rezultati PRP tretmana

PRP tretmanom deluje se na tkiva u dubokim slojevima, dolazi do stvaranja novog kolagena, koža je dubinski hidrirana i obnovljena. Ten je ujednačen, a bore su pliće.

Nestaju oštećenja od Sunca, sitne bore i flekice.

Ono što je važno napomenuti je, da se najbolji rezultati postižu kada se uradi serija od nekoliko tretmana u nizu (2-4) u razmaku od 3-4 nedelje, zavisno od stepena oštećenja kože.

Koža nakon svakog tretmana izgleda sve bolje.

PRP tretman- zašto izabrati baš našu ordinaciju?

U našoj ordinaciji radi se isključivo Cellenis PRP, jer je Cellenis jedini brend koji ima epruvetu za 22 ml krvi, koja obezbeđuje koncentraciju trombocita i do 8x veću od koncentracije u perifernoj krvi.

Ovim je osigurano da će učinak tretmana biti maksimalan.

Za kontakt sa dr Jovanom Jovičić, autorom teksta,  možete poslati poruku na viber, ili whatsapp ili pozivom na telefon +38163 552 020

Ukoliko želite da kontaktirate dr Dragana Stojićevića, možete uraditi slanjem poruke na viber, ili whatsapp ili pozivom na telefon +38169 2161 336

Ukoliko želite da kontaktirate dr Djordja Nedeljkovića, možete uraditi slanjem poruke na viber, ili whatsapp ili pozivom na telefon +38164 2555 252

Takodje, možete popuniti i kontakt formu na sajtu, i poslati direktnu poruku na email.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest