Neoperativno podizanje kapaka

Podizanje i zatezanje kapaka neoperativno

Podizanje i zatezanje kapaka neoperativno (plazma lifting)

Podizanje kapaka  je najčešća intervencija u oblasti estetike i hirurgije lica. To je zato što se promene na licu najpre dešavaju u ovoj regiji.

U procesu starenja dolazi do opuštanja kože, kako regije obrve, tako i kože očnih kapaka.

Zato su prvi efekti koje pacijenti vide da su kapci spušteni i natkriveni, odnosno pacijenti navode da imaju osećaj težine u njima.

Neretko navode da izgledaju umorno i pospano, a u ekstremnim slučajevima navode i da imaju probleme sa vidom.

Svi ovi procesi su potpuno normalni, odnosno fiziološki. Dolazi do smanjenja sinteze kolagenih i elastičnih vlakana, kao i do gubitka molekula hijaluronske kiseline. Kao posledica svega, koža je istanjena, naborana i dehidrirana,

Uporedno sa procesom spuštanja očnih kapaka, dolazi i do pojave upalih podočnjaka, ili kesica ispod očiju. Dakle, prve promene vezano za starenje dešavaju se oko očiju i upravo prve korekcije se dešavaju u ovoj regiji.

Promene koje nastaju u procesu starenja u regiji orbite

Orbita je očna duplja, a orbitalna regija se naziva ceo taj region, kapka, oka i podočnjaka.

Promene koje se dešavaju starenjem su pojava sitnih bora oko spoljašnjih uglova očiju, javljaju se podočnjaci usled propadanja vezivnog tkiva regije donjeg kapka i posledične izrazenosti venskog spleta te regije i pada gornjih kapaka koji prati pad tonusa celog lica.

Podizanje kapaka  – neoperativni lifting kapaka plexr, ili plazma lifting

U poslednje vreme plexr aparat, odnosno plazma aparat, ili radiotalasni lifting predstavlja se kao “revolucionarna metoda” podizanja spuštenih očnih kapaka, sa pogodnostima koje nudi – neinvazivan, nema perioda oporavka i bezbolan tretman,  navodno  zamenio je hirurški zahvat (gornju blefaroplastiku) i omogućio da na komforan način i bez ikakvog rizika postignemo podizanje kapaka uz podmlađivanje okolne regije orbite, što moram da napomenemem apsolutno nije tačno i predstavlja običan marketing i ništa više.

Naime, ono što morate da znate da kada postoje promene u regiji očnih kapaka, te promene nisu samo na koži, nego su i na dubokim tkivima, mišićima i dubokoj masti.

Navedeni plazma, ili rf aparati deluju na kožu tako što najčešće spaljuju površinski sloj kože sa ciljem stvaranja ožiljaka. Ožiljak treba da podigne kapak, i ovo je mehanizam koji je legitiman, ali ono šta morate da znate je da plazma, ili RF lifting kapaka može da podigne kapaka 1mm maksimalno, a najčešće nije ni toliko.

Dok su rezultati koje hirurgija nudi, podizanje viška kože koji je najčešće i preko 2cm, za zatezanjem mišića, i neretko vadjenjem masti.

Oporavak nakon ovakvog navodno neinvazivnog podizanja kapaka je najčešće veoma mukotrpan, i to Vam ne kažem ja, koji pišem ovaj tekst, nego su u pitanju navodi pacijenata koji su ovu intervenciju radili.

Kako dolazi do spaljivanja kože, postoji crvenilo i regije opečene kože oko očiju i navedene promene traju i nekoliko nedelja.

Ono što je najgore je upravo formiranje ožiljaka, tako da može da dodje do pojave tamnije kože, ili očigledano vidljivih ožiljaka koji se kasnije ne mogu ukloniti.

Takodje, kao prednost ove metode navodi se da nema uvodjenja u anesteziju.  U našoj ordinaciji, sve operacije kapaka vrše se u lokalnoj anesteziji, prema tome ni ova prednost nije na mestu.

Dakle, pacijentima se ova metoda nudi kao superiorna, a skoro svi pacijenti kojima je ova metoda radjena su ekstremno nezadovoljni iz više razloga

  • rezultati su ili minimalni, ili ne postoje
  • dolazi do trajne promene boje kože koja se ne može rešiti kasnije nikako
  • dolazi do formiranja ožiljaka koji su vidljivi ne samo u regiji gde se kapci savijaju nego oko očiju
  • dugotrajan je oporavak, čak nekoliko nedelja
  • većina pacijenata zahteva operativno lečenje kasnije
  • ekstremno nezadovoljstvo pacijenata

Dakle, nemojte, dragi pacijenti, da verujete u marketinške naslove, raznih ordinacija koje nude ovakve vrste “superiornih usluga”

Ovo Vam govori hirurg, koji ima najviše operacija podizanja kapaka u ovom delu sveta.

Dakle, ukoliko niste sigurni da li ste kandidat za neku od ovih intervencija, molim Vas posaljite sliku, ili dodjite na pregled, i dobivete povratnu informaciju.

Do tada, srdačno Vas pozdravljam.

Ukoliko želite da kontaktirate dr Dragana Stojićevića, možete uraditi slanjem poruke na viber, ili whatsapp ili pozivom na telefon +38169 2161 336

Ukoliko želite da kontaktirate dr Djordja Nedeljkovića, možete uraditi slanjem poruke na viber, ili whatsapp ili pozivom na telefon +38164 2555 252

Takodje, možete popuniti i kontakt formu na sajtu, i poslati direktnu poruku na email.