Ožiljak nakon operacije kapaka, uklanjanje i tehnika šivenja

Ožiljci nakon operacije očnih kapaka su uobičajena pojava, ali to ne znači da moraju biti trajni ili vidljivi.
U našoj ordinaciji primenjujemo napredne tehnike usavršene tokom dugogodišnjeg iskustva, koje omogućavaju brzo zarastanje i minimalan ožiljak.

Jedna od tehnika koju koristimo je intradermalni šav.

Ova tehnika uključuje pažljivo usitnjavanje i skrivanje ivica rane unutar slojeva kože. Kada se izvodi ispravno, ovaj postupak smanjuje vidljivost ožiljka, jer je samo mali deo rane izložen spoljnom okruženju. Ovo pomaže da se ožiljak što brže zaceli, a kada zaraste, većina ljudi neće ni primetiti da postoji.

Pored intradermalnog šava, u našoj ordinaciji koristimo i CO2 laser i Candela Nordlys laser kako bismo pomogli u tretmanu ožiljaka nakon operacije očnih kapaka.

Ovi uređaji omogućavaju precizno ciljanje i uklanjanje gornjih slojeva kože koji sadrže ožiljak, kao i uklanjanje hiperpigmentacija odnosno tamno prebojene kože.

Ovo pomaže da se ožiljak učini manje vidljivim, dok se koža ispod ožiljka stimulira da se obnovi i zategne. U nekim slučajevima, kada je ožiljak veoma izražen, može biti potrebno više tretmana.

Pre nego što se odlučite za bilo koji tretman, naši stručnjaci će pažljivo pregledati vaše očne kapke i proceniti vašu kožu kako bi odredili najbolji pristup tretmanu. Važno je da budete iskreni o vašoj istoriji bolesti, lekovima i drugim faktorima koji mogu uticati na vaše zdravlje i sposobnost da se oporavite nakon operacije.

Kada se odlučite za tretman, naši stručnjaci će vas uputiti u sve aspekte postupka, uključujući koliko dugo će trajati oporavak, kada ćete moći da se vratite svojim uobičajenim aktivnostima i koje tretmane trebate izbegavati u toku oporavka.

Ako imate bilo koje dodatno pitanje, ili želite da zakažete pregled, budite slobodni pozovite nas na 011 3390 614.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest