Laser i operacija očnih kapaka

laserska operacija kapaka

Laserska operacija kapaka

Laser se koristi kako u operaciji, tako i posle operacije kapaka.

U ordinaciji Dr Stojićević i Dr Nedeljkovića, operacija očnih kapaka  predstavlja najčešću hiruršku intervenciju koja se izvodi.

Autorske tehnike koje su doktor Stojićević i Dr Nedeljković patentirali,  kako kod gornje blefaroplastike, tako i kod donje blefaroplastike zaista daju superiorne rezultate.

Samo deo ovih rezultata možete da vidite ukoliko otvorite galeriju slika na našem sajtu, ili ukoliko nas pratite na nekoj od brojnih socijalnih mreža.

Laser je postao neizostavni deo u oblasti estetske hirurgije i doktor Stojićević i Dr Nedeljković ga koriste u svakodnevnoj praksi.

Mogu li se očni kapci podići samo laserom?

Veoma često u brojnim novinskim člancima, na brojnim socijalnim mrežama i na brojnim sajtovima mogu da se vide senzacionalistički naslovi tipa, lasersko podizanje kapaka ili plazma pen podizanje kapaka.

Nažalost, ovi naslovi ne idu nigde dalje od senzacionalizma, zato što laser sam po sebi ne može dovoljno da podigne očne kapke, odnosno ne može da ih podigne u meri u kojoj se oni podižu hirurškim pristupom.

Neretko, kod operacije podizanja gornjih očnih kapaka, količina kože koja se uklanja iznosi i dva centimetra i laser zaista ne može da da tolike efekte. Takodje, neretko se kod operacije vadi i masno jastuče, na koje laser bez operacije ne može da utiče.

Lasersko podizanje kapaka

Ima li laseru mesta kod operacije kapaka?

Laser ima veoma veliku primenu kod operacije podizanja očnih kapaka, kako u toku same operacije za sečenje tkiva i zaustavljanje krvarenja, tako i neposredno nakon intervencije.

Naime, kada se završi ušivanje tkiva tim jednim intradermalnim koncem, ukoliko na koži postoje male i sitne bore poput zgužvanog papira, frakcionisanim CO2 Laser one se zaista jednostavno mogu izbrisati.

Dok ste još pod uticajem anestezije, dovoljno je jednom proći frakcionisanim CO2 laserom,  nakon čega se mogu staviti zaštitni flasteri koji se i inače stavljaju posle operacije.

CO2 laser ima primenu naročito tokom operacije donjih očnih kapaka.

Naime, kod donjih očnih kapaka količina koža koja se uklanja je najčešće manja u odnosu na količinu koža koja se uklanja kod gornje blefaroplastike,

Razlog je veoma jednostavan, a to je da, ukoliko se ukloni više kože može da dođe do pojave ekstropionam odnosno izvrtanja donjeg očnog kapka koji predstavlja veoma neugodnu komplikaciju za pacijenta.

Zato po završenoj hirurškoj intervenciji, ukoliko i dalje postoji minimalni višak kože, uz dva prelaza frakcionisani m CO2 laserom ova koža se može zategnuti izuzetno lepo.

Za više ovakvih videa pogledajte naš youtube kanal.

Šta posle tretmana frakcionisanim CO2 laserom i nakon operacije očnih kapaka?

Posle tretmana  CO2 laserom nakon operacije očnih kapaka, ponašate se gotovo isto kao i da ste imali samo operaciju bez lasera, ali mora se pacijentima uvek napomenuti da je period oporavka nešto duži, zato što imate efekat i crvenila kože kože i sve ostale propratne efekte nakon laserskog tretmana o kojima smo već pisali u drugim tekstovima.

Kada prođe period zarastanja i potpuni period oporavka koža od laserskog tretmana, efekti blefaroplastike zajedno sa laserskim tretmanom zaista su fascinantni.

Ukoliko želite da kontaktirate dr Dragana Stojićevića, možete uraditi slanjem poruke na viber, ili whatsapp ili pozivom na telefon +38169 2161 336

Ukoliko želite da kontaktirate dr Djordja Nedeljkovića, možete uraditi slanjem poruke na viber, ili whatsapp ili pozivom na telefon +38164 2555 252

Takodje, možete popuniti i kontakt formu na sajtu, i poslati direktnu poruku na email.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest