Najčešće procedure u Srbiji

U 21 veku antiaging precedure su nešto što nije samo popularno i moderno već postaje potreba zbog brzog načina življenja, konstantnog umora i stresa kojim smo svi mi okruženi svakodnevno.

Čak i oni ko ji su bili protivnici ovih procedura sve više se okreću njima i daju pozitivna mišljenja jer moderne estetske procedure su one koje ne menjaju fizički izgled već odlažu fiziološki proces starenja ili nadomešćuju ono što je procesom starenja izgubljeno.

Naravno pričamo o tome kao o procedurama koje su pravilno urađene od strane kompetentnog lekara i sa pravim i registrovanim prepratima.

Antiaging procedure su brojne i svaka od njih je dovedena do savršenstva tako da se sa njima ne menja fizički izgled, ne narušava zdravlje a štop je najbitnije to su procedure nakon kojih se odmah vraćate svakodnevnim aktivnsotima te nema bojazni od izostanka sa posla, remećenja normlanog svakodnevnog života i li nešto slično.

Posotoje brojne procedure koje su se iskristalisale i koje su unapređene toliko da se mogu obaviti brzo i bez nus efekata. Ovi tretmani su postali omiljeni u Srbiji. Pomenućemo samo neke od njih ovde:

  1. Fileri hijalurosnke kiseline
  2. Kolagen stimulišući fileri
  3. Botoks
  4. Niti
  5. PRP tretman
  6. Laser tretman
  7. Ultrazvučni tretman
  8. Hemijski pilinzi

Ovo su neke od najčešće reklamiranih i najviše dostupnih tretmana koji su našli put do klijenata i pacijenata.

Svi ovi tretmani mogu se primenjivatii kako pojedinačni tako i u kombinaciji.

U Srbiji najčešće primenjivani tetmani su tretmani filerima hijaluronske kiseline i Botoks tretman. Odmah iza njih je PRP tretman koji je poslednjih par godina apsolutni hit zbog svoje sigurnosti i jer se kod njega ne primenjuju „strane“ susptance nego je 100% prirodni tretman.

*Fileri hijaluronske kiseline  su jedan od omiljenih tretmana jer je spektar  na koji mogu da deluju širok. To više nisu fileri silikona tj biopolimera koji su se primenjivali u prošlom veku i koji mogu biti opasni po zdravlje i izgled pacijenta već moderni fileri koji u svom sastavu imaju visoko koncentrisanu hijaluronsku kiselinu koja je prorodna supstanca i koja se nalazi u svakome od nas. Filerima se samo nadoknašuje prirodni gubitak iste ili se plasira na mesto koje nedostaje.

Najčešća je upotreba filera za korekciju na licu i to usana, potom za konturisanje lice, nehirurški fejs lifting lica, potom za pojedinačne i izdvojene regije kao što su nazolabijalne bore, jagodice, marionetske bore, bradu, vilicu, ali i za regiju vrata, dekoltea, šaka…

*Botoks tretman – tretman botulin toksinom je najčešće izvođeni tretman kod žena kako u Srbiji tako i u svetu. Efiksan,  siguran i pouzdan tretman koji se lako i brzo izvodi, a i čiji se efekti najbrže vide. Za samo par par dana nakon tretmana (period dok ne počne da deluje) pacijenti se lako rešavaju bora koje im smetaju. Koristi se za rešavanje bora oko očiju tkz „svračijih nožica“, bora izmedju obrva i korena nosa, bora čela. Nespecifični ali česti tretmani su i za bore nad usnama, vrata itd…

*PRP tretman o kome se široko priča i koristi je sledeći omiljeni tretman. Ovim tretmanom se makismalno koriste prirodni potencijali organizma za oporavak i regeneraciju. Za ovaj tretman kažu da je jedini pravi i 100% prirodni tretman. PRP tretman se koristi za kosu, lice (vampirski lifting), regiju vrata, dekoltea a ima i široku primenu u reumatologiji i ortopediji kod bolnih stanja zglobova npr laktova, kukova i kolena.

Ovo su samo izdvojeni najčešći tretmani u Srbiji. Postoje i drugi koji se uspešno koriste i primenjuju u estetici.  Kombinacija ovih tretmana mogu dati maksimalni efekat i odložiti fiziološki proces starenja ili ublažiti posledice istog.

Za sve nedoumice i pitanja, kao i za zakazivanje  NAJČEŠĆIH TRETMANA, slobodno nas kontaktirajte na brojeve telefona:

Dr Đorđe Nedeljković  064 2555 252

Dr Dragan Stojićević  069 21 61 336

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest